Kokonaisarkkitehtuurin ammattilainen modernin, kestävän liiketoiminnan kehittämiseen

Sijainti

Finland

Kasvun tueksi haemme kokeneeseen arkkitehtitiimiimme vahvistuksia, joilla on kokonaisvaltainen ymmärrys mukautuvan liiketoiminnan vaatimuksista ja arkkitehtuurityön kehityksestä ketterässä organisaatiossa. 

Hae

Ketterä mukautuvuus muuttuvan ympäristön tarpeisiin on vaatimus menestymiselle pandemianjälkeisessä maailmassa. Mukautumiskyky asettaa haastavia vaatimuksia arkkitehtuurille kaikilla sen tasoilla kokonaisarkkitehtuurista dataan ja ohjelmistoihin. Autamme asiakkaitamme rakentamaan tätä mukautumiskykyä niin omassa toiminnassaan modernin arkkitehtuurinhallinnan menetelmien kautta, kuin palveluiden ja järjestelmien arkkitehtuurisuunnittelun avulla.

Teemme Solitalla laajasti töitä asiakkaidemme arkkitehtuurin parissa. Laajennamme palvelutarjoamaamme voimakkaasti strategisen tason arkkitehtuurin suuntaan ja tämän kasvun tueksi haemme kokeneeseen arkkitehtitiimiimme vahvistuksia, joilla on kokonaisvaltainen ymmärrys mukautuvan liiketoiminnan vaatimuksista ja arkkitehtuurityön kehityksestä ketterässä organisaatiossa. Pääset mukaan rakentamaan arkkitehtuuritarjoamaa yhdessä Suomen kovimmista asiantuntijayhteisöstä ja suunnittelemaan asiakkaille ratkaisuja ja toimintatapoja, jotka ovat aidosti merkityksellisiä nyt ja ennen kaikkea tulevaisuudessa. 

Työ on monipuolista ja vaihtelevaa. Hankkeet voivat olla pitkäkestoisia, laajoja asiakkuuksia, joissa toimit osana monimuotoista tiimiä tai lyhyempiä toimeksiantoja, joissa toimit hyvin itsenäisesti muun organisaation tukemana. Asiakkaamme ovat hyvin monipuolisia kooltaan, toimialoiltaan ja toimintatavoiltaan. Taustastasi riippuen toimenkuva voi painottua teknisemmäksi, liiketoimintaläheisemmäksi tai kohti data-arkkitehtuuria. Erityisesti arvostamme laaja-alaisuutta, liiketoimintahenkisyyttä ja avoimuutta. Onnistuessasi tehtävässäsi autat asiakkaitamme rakentamaan muutoskykyistä, kestävää liiketoimintaa.

Arkkitehtimme Ramin kuvailee kokemuksiaan Solitalla mm. näin: “Solitalle tultua on ollut positiivinen yllätys miten vahva ja monialainen oma arkkitehtitiimimme on. Jos jostain asiasta ei itsellä ole erityistä asiantuntemusta voi olla varma, että joku tiimissä osaa neuvoa oikeaan suuntaan ja mahdollisesti myös jakaa omaa osaamistaan asiaan. Tärkeää on muistaa se, että rooliin kuuluu myös puhtaan projektityön lisäksi oman osaamisen kehittäminen ja uusien teknologioiden, arkkitehtuurien, trendien jne tarkkailu ja arviointi sen kannalta miten hyvin ne sopivat olemassaoleviin projekteihin mutta myös mahdollisina tulevaisuuden panostuksina.”

Hän jatkaa arjen kuvailulla: “Nautin erityisesti arkkitehtinä siitä, että työ on jatkuvasti asiakasrajapinnassa olevaa ja ratkaisuja joutuu aina miettimään kokonaisvaltaisesti. En ole koskaan kokenut että vahvuuteni olisi porautuminen johonkin tiettyyn teknologiaan vaan olen aina kokenut että vahvuuteni löytyvät kommunikoinnissa asiakkaan kanssa sekä uusien asioiden nopea omaksuminen, jolloin uuteenkin ympäristöön on helppo tarttua ja suunnitella sinne sopivia ratkaisuja. Nautin myös mahdollisuudesta päästä keskustelemaan asiakkaan liiketoiminnan kanssa ymmärtääkseni miksi ja mitä tarpeita ratkaisun pitäisi pystyä tyydyttämään.”

Mitä toivoisimme näkevämme sinussa

Tehtävässä onnistumisessa on hyötyä seuraavista ominaisuuksista:

 • Ymmärrät liiketoimintaa, tunnistat riskit, uhat ja mahdollisuudet
 • Osaat kartoittaa ja kuvata organisaation ja liiketoiminnan tarpeet ihmisten lähtökohdista
 • Osaat kuvata liiketoimintaprosesseja ja arvovirtoja
 • Sinulla on monipuolinen teknologinen ymmärrys ja osaaminen sekä intohimoa sen kasvattamiseen
 • Ymmärrät arkkitehtuurin eri tasot ja ulottuvuudet
 • Sinulla on konsultatiivinen, ratkaisuhakuinen ja itsenäinen ote
 • Osaat kommunikoida sujuvasti läpi organisaation ja sinulla on kyky saada eri osapuolet toimimaan yhdessä
 • Toimit sujuvasti asiakasrajapinnassa ja osaat kommunikoida arkkitehtuurin merkitystä ylimmälle johdolle
 • Sinulla on jo kokemusta arkkitehtuurityöstä liiketoiminnan tukena

Tehtävässä tarvitset sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa.

Tarjoamme sinulle

 • Huippulaadukkaita ratkaisuja tuottavan monipuolisen asiantuntija- ja arkkitehtiyhteisön. Vaikka työsi on usein itsenäistä, tiedät voimaantuvasi yhteisön tuesta ja avusta kun sitä kaipaat.
 • Yrityskulttuurin, jossa vahvasti uskotaan merkitykselliseen asiakastyöhön. Ratkaisemme asiakkaidemme aidosti mielenkiintoisia haasteita ja olemme yleensä kriittinen pala asiakkaan menestyksen rakentamisessa. 
 • Mahdollisuuden muotoilla roolia itsesi näköiseksi. Hyödynnä olemassa olevia vahvuuksiasi ja opi kokonaan uusia.

Suurin osa toimituksistamme tapahtuu Suomeen mutta tehtävä tuo eteen myös tilaisuuksia toimia asiakastyössä käytännössä ympäri maailman. Solita on kansainvälistyvä yritys, joka toimii jo kuudessa maassa.

Hae Solitalle arkkitehdin rooliin

Tiedostamme, että toiveiden tynnyrimme on syvä ja sopiva henkilö on ennen kaikkea sopiva henkilö. Jos edellä mainitut ominaisuudet ja toimintaympäristön kuvaus kuulostavat sinua varten tehdyiltä, haluamme kuulla sinusta ja miettiä, miten voisimme löytää yhteisen tien. Hae Solitalle kokonaisarkkitehtuurin ammattilaisen rooliin ja kerro meille vapaamuotoisesti kokemuksestasi ja mitä sinä tältä tehtävältä toivoisit! 

 

#LI-remote

Apply for this Job

* Required
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
How do you identify yourself?

We believe in fostering a diverse and inclusive workplace .

This is why we collect this data to understand who we are reaching (and who we’re not) so we can do better at connecting with a truly diverse group of potential Solitans. 

We appreciate that the questions may be sensitive to some, please know your survey responses are secure and optional. Responding to the questions is completely voluntary and anonymous. Declining to respond will not impact your standing in the recruiting process.

I identify as
ErrorError in field.