Open position

Integration Architect – Göteborg

Befinner du dig i ett flow när du får jobba med integrationer och API:er? Kanske trivs du ännu mer då du får jobba med detta i kundnära uppdrag för att stötta organisationer i förändring? 
Flexibilitet, autonomi, vidareutbildning och projektrotation är viktiga faktorer i vår kultur – kanske är du vår nästa kollega?

Hos oss får du möjligheten att jobba teamorienterat i en rad meningsfulla och kundnära projekt. Vårt Cloud & Connectivity team ansvarar för att designa, utveckla och sätta upp integrationslösningar i molnmiljö. Vi har en cloud-first strategi sedan flera år tillbaka och är ett av de ledande företagen i Norden inom offentliga molnlösningar och -tjänster – med partners såsom Azure, GCP och AWS

Som integrationsarkitekt hos oss kommer du:

  • Analysera våra kunders integrationsbehov och tillsammans med kunderna arbeta fram integrationsstrategi som kan omfatta allt från principer för integrationer och API hantering till organisation, arbetssätt, teknologival, etc;

  • Stötta våra kunder i att implementera framtagen strategi i kundens verksamhet;

  • Utforma integrationslösningar, ramverk mm så att integrationer kan utvecklas och köras effektivt och med kvalitet hos våra kunder;

  • Samarbeta med kollegor i en miljö som präglas av hög grad av eget ansvar och tillit.

Detta är en bredare roll som jobbar både med strategiska frågor beträffande arkitektur, kostnad och innovation, samt hands-on implementering vid behov. 

Vi jobbar främst med molnbaserade plattformar eller ramverk i molntekniker som Azure, GCP och AWS. Några av de tekniker som ofta används i våra projekt inkluderar bl.a. Boomi, Azure Logic Apps, Azure API Management, Software AG (webMethods).  

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av integrationsutveckling och förmåga att designa, utveckla och implementera integrationslösningar. Du jobbar gärna i gränslandet mellan arkitektur och teknik. 

Din arbetsplats kan vara belägen i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Vi erbjuder både möjlighet att arbeta på plats och på distans med flexibla arbetsmodeller – resor till kund kan ibland förekomma. 

Karriärbanor på Solita

Jobbet som konsult hos oss innebär ofta en brant utvecklingskurva och variation sett till både arbetsuppgifter och roller. Vi ser karriärbanor inte som en specifik trappa utan mer som ett landskap med flera möjliga individanpassade orienteringar, både i höjd- och sidled, inom ett flertal kompetensområden. 

Sam jobbar exempelvis idag som People Lead parallellt med sin roll som Service Delivery Manager.

Lia har haft chansen att bära många hattar under sin tid hos oss – från developer till lead developer och arkitekt i både lokala och gränsöverskridande integrationsprojekt.

Vem är vi?

Vi är ett värderingsstyrt konsultbolag med kapacitet inom data, design, moln, integrationer och mjukvaruutveckling. Som ett gediget kompetensföretag kan vi garantera att du lär dig mer när du börjar hos oss – det är vårt löfte till dig. Genom att värna om kontinuerligt lärande ser vi till att vi har intressanta projekt för framtiden, och även möjligheter till projektrotationer.

Som anställd hos oss kan du vänta dig;

  • Projekt som skapar avtryck, både hos kunder och i samhället;

  • Variation; i branscher, i team, i nya teknologier och system, i angreppsätt;

  • Flexibilitet och autonomi för att utforma ditt arbete – läs mer från vår blogg;

  • Growth Academy – vår kunskapsportal för att stödja din utveckling och dina ambitioner. Vi har en lärande kultur och uppmuntrar våra medarbetare att växa och bredda sina kunskaper genom en rad kompetensnätverk, info sessions, föreläsningar och certifieringar;

  • En trygg och human arbetsmiljö för att främja innovation, motivation och välmående;

  • Konkurrenskraftig, fast lön i kombination med ett komplett förmånspaket bestående av exempelvis 30 semesterdagar, Friday breakfasts, AWs, bike leasing, intern coach för att stödja ditt välbefinnande, och pensionsavsättningar även under din föräldraledighet.

Lyssna inte bara på oss – läs mer på Glassdoor, samt vad vår cloud-konsult Gustav har att säga om Solita. 

Låter det spännande?

Vi ser fram emot att höra från dig!

Berätta om dina färdigheter och önskemål, så tar vi tillsammans reda på om det kan bli en bra match. Detta är en löpande rekrytering; vi går igenom ansökningar och kontaktar löpande de kandidater som bäst matchar vår kravprofil för denna roll. 

Om du har frågor får du gärna nå ut till oss på LinkedIn eller via mail: Head of People & Culture Patrik Rafstedt (patrik.rafstedt(at)solita.se); People Lead Sam Odeh (sam.odeh(at)solita.se) eller Talent Acquisition Specialist Kajsa Törnroos (kajsa.tornroos(at)solita.se).

Vi rekryterar också till våra kontor i Stockholm och Malmö!

Apply for this Job

How do you identify yourself?

We believe in fostering a diverse and inclusive workplace.

This is why we collect this data to understand who we are reaching (and who we’re not) so we can do better at connecting with a truly diverse group of potential Solitans. 

We appreciate that the questions may be sensitive to some, please know your survey responses are secure and optional. Responding to the questions is completely voluntary and anonymous. Declining to respond will not impact your standing in the recruiting process.

I identify as *