Data Science -tiimin People Lead

Sijainti

Finland

Meillä Solitalla kaikki lähtee ihmisistä. Opimme, kehitymme ja rakennamme parempaa huomista meille kaikille merkityksellisten projektien kautta. Hyvällä esihenkilötyöllä on iso merkitys tiimin ja yhteisön hyvinvoinnille, jaksamiselle, osaamisen kehittymiselle ja kulttuurin elinvoimaisuudelle sekä liiketoiminnan kilpailukyvylle. Kaiken keskiössä meillä on ihmiset, heidän hyvinvointi sekä arvomme. Solitan arvot; välittäminen, intohimo, rentous ja rohkeus ovat vahvasti läsnä työyhteisössämme ja tavoissamme toimia. Ne ohjaavat toimintaamme ja tukevat yhteisöllisyyden rakentumista. 

Hae

Haemme People Leadiä yhdelle data science -tiimillemme Data Science & Analytics -liiketoiminnassa. People Leadin roolilla pyritään takaamaan se, että jokainen solitalainen voi meillä hyvin nyt ja jatkossa. Toimit välittäjänä ihmisten ja asioiden välillä, sekä yhteisöllisenä johtajana. People Leadin ei itse tarvitse olla kaikkien data science alueiden syväosaaja, mutta ymmärrys ja kokemusta jostakin osa-alueesta on tärkeää. Etsimme siis henkilöä, jolla on hyvien vuorovaikutustaitojen lisäksi kokemusta esimerkiksi data science & machine learning -puolen konsultoinnista, ratkaisujen suunnittelusta, toteuttamisesta/mallintamisesta tai tuotannollistamisesta.

Tiimisi Solitalla tulee koostumaan pääasiassa data science ja machine learning engineer -asiantuntijoista. Tueksesi saat muut Data Science & Analytics -liiketoiminnan People Leadit, sekä koko Data-yksikön People Leadien yli 20:n henkilön yhteisö. Solita-laajuisesti esihenkilöitä meiltä löytyy yli 100, joten et varmasti jää meillä yksin onnistumisten ja haastavienkin tilanteiden kanssa. Suhtaudumme työhömme intohimolla, vapaa-aikaa unohtamatta. Annamme sinulle vastuuta ja vapautta oman työsi tekemiseen ja toteuttamiseen niin kuin itse parhaaksi näet, sillä uskomme, että jokainen on oman työnsä paras asiantuntija.

Pääset myös tekemään asiantuntijatyötä yhdessä muiden osaavien solitalaisten, esimerkiksi Data Scientistien, Machine Learning Engineerien ja AI Service Designereiden kanssa. Etsimme koneoppimisalgoritmien avulla liiketoimintahyötyjä yhdessä isojen suomalaisten ja kansainvälisten asiakkaidemme kanssa muun muassa teollisuuden, asiakasymmärryksen ja -kokemuksen sekä terveystoimialaratkaisuiden parissa.

Pääset rakentamaan erilaisissa projekteissa ratkaisuja, jotka soveltavat koneoppimista ja optimointimenetelmiä. Nämä ratkaisut saattavat liittyä esimerkiksi älykkäisiin ja personoituviin digipalveluihin, huoltotarpeen tunnistamiseen, laadun tarkkailuun tai asiakaspoistuman ennustamiseen. Töitä teemme tiimissä ja yhdessä asiakkaan edustajien kanssa.

Arkesi voi koostua mm. seuraavista asioista:

 • Asiantuntijana asiakasprojekteissa toimiminen
 • Tiimiläisten hyvinvoinnista huolehtiminen sekä arjen johtaminen nojaten solitalaisiin arvoihin ja johtamisen periaatteisiin
 • Osaamisen kehittäminen, kuten kehityskeskustelut, oppimispolut ja niiden seuranta sekä rotaatiosuunnittelu yhdessä resursoinnin kanssa
 • Rekrytointi ja uusien työntekijöiden perehdyttäminen
 • Yhteistyö mm. resurssoinnin sekä muiden Data-yksikön People Leadien kanssa
 • Data-yksikön toiminnan kehittäminen samoin kuin Solitan yhteisiin kehitysasioihin osallistuminen yhdessä muiden solitalaisten kanssa

Miksi People Leadiksi Solitalle?

