Open position

Data Engineerejä eri toimialojen projekteihin

Data Engineerille olisi töitä tarjolla!

Solitan Connected Data -yksikkö koostuu Suomessa yli 300:sta data- ja integraatio-osaajasta. Kasvumme myötä haemme lisää Data Engineerejä työskentelemään eri toimialojen projekteihin. 

Millaista se olisi?

Meillä Data Engineerit työskentelevät yhdessä solitalaisen tiimin kanssa erilaisissa asiakasprojekteissa, joissa rakennetaan muun muassa data platformeja ja erilaisia datan hyödyntämisen ratkaisuja, modernisoidaan tietovarastointia ja jalostetaan IoT-lähteistä saatavaa dataa. 

Pyrimme tarjoamaan sinulle mahdollisimman paljon vaikutusvaltaa vaikuttaa siihen, millaisessa projektissa työskentelet. Tavoitteenamme on löytää sinulle merkityksellinen projekti, joka sisältää uuden oppimista sekä olemassa olevien taitojesi laajaa hyödyntämistä.

Mitä työkaluja käytössä?

Datatekemisen ytimessä on datan käsittely; lataus, parsinta, tallennus, mallinnus ja varastointi. Työkalut valitaan jokaiseen projektiin tarpeen mukaan:

 • Lähes kaikki uudet dataprojektimme tehdään pilveen. Vaihtoehtojamme ovat AWS, Azure ja Google Cloud.
 • Tietokannat luovat perustan kaikelle datatekemiselle. Meillä työskennellään eniten SQL:ää tottelevien kantojen parissa.
 • Pythonia ja muita ohjelmointikieliä hyödynnetään aktiivisesti esimerkiksi dataputkien rakennushommissa. Kun osaat ohjelmoida, sinulla on eniten valinnanvaraa asiakasprojektiemme suhteen.
 • Haluamme käyttää moderneja mallinnusmenetelmiä, kuten Data Vault 2.0.

Data Engineeriltä odotamme teknologiaosaamista ja näyttöjä, mutta kaikkea ei tarvitse hallita. Pääset oppimaan uusia teknologioita kanssamme. Tekki-osaamisen lisäksi arvostamme kokemusta projektityöskentelystä ja konsultoinnista asiakasrajapinnassa, mutta nämä opit myös projekteissa. Tärkeintä on halu kasvattaa omaa osaamistasi alati kehittyvän IT-alan mukana.

Mitä muuta tarjoamme? 

Meillä on ison firman muskelit, mutta pienen firman kulttuuri. Käytännössä se tarkoittaa:

 • Mahdollisuuksia kehittää omaa osaamistasi jokapäiväisessä projektiarjessa sekä tukea kehittyä omalla urapolullasi vaikkapa roolista toiseen (esimerkiksi Data Engineeristä Data Arkkitehdiksi)
 • Kansainvälisesti yli 500 data-ammattilaisesta koostuvaa Connected Data -yhteisöä, jossa apua ja sparria saa matalalla kynnyksellä
 • Välittävää kulttuuria, jossa vaalitaan yhteisöllisyyttä
 • Tiimityötä – projekteissa työskentelemme aina tiiminä, emme yksin
 • Inhimillistä työmäärää, jotta aikaa jää elämässä muullekin tärkeälle
 • Vapautta ja vastuuta – voit tehdä työsi siellä, missä kulloinkin haluat (toimistoillamme, etänä Suomessa, joskus myös asiakkaan tiloissa)

Millainen Solita on työnantajana?

Solita on suomalaiset juuret omaava IT-konsulttitalo, jolla on toimistoja myös Euroopassa. Konsulttimme työskentelevät suomalaisissa sekä kansainvälisissä projekteissa.

Connected Data -yksikössä Data Engineerien lisäksi työskentelee myös data sciencen, datan visualisoinnin, ja master datan syväosaajia sekä joukko kokeneita data-arkkitehtejä. Pyrimme työllämme luomaan kestäviä ratkaisuja – sellaisia, joita haluaisimme itsekin käyttää ja ylläpitää. 

Arvojamme ovat välittäminen, rentous, rohkeus ja intohimo. Työntekijämme ovat itse valinneet ne ja ehkä juuri siksi arvot toteutuvatkin arjessamme joka päivä. Tässä muutama esimerkki:

 • Välittäminen: Vaalimme kulttuuria, jossa saat helposti tukea koko työyhteisöltä, et pelkästään omalta projektitiimiltäsi
 • Rentous: Vaikka olemmekin jo aika iso toimija, on ilmapiiri välitön sekä leppoisa ja hierarkia matala.
 • Rohkeus: Rakennamme asiakkaidemme kanssa aitoja kumppanuuksia. Tämä vaatii välillä rohkeutta olla perustellusti eri mieltä asiakkaan kanssa ja uskallusta sanoa se myös ääneen.
 • Intohimo: Solitalla tehdään työtä suurella intohimolla, mutta ei ryppyotsaisesti. Olemme ylpeitä työmme laadusta.

Jutellaanko?

Selvitetään yhdessä, löytyisikö meiltä sinulle sopiva seuraava haaste urallasi! Rekrytointiprosessiimme kuuluu kaksi haastattelua ja ne toteutetaan pääsääntöisesti Teamsissä.

Lähetä meille CV:si tai LinkedIni-profiilisi, niin olemme sinuun yhteydessä pian. Jos haluat myös avata omia toiveitasi enemmän jo tässä vaiheessa, voit lisäksi kertoa niistä vapaamuotoisesti. 

Saat meihin helposti yhteyden LinkedIn:n kautta: Vesa Hammarberg (Data Platforms Business Lead) ja Anu Päivinen (Talent Acquisition Manager). Jos mieluummin lähetät sähköpostia, osoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi (at )solita.fi

 

#LI-Remote

Apply for this Job

How do you identify yourself?

We believe in fostering a diverse and inclusive workplace.

This is why we collect this data to understand who we are reaching (and who we’re not) so we can do better at connecting with a truly diverse group of potential Solitans. 

We appreciate that the questions may be sensitive to some, please know your survey responses are secure and optional. Responding to the questions is completely voluntary and anonymous. Declining to respond will not impact your standing in the recruiting process.

I identify as *