Integration & API Management Consultant

Ort

Sweden

Befinner du dig i ett flow när du får jobba med integrationer och API:er? Kanske trivs du ännu mer då du får jobba med molnbaserade integrationslösningar, bland trevliga kollegor i varierande uppdrag? Vi söker nu integrationskonsulter till vårt Cloud & Connectivity team runtom i Sverige - är du vår nästa kollega?  

Ansök

Hos oss kommer du att jobba nära våra kunder och partners i en mångfald spännande projekt. Vi har en cloud-first strategi sedan flera år tillbaka och är ett av de ledande företagen i Norden inom offentliga molnlösningar och -tjänster – med starka samarbeten med exempelvis Azure, Google Cloud, och Boomi.

Din arbetsplats kan vara i Stockholm eller Göteborg eller i våra mindre hubs i Malmö, Östersund och Skellefteå. Vi arbetar både på plats och på distans med flexibla arbetsmodeller – enstaka resor till kund kan ibland förekomma. 

Vad innebär rollen som integrationskonsult?

I vårt team är vi ansvariga för att designa, utveckla och sätta upp integrationslösningar i molnmiljö. Ett typiskt uppdrag kunde handla om att analysera befintliga system och sätta upp en API- och integrationsstrategi i enlighet med våra kunders behov. Det kunde även handla om att utveckla och implementera diverse molnbaserade integrations- och plattformslösningar. Vi använder oss både av kommersiella integrationsplattformar och open source integrationsramverk, samt komponenter av publika molntjänster. 

Våra konsulter jobbar bland annat inom följande ansvarsområden:

Integration lead – Här har du chansen att jobba närmare verksamheten där du i dialog med kundens verksamhet och andra system tar fram krav på integrationer, leder integrationsarbetet och tester av integrationer.

Integration & API development – Detta är en mer renodlad utvecklingsroll med fokus på att implementera och testa diverse integrationslösningar.

Integration architecture – I denna roll fungerar du som stöd till kunden exempelvis beträffande integrationsstrategier och val av tekniker. Du hjälper även till att sätta principer för integrationer.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av systemutveckling och förmåga att designa, utveckla eller implementera integrationslösningar med verktyg och tekniker såsom: Boomi, Azure (Logic Apps, API Management), Apache Camel, Software AG (webMethods) eller Apigee.

Karriärbanor på Solita

Jobbet som konsult hos oss innebär ofta en brant utvecklingskurva och variation sett till både arbetsuppgifter och roller. Vi ser karriärbanor inte som en specifik trappa utan mer som ett landskap med flera möjliga individanpassade orienteringar, både vertikalt och horisontellt, inom olika kompetensområden. 

Till exempel har vi Sam som idag jobbar som People Lead parallellt med sin roll som Service Delivery Manager. Lia har även haft chansen att hålla många hattar under sin tid hos oss – från developer till lead developer och arkitekt i både lokala och gränsöverskridande integrationsprojekt.

Vem är vi?

Vi är ett växande nordiskt teknikkonsultföretag med kapacitet inom data, design, moln, integrationer och mjukvaruutveckling. Med 1600+ personer (varav 180 i Sverige) är vi tillräckligt stora för att våga ta ut svängarna och tillräckligt små för att bry oss om varandra och våra kunder. Hos oss börjar allt från människan och våra värderingar utgör kärnan i vår kultur och vårt arbete. Kom som du är, helt enkelt. 

Som anställd hos oss kan du vänta dig;

  • Projekt som skapar avtryck, både hos kunder och i samhället;
  • Variation; i projekt, i team, i nya teknologier och system, i angreppsätt;
  • Flexibilitet och autonomi för att utforma ditt arbete – läs mer från vår blogg;
  • Growth Academy – vår kunskapsportal för att stödja din utveckling och dina ambitioner. Vi har en lärande kultur och uppmuntrar våra medarbetare att växa och bredda sina kunskaper genom en rad competence communities, info sessions, föreläsningar och certifieringar;
  • Konkurrenskraftig, fast lön i kombination med ett komplett förmånspaket bestående av exempelvis 30 semesterdagar, Friday breakfasts, bike leasing, intern coach för att stödja ditt välbefinnande, och pensionsavsättningar även under din föräldraledighet.

Låter det spännande?

Vi ser fram emot att höra från dig!

Berätta om dina färdigheter och önskemål, så tar vi tillsammans reda på om det kan bli en bra match. Intervjuer hålls löpande. 

Om du har frågor får du gärna nå ut till oss på LinkedIn eller via mail: Head of People & Culture Patrik Rafstedt ([email protected]) eller till Talent Acquisition Specialist Kajsa Törnroos ([email protected]). 

Apply for this Job

* Required
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
How do you identify yourself?

We believe in fostering a diverse and inclusive workplace.

This is why we collect this data to understand who we are reaching (and who we’re not) so we can do better at connecting with a truly diverse group of potential Solitans. 

We appreciate that the questions may be sensitive to some, please know your survey responses are secure and optional. Responding to the questions is completely voluntary and anonymous. Declining to respond will not impact your standing in the recruiting process.

I identify as *
ErrorError in field.