Datakonsulter i hela Sverige - bli en del av Solita!

Ort

Sweden

Geografisk plats har blivit mindre viktigt i och med att alla typer av organisationer har sett att det verkligen fungerar med distansarbete. Solita är ett modernt, techorienterat konsultbolag i framkant och därför är det naturligt för oss att ställa om och erbjuda den flexibilitet som behövs. Vi vill på detta sätt bidra till att kompetens i hela vårt avlånga land kommer till nytta för våra kunder! Vårt första steg är att vi nu startar upp ett kontor i Åre/Östersund, men även öppnar upp för att anställa personer på andra orter. 

Ansök

Vill du bli en av våra över 200 datakollegor i Norden, och hjälpa våra kunder i alla branscher genom att använda de allra bästa tekniska lösningarna? Vi vill nu växa vårt team av datakonsulter i Solita Sverige, och tillsammans bygga en bättre framtid inom data! 

Som konsult på Solita kan du arbeta i flera olika roller inom data, antingen från våra kontor i Stockholm, Göteborg och Östersund, eller på distans där du bor och befinner dig. 

Solita är ett snabbväxande nordiskt företag som jobbar med digital transformation, styrd av data och mänsklig expertis. Vi har fler än 1100 anställda i Sverige, Finland, Tyskland, Belgien, Danmark och Estland, och jobbar med företag i alla storlekar inom alla branscher, så som Scania, Röda Korset, Tradera och Finnair.

 

Våra olika dataroller

Vår talangpool innehåller (åtminstone) följande områden:

Dataplattformsetablering, datalagring och IoT. Vi hjälper våra kunder att få ut det mesta av affärsmöjligheterna inom data och att också modernisera genom att t.ex. flytta datalager till molnet. Vi väljer alltid de tekniker som bäst tillgodoser kundens behov. Nya projekt är nästan alltid inbyggda i molnet med Snowflake, AWS, Azure eller Google Cloud-lösningar.

Dataarkitektur, Data Engineering och Data Governance ur teknisk och affärssynpunkt. Vi hjälper våra kunder att identifiera sina affärsbehov och välja den teknik som passar bäst för deras behov så att vi kan utforma lösningen för gemensam implementering. Se exempelvis vårt datakatalogprojekt för Finnair!

Datavisualisering. Våra datavisualiseringskonsulter arbetar i både specifikations- och implementeringsprojekt och hjälper våra kunder att driva och använda sina nuvarande system. I de flesta projekt använder vi Tableau och Power BI, och vårt team kan också använda ett brett utbud av andra verktyg. Som ett exempel kan du läsa mer i vårt case om Amer Sports.

Master data management. Källdata av hög kvalitet är alltid grunden för att utnyttja och förfina data. Våra MDM-konsulter kan använda Semarchy, Microsoft MDS och mer för att förverkliga kundernas behov.

Hur satsar Solita på vidareutveckling?

Vi vet att våra konsulter lär sig mest av kundprojekt och på jobbet. Därför är vi måna om att matcha rätt med konsult och projekt! Utöver projekten finns det naturligtvis många andra sätt att ständigt lära sig mer. 

Ett sätt att lära sig nya saker är att bli certifierad, våra konsulter certiferar sig löpande inom AWS, Microsoft-produkter, Data Vault, Data Bricks med mera. Naturligtvis ingår certifiering i arbetstiden och vi har gemensamma sessioner där kollegor motiverar varandra och studerar tillsammans.

Våra competence communities som drivs av våra konsulter erbjuder också en bra möjlighet att lära sig om en teknik eller ett tema tillsammans med liknande intresserade kollegor. Våra anställda bjuder därtill själva ofta in till sk. info sessions med hela företaget, där de delar med sig av nya kunskaper och insikter.

Känner du igen dig i följande?

  • Du har erfarenhet och/eller intresse för cloud-teknologi (AWS, Azure och Google Cloud)
  • Du har erfarenhet från något av följande; datamodellering, data warehousing, databaser (SWL/NoSQL) och ETL/ELT. Erfarenhet från att automatisera data warehousing är ett bonus!
  • Du har kunskap att bygga datapipelines med hjälp av Python, R eller java
  • Du kan implementera datalösningar som fungerar både för dataexperter och beslutsfattare på företag
  • Du lär dig gärna nya teknologier och metoder
  • Du uppskattar dialog och teamarbete I en multikulturell omgivning, och gillar att jobba i en organisation med hög autonomi

Det viktigaste för oss är ändå att du delar våra värderingar, du är omtänksam mot andra och delar gärna din kunskap och vågar stå för det du tror på.

I våra bloggar kan du läsa mera om vad dina framtida kollegor har att säga om AI, data och analys.

Solita – både på kontoret och på distans

“När jag började på Solita för snart två år sedan var det med en viss spänning inför en så stor del distansarbete. Under den här tiden har det visat sig att Solita är en arbetsgivare som är väl rustad för en verksamhet med geografiskt spridd personal. Att kombinera distansarbete med besök på stockholmskontoret och hos våra kunder har varit väldigt smidigt, också mycket tack vare alla de väl fungerande digitala verktyg som används i organisationen.” Fredrik, Integration Lead & People Manager

Vi har kontor i Stockholm och Göteborg, samt etablerar nu ett kontor i Åre/Östersund. Vi har även anställda som är bosatta i Skellefteå och Malmö. Vi förstår att den bästa kompetensen är utspridd över hela Sverige, och vill därför erbjuda möjligheten att bli anställd hos oss även utanför våra kontorstäder, där du mestadels kan jobba på distans. Vi erbjuder då även skrivbordsstol och skärm för ditt hemmabruk. Som aktiva användare av Slack, Teams och Miro är vi vana att hålla kontakten med kollegor utanför lands- och stadsgränserna! 

Här kan du läsa mer om hur vi tar varje enskild anställds situation i beaktande.

Nyfiken?

Vi vill gärna höra mer från dig! Berätta för oss om dig själv och dina karriärdrömmar, så kan vi tillsammans klura ut om vi hittar en match. Vi stämmer alltid av ansökningar mot alla våra öppna positioner, för att se om var din profil kunde passa in.

Apply for this Job

* Required
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
How do you identify yourself?

We believe in fostering a diverse and inclusive workplace.

This is why we collect this data to understand who we are reaching (and who we’re not) so we can do better at connecting with a truly diverse group of potential Solitans. 

We appreciate that the questions may be sensitive to some, please know your survey responses are secure and optional. Responding to the questions is completely voluntary and anonymous. Declining to respond will not impact your standing in the recruiting process.

I identify as
ErrorError in field.