Är du vår nästa molnarkitekt?

Ort

Sweden

Vill du vara en del av ett team som värdesätter laganda, autonomi och självledarskap? Vi söker nu erfarna molnkonsulter som har siktet inställt på moderna lösningar inom AWS, Azure och Google Cloud - följ med oss på resan och gör skillnad!  

Ansök

Vi är just nu i en fas där vi bygger upp vår molnverksamhet i Sverige och söker en molnarkitekt för att hjälpa oss leda vår fortsatta satsning. Vårt team i Sverige jobbar nära våra kunder i olika delar av landet i en mångfald spännande och utmanande projekt. I den här strategiska rollen kommer du att ha ett övergripande ansvar i att hjälpa våra nyckelkunder att designa arkitekturen för deras molninitiativ. 

Vi har en Cloud-First strategi sedan flera år tillbaka, och är en av de ledande företagen i Norden inom offentliga molnlösningar och -tjänster. Utöver det har vi även starka samarbeten med våra tech partners såsom AWS, Azure, Google Cloud, MuleSoft, Apigee, med flera, för att stödja våra kunders molnresa och digitala transformation på bästa möjliga sätt. 

Var du behövs:

 • Analysera befintlig arkitektur och designa teknisk arkitektur, komponenter och multi-cloud lösningar med hjälp av cloud-native tekniker; 
 • Ta diskussioner med kundens arkitekter och CTO
 • Driva arbetet ute hos våra kunder på en högre nivå

Din arbetsplats kan vara något av våra i Stockholm eller Göteborg eller i någon av våra mindre Talent Hubs i Malmö, Östersund och Skellefteå. Vi arbetar både på plats och virtuellt/på distans beroende på hur var och en trivs bäst. Eventuella resor till kund kan förekomma. 

Vad vi söker efter i denna roll:

 • Solid erfarenhet av att jobba hands-on och med design av molnlösningar i antingen AWS, Azure eller GCP;
 • Erfarenhet av DevOps och Containerization såsom Kubernetes och Docker är ett plus;
 • Kunskaper i design och utveckling av mikrotjänster är att föredra, likaså kunskaper i applikationsdesign och relationsdatabaser;
 • Förmåga att arbeta i en rådgivande roll. Förståelse för konsultverksamhetens och kundverksamhetens sammanhang;
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska;
 • Viktigast av allt hoppas vi hitta någon som delar våra värderingar: frihet under ansvar; öppen och aktiv kommunikation; laganda och omtanke; och en törst för kunskap och kontinuerligt lärande. 

Detta får du hos Solita: 

Vår företagskultur är väldigt viktig för oss. Hos oss börjar allt från människan och våra värderingar utgör kärnan i vår kultur och vårt dagliga arbete. Vi värdesätter låg hierarki, självständighet och ansvar, värdeskapande arbete, och trevliga kollegor. Därtill kan du ständigt lära dig nytt genom våra autonoma competence communities, otaliga info sessions och möjligheten att ta olika certifikationer etc. Du har även chansen att dela med dig av din expertis genom att bidra till våra inspirerande workshops och crash courses, blogginlägg och podcasts, agera mentor för våra juniora kollegor, om intresse finns.

Våra förmåner är generösa, såsom tillgång till Inhouse coach som kan stötta runt välmående på och utanför jobbet, Friday breakfasts, många olika fritids/hobby klubbar, friskvårdsbidrag, 30 dagars årlig semester, pension som inkluderas under föräldraledighet, och mycket annat!

Som anställd hos oss kan du vänta dig;

 • Projekt som skapar riktiga avtryck, både hos kunder och i samhället
 • En arbetskultur med hög självständighet och tillit
 • Variation; i projekt, i team, i nya teknologier och system, i angreppsätt
 • Personlig utveckling och möjligheten att lära sig både från erfarna experter och våra interna utbildningssatsningar och communities
 • Allt vi har är våra individer. Vi erbjuder support och stöd för våra anställda både på jobbet och också när livet händer. 

Låter det spännande?

Vi ser fram emot att höra från dig!

Berätta om dina färdigheter och önskemål, så tar vi tillsammans reda på om det kan bli en bra matchning. Vi håller koll på möjligheter i hela företaget för att hitta en perfekt plats, där din profil och dina intressen kan matcha våra behov.

Ansökningstiden löper fram till söndag 16 oktober. Intervjuer hålls löpande. Om vi tror att det kan vara en matchning bjuder vi in dig till ett introduktionsmöte. Vi håller vanligtvis intervjuer i två omgångar innan vi är redo att gå vidare till att förhandla om anställningsavtal. Alla intervjuer hålls virtuellt i MS Teams.

Om du har frågor får du gärna nå ut till Head of Talent Acquisition & Staffing Patrik Rafstedt ([email protected]) eller Head of People & Culture Peter Svensson ([email protected]).