Data Engineer med siktet på molnet? Sök till Cloud Masterclass och bli konsult på Solita!

Ort

Sweden

Är du en erfaren Data Engineer med siktet inställt på molnet? Ansök till Solita Cloud Data Engineer Masterclass och bli en certifierad Cloud Data Engineer-konsult på Solita! 

Ansök

Har du erfarenhet som data engineer, men har ännu inte fått chansen att uppdatera dina kunskaper inom molnet? Det här är din chans att förändra din framtid! På Solita ställde vi om till molnet för många år sedan och hjälper nu våra kunder bygga upp rätt molnbaserad dataförsörjning. Vi växer mycket och söker nu data engineers som vill framtidssäkra sin karriär och fullt ut kliva in i molnbaserad teknik, i en passionerad, härlig community av datakonsulter!

”I mina intervjuer med Solita fick jag höra mer om Cloud Data Engineer Masterclass och det som lockade mig var att man skulle få en grundförståelse för molnlösningar, och den biten hade jag inte sedan innan. De uppdrag jag var på innan hade nämligen fokus på äldre on-prem-lösningar och just därför var Masterclassen ett bra sätt för mig att få dedikerad tid till att rivstarta och ta klivet till molnet som data engineer” – Betty, deltagare i Masterclass 2021.

Anställningen kickstartar i slutet av april 2022 med en 3-veckors Cloud Data Engineer Masterclass, men det går bra att påbörja anställning även tidigare än så. I programmet kommer du bland annat att fokusera på Snowflake, containerarkitektur, pythonprogrammering etc. på plattformar som Azure, AWS och GCP.  Som deltagare i vår masterclass kommer du blanda teori och individuellt arbete, med stöd från Solitas ledande experter inom data och cloud.

Efter genomförd masterclass är du en Solita-certifierad cloud data engineer och jobbar som senior konsult hos våra kunder inom alla branscher. Ett typiskt projekt kan vara att utvärdera existerande lösningar, implementera nya dataplattformar i molnet och bygga data pipelines, eller att migrera befintliga lösningar till molnet.

Solita har en stor expertis och lång erfarenhet inom data, molnarkitektur, migrationer och utveckling. Vår molnverksamhet växer snabbt och våra partners Amazon Web Services (fler än 100 certifikat och 300 experter in projekt) Azure (fler än 50 certifikat och 150 experter) och Google Cloud Platform är ledande inom molnet. Vi har  en avslappnad kultur, med värdeord som “easy-going”, “caring”, “passion” och “courageous” som leder oss i vårt dagliga arbete. https://www.solita.fi/en/blogs/how-our-values-impact-on-the-employee-experience-at-solita/

Läs mer om vad vi gör inom data i vår datablogg, och bekanta dig även gärna med vår Data Engineer Martina, som jobbar med molnteknologierna i framkant redan idag, och med Betty, som var med på senaste omgången Masterclass.

”Framtiden inom BI är molnjättarna (Azure, AWS, GCP). Jag tror jag är helt rätt där jag är nu, och känner att jag håller mig väldigt väl i framkant” – Marinta, Data Engineer på Solita.

Vad vi hoppas du har med dig:

 • Tidigare erfarenhet att jobba hands on som data engineer, gärna som konsult
 • Erfarenhet från att jobba med data warehouse utveckling, dimensionsmodellering, data vault, ETL/ELT, SQL och gärna  Python
 • Erfarenhet från någon eller några av de stora dataintegrationsplattformarna, så som Informatica eller SSIS
 • Det är ett plus om du redan hunnit bekanta dig lite med plattformar så som Microsoft Azure SQL server, Matillion, Snowflake etc.
 • En passion att ständigt utvecklas inom data engineering

Detta får du hos oss på Solita:

 • En kickstart som senior data engineer konsult inom cloudteknologier
 • Du blir en del av ett härligt cloud data community på Solita
 • Tillägg efter genomförd masterclass; ytterligare plattformar, nya “use cases”, continous improvement
 • Intressanta kundprojekt inom alla branscher
 • Möjligheten att växa professionellt på ett internationellt företag
 • Personlig utveckling och möjligheten att lära sig både från erfarna experter och våra interna utbildningssatsningar och communities
 • En varm, avslappnad kultur med ovanligt hög autonomi
 • Kunniga, trevliga kollegor att lära sig med och från
 • Ett Tech-community på över 1200 experter över Europa

Ansökningar till vår Cloud Masterclass kommer att behandlas löpande, och ett begränsat antal kandidater väljs till programmet. Programstart är i april 2022.

Solita är ett snabbväxande nordiskt företag som jobbar med digital transformation, styrd av data och mänsklig expertis. Vi har kontor i Sverige, Belgien, Danmark, Finland, Tyskland och Estland. 

Blev du nyfiken? Klicka nedan för att söka!

Vi värdesätter dina kunskaper, men är också nyfikna på dig som person. Berätta för oss vad du brinner för och drömmer, så återkommer vi strax!