Data Engineers till Stockholm & Göteborg

Ort

Sweden

Data Engineer till Stockholm och Göteborg som vill lösa utmaningar genom modern teknik, tillsammans med ett stort nätverk Data- och Analysexperter. 

Ansök

Har du ett par års erfarenhet som Data Engineer, BI utvecklare/BI konsult eller ETL utvecklare och vill fortsätta utvecklas tillsammans med fantastiska kollegor? Gillar du att arbeta med modern teknik och lösa problem åt kunder i olika branscher?  Då kanske DU är vår nästa Data Engineer.

Solita jobbar med att förnya verksamheter och utveckla samhället till det bättre, genom att skapa värde ur data i en uppkopplad värld. Våra kunder finns inom olika branscher, vi har tillexempel hjälpt Tradera att utnyttja potentialen i sin data. Vi är ett fantastiskt gäng experter som jobbar med olika aspekter av data. I dagsläget är vi cirka 1600 medarbetare utspridda inom 6 länder, och våra konsulter i Sverige jobbar bland annat med datamodeller, dataplattformar, dataintegration och data pipelines i molnet.

Andras Borbely är Data Engineer på Solita, just nu är han ute på uppdrag på ett av Sveriges största telekombolag. Han tycker att det är intressant att hjälpa ett stort bolag då man får bygga lösningar som är robusta, långvariga, mångsidiga och därmed får ta sin tid att utveckla. Samtidigt upplevs utmaningar som härstammar från att det är drygt 100 utvecklare som pushar kod i samma git repo. Tillsammans arbetar dem med många olika verktyg och vissa delar av data warehouset är byggda med flera olika modellerings paradigm, det är detta som gör det roligt och som breddar hans kunskaper på ett sätt och i en takt som han trivs i. På den senaste tiden har han även fått mer arkitekturliknande uppgifter, han upplever att det i kombination med att försöka bygga bolagstäckande lösningar är särskilt kul.

Clara Lundström är Data Engineer på Solita och arbetar just nu i kunduppdrag hos ett stort globalt företag. Hon är en del av ett team från Solita som hjälper kunden med att hantera de enorma datamängder de får från olika källsystem i syfte att underlätta finansiell rapportering. De utvecklar dataflöden och modeller samt skapar meningsfulla visualiseringar för kunden. I rollen som Data Engineer arbetar hon med olika molnverktyg för att skapa och automatisera dataladdningar samt transformera och modellera data. Det hon tycker är roligaste med sitt jobb är att hon hela tiden lär sig nya saker och att arbeta tillsammans med andra för att lösa problem.

”Att arbeta som konsult på Solita är varierande och samtidigt har du tillgång till ett stort nätverk av experter inom många olika områden. Det ger goda förutsättningar att utvecklas inom din roll, både för att bredda dina kunskaper eller att specialisera dig. Varför jag trivs så bra på Solita är för att stämningen är familjär, tillåtande och prestigelös”.

 

Detta får du hos Solita.

Vår företagskultur är väldigt, väldigt viktig för oss, och vi värdesätter låg hierarki, självständighet och ansvar, värdeskapande arbete, och trevliga kollegor. Läs mer om Solita som företag. Som anställd hos oss kan du vänta dig;

 • Projekt som skapar riktiga avtryck, både hos kunder och i samhället
 • Att arbeta med nya teknologier i en arbetskultur med hög självständighet och tillit
 • Variation; i projekt, i teknologier, i angreppsätt
 • Personlig utveckling och möjligheten att lära sig både från erfarna experter och våra interna utbildningssatsningar och kompetensnätverk
 • Kollegor som värnar om varandra och kollegor att både lära sig av och lära sig med

Känner du igen dig i följande?

 • Du har erfarenhet och intresse för cloud-teknologi (framför allt AWS, Azure och Google Cloud)
 • Du har erfarenhet från något av följande; datamodellering, data warehouses, databaser (SQL/NoSQL) och ETL/ELT. Erfarenhet från att automatisera data warehouses är en bonus!
 • Du har kunskap att bygga datapipelines med hjälp av Python, R eller java
 • Du är bekant med mjukvaruutveckling så som version control och CI/CD
 • Du kan implementera datalösningar som fungerar både för dataexperter och beslutsfattare på företag
 • Du lär dig gärna nya teknologier och metoder
 • Du pratar flytande svenska och engelska

Vill du veta mer, kontakta [email protected] eller ansök här. Vi värdesätter dina kunskaper, men är också nyfikna på dig som person. Berätta för oss vad som motiverar dig samt hur du vill utvecklas framåt, så återkommer vi inom kort

 

Apply for this Job

* Required
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.