Bli expert på moderna molnbaserade integrationstekniker genom Solita Integration Academy!

Ort

Sweden

Gillar du att jobba med API:er och integrationer, och känner dig redo att utmanas i projekt som behöver expertis inom de senaste integrationsteknikerna? Vi erbjuder nu möjligheten till fördjupning genom ett intensivt traineeprogram. Följ med! 

Ansök

Bli expert på Boomi och Azure – med full lön från dag 1

Vårt traineeprogram fungerar som en språngbräda till din fortsatta karriär som integrationskonsult. Du specialiserar dig i de senaste teknikerna och metoderna som används för att utveckla och implementera moderna, molnbaserade integrationslösningar och får möjlighet att certifiera dig på en eller flera tekniker, såsom Boomi, Azure, eller Apigee. 

Vår Academy riktar sig till dig som har jobbat inom systemutveckling med fokus på integration i några år, exempelvis med tekniker såsom BizTalk, IBM Websphere eller Oracle, och vill nu fördjupa dig inom nya tekniker. Detta är inte ett vanligt traineeprogram, utan en permanent heltidsanställning du påbörjar hos oss. Utbildningen leds av våra seniora konsulter som kommer agera mentors och ge input och stöd när du ska avlägga certifikat. 

Vi kickstartar din anställning med ett par veckors “Bootcamp” där du får lära dig de tekniker som används i våra projekt. Vi fortsätter din training med ett anpassat upplägg där du, parallellt med kunduppdrag, har under det första året chansen att satsa 5-10% av din arbetstid specifikt på kompetensutveckling inom de integrationstekniker som du önskar. 

Vår Academy sker både digitalt och on-site från våra kontor i Stockholm och Göteborg. Det finns även möjlighet att ta del av utbildningen från våra mindre Talent Hubs i Malmö, Östersund och Skellefteå. 

I vår Academy får du lära dig:

 • Applicera integrationslösningar på riktiga affärsutmaningar;
 • Cloud teknologier (Azure, GCP, AWS);
 • Molnbaserade integrationsplattformar, ex. Boomi;
 • Det agila arbetssättet;
 • Att jobba som konsult i uppdrag mot kund tillsammans med mer erfarna kollegor som stöttar dig på vägen.

Vad vi hoppas du har med dig:

 • Relevant högskole- eller yrkesutbildning, så som civilingenjör, systemvetenskap, datavetenskap, etc;
 • Erfarenhet inom ett eller flera av följande språk: Java, C#, Python, Golang, Node;
 • Tidigare erfarenhet av systemutveckling, gärna från integrationsprojekt.
 • En passion att kontinuerligt lära dig mer och viljan att dela med dig av din kunskap till andra;
 • Samarbetsförmåga och en vilja att jobba i team;
 • God kommunikationsförmåga på engelska och svenska.

Detta får du på Solita:

 • En heltäckande utbildning och en anställning hos oss; du får full lön även under utbildningen.
 • Kompetenta och härliga kollegor som stöttar dig på vägen.
 • En arbetskultur som värderar frihet och ansvar, och ger dig möjlighet att bli expert på ditt område.
 • Projekt som skapar riktiga avtryck, både hos kunder och i samhället.
 • Möjlighet att jobba med de senaste teknologierna. 
 • Personlig utveckling och möjligheten att lära både från erfarna experter samt våra interna utbildningssatsningar och communities.
 • Möjlighet att ta del av våra förmåner som inkluderar Friday breakfasts, in-house coaching som kan stötta ditt välmående på och utanför jobbet, 6 veckors semester, flextid, friskvårdsbidrag, bike leasing, full pension även under din föräldraledighet, teamdagar och after-works, och mycket mer!

Vem är vi?

Solita är ett snabbväxande, värdestyrt bolag som jobbar med digital transformation, styrd av data och mänsklig expertis. Vi har fler än 1500 anställda utspridda över Sverige, Finland, Tyskland, Belgien, Danmark och Estland, och jobbar med företag inom alla branscher, så som Voi, Scania, Tradera och Finnair. Utöver det har vi även starka samarbeten med våra tech partners såsom AWS, Azure, Google Cloud, MuleSoft, Snowflake, med flera. Vi har en Cloud-First strategi sedan flera år tillbaka, och är en av de ledande företagen i Norden inom offentliga molnlösningar och -tjänster. 

Våra anställdas trivsel är väldigt viktig för oss, och vi värdesätter en låg hierarki i en omgivning där vi bryr oss om varandra som medmänniskor och kollegor. Vi strävar till att lära oss med och av varandra och sätter stor vikt på autonomi, tillit, och självledarskap. 

Låter det spännande?

Vi vill gärna höra mer om dig, och vad du brinner för! Ansök nedan med ditt CV och ett personligt brev. Deadline för ansökningsperioden är 6 januari 2023. 

Vi planerar att börja vår Integration Academy i mars/april 2023. Rekryteringen sker fortlöpande och ansökningsprocessen kommer bestå av 2-3 intervjuer.

Apply for this Job

* Required
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
ErrorError in field.
How do you identify yourself?

We believe in fostering a diverse and inclusive workplace .

This is why we collect this data to understand who we are reaching (and who we’re not) so we can do better at connecting with a truly diverse group of potential Solitans. 

We appreciate that the questions may be sensitive to some, please know your survey responses are secure and optional. Responding to the questions is completely voluntary and anonymous. Declining to respond will not impact your standing in the recruiting process.

I identify as
ErrorError in field.