Cloud Architect

Ort

Sweden

Vill du jobba med design av molnlösningar i en arbetsmiljö som genomsyras av laganda, kompetensutveckling och ett nätverk experter inom data, design, moln och integrationer? Vi söker nu en erfaren molnkonsult med siktet inställt på moderna multi-cloud lösningar - följ med oss på resan! 

Ansök

Hjälp våra kunder att ligga i framkant inom den digitala transformationen

Som molnarkitekt kommer du att tillhöra vår växande affärsenhet Cloud & Connectivity som för tillfället består at 50+ experter inom moln- och integrationslösningar i Sverige. I denna roll kommer du att jobba nära våra kunder i en mångfald spännande projekt. Du kommer ofta in i ett tidigt skede för att möta våra kunders utmaningar och hjälpa till att designa arkitekturen för deras molninitiativ.

Var du behövs:

 • Analysera befintlig arkitektur och designa teknisk arkitektur, komponenter och multi-cloud lösningar med hjälp av cloud-native tekniker; 
 • Ta diskussioner med kundens arkitekter och CTO;
 • Driva arbetet ute hos våra kunder på en högre nivå

Vi har en Cloud-First strategi sedan flera år tillbaka, och är ett av de ledande företagen i Norden inom offentliga molnlösningar och -tjänster. Utöver det har vi även starka samarbeten med våra tech partners såsom Azure, Google Cloud, AWS, MuleSoft, Apigee, med flera, för att stödja våra kunders molnresa och digitala transformation på bästa möjliga sätt. 

Vi söker dig som:

 • Har gedigen erfarenhet av att jobba hands-on och med design av molnlösningar i antingen Azure, GCP eller AWS;
 • Har kunskaper i design och utveckling av mikrotjänster, likaså kunskaper i applikationsdesign och relationsdatabaser;
 • Har förståelse för konsultverksamhetens och kundverksamhetens sammanhang;
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska;
 • Viktigast av allt hoppas vi hitta någon som delar våra värderingar: frihet under ansvar; öppen och aktiv kommunikation; laganda och omtanke; och en törst för kunskap och kontinuerligt lärande. 

Din arbetsplats kan vara något av våra i Stockholm eller Göteborg eller i någon av våra mindre Talent Hubs i Malmö, Östersund och Skellefteå. Vi arbetar både på plats och virtuellt/på distans med flexibla arbetsmodeller. Enstaka resor till kund kan förekomma. 

Vad vi erbjuder – flexibilitet för att balansera arbete och privatliv

Vår företagskultur är väldigt viktig för oss. Hos oss börjar allt från människan och våra värderingar utgör kärnan i vår kultur och vårt dagliga arbete. Vi värdesätter låg hierarki, självständighet och ansvar, värdeskapande arbete, och trevliga kollegor. 

Som anställd hos oss kan du vänta dig;

 • Projekt som skapar riktiga avtryck, både hos kunder och i samhället;
 • Variation; i projekt, i team, i nya teknologier och system, i angreppsätt;
 • Flexibilitet och självständighet för att utforma ditt arbete – läs mer från vår blogg;
 • Growth Academy – vår kunskapsplattform för att stödja din utveckling och dina ambitioner. Kontinuerligt lärande ligger i vårt DNA och vi uppmuntrar våra medarbetare att växa och bredda sina kunskaper genom en rad competence communities, info sessions, föreläsningar och certifieringar;
 • Konkurrenskraftig, fast lön i kombination med ett komplett förmånspaket bestående av exempelvis val av egen arbetsutrustning, intern coach för att stödja ditt välbefinnande, pensionsavsättningar  även under din föräldraledighet.

Låter det spännande?

Vi ser fram emot att höra från dig!

Berätta om dina färdigheter och önskemål, så tar vi tillsammans reda på om det kan bli en bra match. Ansökningstiden löper fram till söndag 18 december. Intervjuer hålls löpande. 

Vår rekryteringsresa består av två intervjuer. Vid den första fokuserar på att vi ska lära känna dig och presentera Solita för dig. Vid den senare fokuserar vi på att utvärdera ditt nuvarande tekniska kunnande tillsammans med några av dina potentiella framtida kollegor. Vi strävar efter att ge dig en sanningsenlig bild av hur det är att arbeta på Solita inför ditt stora beslut.

Om du har frågor får du gärna nå ut till Head of Talent Acquisition & Staffing Patrik Rafstedt ([email protected]) eller Head of People & Culture Peter Svensson ([email protected]). 


Med 1500+ personer (varav 180 i Sverige) är vi tillräckligt stora för att våga ta ut svängarna och tillräckligt små för att bry oss om varandra och våra kunder. Vi är ett växande nordiskt teknikkonsultföretag med kapacitet inom data, moln, integrationer och mänsklig insikt.

Apply for this Job

* Required
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
How do you identify yourself?

We believe in fostering a diverse and inclusive workplace .

This is why we collect this data to understand who we are reaching (and who we’re not) so we can do better at connecting with a truly diverse group of potential Solitans. 

We appreciate that the questions may be sensitive to some, please know your survey responses are secure and optional. Responding to the questions is completely voluntary and anonymous. Declining to respond will not impact your standing in the recruiting process.

I identify as
ErrorError in field.