Data Engineers till Stockholm & Göteborg

Ort

Sweden

Data Engineer till Stockholm och Göteborg som vill lösa uppgifter genom modern teknik, tillsammans med ett stort nätverk Data- och Analysexperter. 

Ansök

Har du ett par års erfarenhet som Data Engineer, BI utvecklare/BI konsult eller ETL utvecklare och vill fortsätta utvecklas tillsammans med härliga kollegor? Gillar du att arbeta med modern teknik och lösa problem åt kunder i olika branscher?  Då kanske DU är vår nästa Data Engineer.

Solita jobbar med att förnya verksamheter och utveckla samhället till det bättre, genom att skapa värde ur data i en uppkopplad värld. Våra kunder finns inom olika branscher, vi har tillexempel fått Tradera att utnyttja potentialen i sin data. Vi är ett härligt team bestående av experter som jobbar med olika aspekter av data. I dagsläget är vi cirka 1600 medarbetare utspridda inom 6 länder, och våra konsulter i Sverige jobbar bland annat med datamodeller, dataplattformar, dataintegration och data pipelines i molnet.

Andras Borbely är Data Engineer på Solita, just nu ute på uppdrag på ett av Sveriges största telekombolag. Andras tycker att det är intressant att stötta ett stort bolag med möjlighet att bygga lösningar som är robusta, långvariga, mångsidiga och därmed får ta sin tid att utveckla. Samtidigt upplevs spännande situationer som att det är drygt 100 utvecklare som utvecklar kod i samma git repo. Tillsammans arbetar dem med många olika verktyg och vissa delar av data warehouset är byggda med flera olika modellerings paradigm, det är detta som gör det roligt och som breddar kunskaper på ett sätt och i en takt som Andras trivs i. På den senaste tiden har mer arkitekturliknande uppgifter varit i fokus, vilket upplevs som särskilt kul i kombination med att försöka bygga bolagstäckande lösningar.

Clara Lundström är Data Engineer på Solita och arbetar just nu i kunduppdrag hos ett stort globalt företag. Clara är en del av ett team från Solita som stöttar kunden med att hantera de enorma datamängder de får från olika källsystem i syfte att underlätta finansiell rapportering. De utvecklar dataflöden och modeller samt skapar meningsfulla visualiseringar för kunden. I rollen som Data Engineer arbetar Clara med olika molnverktyg för att skapa och automatisera dataladdningar samt transformera och modellera data. Det roligaste med jobbet är att hela tiden få lära sig nya saker och att arbeta tillsammans med andra för att lösa problem.

”Att arbeta som konsult på Solita är varierande och samtidigt har du tillgång till ett stort nätverk av experter inom många olika områden. Det ger goda förutsättningar att utvecklas inom din roll, både för att bredda dina kunskaper eller att specialisera dig. Varför jag trivs så bra på Solita är för att stämningen är trevlig, tillåtande och prestigelös”.

 

Detta får du hos Solita.

Vår företagskultur är väldigt, väldigt viktig för oss, och vi värdesätter låg hierarki, engagemang och ansvar, värdeskapande arbete, och trevliga kollegor. Läs mer om Solita som företag. Som anställd hos oss kan du vänta dig;

 • Projekt som skapar riktiga avtryck, både hos kunder och i samhället

 • Att arbeta med nya teknologier i en arbetskultur med hög grad av eget ansvar och tillit

 • Variation; i projekt, i teknologier, i angreppsätt

 • Personlig utveckling och möjligheten att lära sig både från erfarna experter och våra interna utbildningssatsningar och kompetensnätverk

 • Kollegor som värnar om varandra och kollegor att både lära sig av och lära sig med

Känner du igen dig i följande?

 • Du har erfarenhet och intresse för cloud-teknologi (framför allt AWS, Azure och Google Cloud)

 • Du har erfarenhet från något av följande; datamodellering, data warehouses, databaser (SQL/NoSQL) och ETL/ELT. Erfarenhet från att automatisera data warehouses är en bonus!

 • Du har kunskap att bygga datapipelines med hjälp av Python, R eller java

 • Du är bekant med mjukvaruutveckling så som version control och CI/CD

 • Du kan implementera datalösningar som fungerar både för dataexperter och policy makers på företag

 • Du lär dig gärna nya teknologier och metoder

 • Du pratar flytande svenska och engelska

Vill du veta mer, kontakta Maja.oderstedt (at) solita.fi eller ansök här. Du kan även kontakta Maja via LinkedIN linkedin.com/in/majaoderstedt Vi värdesätter dina kunskaper, men är också nyfikna på dig som person. Berätta för oss vad som motiverar dig samt hur du vill utvecklas framåt, så återkommer vi inom kort

Apply for this Job

* Required
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.