Connectivity Architect

Ort

Sweden

Gillar du att jobba med design av integrationslösningar och att bygga hållbara lösningar i varierade kundprojekt? Motiveras du av att ha duktiga kollegor runt dig som delar med sig av sin kunskap och erbjuder stöd, men även sporrar att ta dig an nya utmaningar? Vi söker nu en Connectivity Architect till Stockholm - följ med oss på resan. 

Ansök

Driv arbetet hos våra kunder på en högre nivå

Vi söker nu en Connectivity Architect till vårt kontor i Stockholm för att hjälpa oss leda vår fortsatta satsning inom integration i Sverige. Du kommer att tillhöra affärsenheten Cloud & Connectivity som för tillfället består at 50+ experter inom moln- och integrationslösningar. Du kommer ofta tidigt in i projekten med ett övergripande ansvar för att se över vilka integrationsförmågor kunden behöver för sina projekt, på både kort och lång sikt. Tillsammans med ditt team ser du över allt från lösning, design, implementation, testning och driftsättning av integrationslösningar. 

Var du behövs:

 • Analysera kundens integrationsbehov;
 • Analysera befintligt integrationslandskap och ta fram målbild för kundernas framtida integrationsstrategi och integrationsarkitektur;
 • Ta diskussioner och jobba i nära samarbete med kundens arkitekter och CTO.

Vi använder oss av både kommersiella integrationsplattformar och integrationsramverk med öppen källkod samt tjänstekomponenter i offentliga molnplattformar. Vi jobbar i nära samarbete med ett flertal tech partners, såsom Dell Boomi, Apigee, Azure och Google Cloud, och värdesätter en tech-agnostisk approach. 

Vi arbetar både på plats på vårt kontor i centrala Stockholm, och virtuellt/på distans med flexibla arbetsmodeller. Enstaka resor till kund kan förekomma. 

Vad vi söker efter i denna roll:

 • Tidigare erfarenhet av systemutveckling, gärna från integrationsprojekt. Vi ser gärna att du har hands-on erfarenhet i integrations- och API-tekniker såsom MuleSoft, Dell Boomi, Azure Logic Apps & API Management, Apache Camel, REST API…;
 • Förmåga att arbeta i en rådgivande roll. Förståelse för konsultverksamhetens och kundverksamhetens sammanhang;
 • Kunskaper och insikt om integrationsmönster och arkitektur;
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska;
 • Viktigast av allt hoppas vi hitta någon som delar våra värderingar: frihet under ansvar; öppen och aktiv kommunikation; laganda och omtanke; och en törst för kunskap och kontinuerligt lärande. 

Vad vi erbjuder – flexibilitet för att balansera arbete och privatliv

Vår företagskultur är väldigt viktig för oss. Hos oss börjar allt från människan och våra värderingar utgör kärnan i vår kultur och vårt dagliga arbete. Vi värdesätter låg hierarki, självständighet och ansvar, värdeskapande arbete, och trevliga kollegor. 

Som anställd hos oss kan du vänta dig;

 • Projekt som skapar riktiga avtryck, både hos kunder och i samhället;
 • Variation; i projekt, i team, i nya teknologier och system, i angreppsätt;
 • Flexibilitet och självständighet för att utforma ditt arbete – läs mer från vår blogg;
 • Growth Academy – vår kunskapsplattform för att stödja din utveckling och dina ambitioner. Kontinuerligt lärande ligger i vårt DNA och vi uppmuntrar våra medarbetare att växa och bredda sina kunskaper genom en rad competence communities, info sessions, föreläsningar och certifieringar;
 • Konkurrenskraftig, fast lön i kombination med ett komplett förmånspaket bestående av exempelvis val av egen arbetsutrustning, intern coach för att stödja ditt välbefinnande, pensionsavsättningar  även under din föräldraledighet.

Låter det spännande?

Vi ser fram emot att höra från dig!

Berätta om dina färdigheter och önskemål, så tar vi tillsammans reda på om det kan bli en bra match. Ansökningstiden löper fram till onsdag 18 december. Intervjuer hålls löpande. 

Vår rekryteringsresa består av två intervjuer. Vid den första fokuserar på att vi ska lära känna dig och presentera Solita för dig. Vid den senare fokuserar vi på att utvärdera ditt nuvarande tekniska kunnande tillsammans med några av dina potentiella framtida kollegor. Vi strävar efter att ge dig en sanningsenlig bild av hur det är att arbeta på Solita inför ditt stora beslut.

Om du har frågor får du gärna nå ut till Head of Talent Acquisition & Staffing Patrik Rafstedt ([email protected]) eller Head of People & Culture Peter Svensson ([email protected]). 


Med 1500+ personer (varav 180 i Sverige) är vi tillräckligt stora för att våga ta ut svängarna och tillräckligt små för att bry oss om varandra och våra kunder. Vi är ett växande nordiskt teknikkonsultföretag med kapacitet inom data, moln, integrationer och mänsklig insikt.

Apply for this Job

* Required
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.