Pääset osaksi kulttuuria, jossa kaiken keskiössä on muista välittäminen, rento mutta intohimoinen ote, ja rohkeus toimia muutosvoimana. Saat meillä hyvin laaja-alaisia tehtäviä ja mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä suuntaan, johon intohimosi sinua johdattelevat. Solitan People Leadeillä on omia kehityspäiviä, Slack-kanavia arjen asioihin, sekä erilaisia vertaistukiryhmiä – tehtävässä ei siis jää yksin, vaan osaavat kollegat ovat aina vierellä. Muissa arjen asioissa vahvasti tukena on myös mm. HR sekä rekrytointi. Panostamme paljon esihenkilötyöhön ja sen kehittämiseen. Pääset osallistumaan tiiminvetäjille suunnattuihin sisäisiin koulutuksiin – arjen sparraushetkiä unohtamatta! Tarjoamme inhimillisen työskentelykulttuurin, laajat työsuhde-edut ja viihtyisät toimitilat.

Mitä odotamme sinulta People Leadinä?

 • Aitoa kiinnostusta ihmisiä, tiiminvetämistä ja esihenkilötyötä kohtaan. Uskot, että motivoitunut ja hyvinvoiva tiimi tekee myös parasta tulosta. Sinun ei tarvitse olla HR-osaaja, vaan tärkeintä on, että koet pystyväsi antamaan itsestäsi jotakin ihmisille.
 • Aitoa halua ja intoa kuunnella muita, valmiutta kantaa vastuuta sekä paloa yrityksen ja yksilöiden kehitykseen.
 • Viestinnällisiä taitoja ja kykyä antaa ja vastaanottaa merkityksellistä palautetta. Tiimit koostuvat hyvin erilaisista ihmisistä ja taustoista aina kovista teknisistä osaajista uusiin tuleviin kykyihin.
 • Liiketoiminnallista ymmärrystä sekä ymmärrystä siitä, miten yksilön, tiimin ja Solitan tavoitteet saadaan tukemaan toisiaan.
 • Intoa osallistua rekrytointiin ja perehdytykseen.
 • Motivaatiota myös johtamiseen liittyviin rutiinitehtäviin.

Mitä odotamme sinulta asiantuntijana?

Sinulla on syvällistä osaamista yhdestä tai useammasta seuraavista alueista:

 • Sinulla on kokemusta palvelusuunnittelusta sekä tekoälyn ja koneoppimisen hyödyntämisestä arvon luomiseen yritykselle ja loppukäyttäjille. Pystyt ja koet mielekkääksi sparrata ja ohjata asiakkaitamme konsultin roolissa.
 • Tuotannollista kehityskokemusta koneoppimis-, NLP-, neuroverkko-, vahvistusoppimis-, tai konenäköratkaisuista.
 • Ymmärrät syvällisesti koneoppimismallien ja niiden kehittämisen logiikkaa ja lainalaisuuksia ja omaat vahvat ohjelmointitaidot. Tunnet ja hyödynnät mielelläsi CI/CD- ja DevOps-menetelmiä ja työkaluja.

Sinulla on myös käytännön kokemusta joko Azuren, AWS:n tai Googlen pilvipalveluista etkä kavahda osallistua laajasti eri data science / AI -projektien työvaiheisiin ja työskentelet mielelläsi tiimin jäsenenä.

Kiinnostuitko?

Haluaisimme kuulla sinusta! Kerro meille taidoistasi ja toiveistasi, niin mietitään yhdessä, voisimmeko olla match. Selaamme aina mahdollisuuksia koko Solitassa löytääksemme sen osuvimman paikan, jossa profiilisi ja kiinnostuksen kohteesi voisivat vastata tarpeisiimme.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi viimeistään 7.12.2021 oheisen linkin kautta.

#LI-DATAFI