Är du vår nästa integrationsarkitekt?

Ort

Sweden

Känns det viktigt för dig att ligga i framkant kring nya tekniker och jobba i en arbetsmiljö där detta aktivt uppmuntras genom olika möjligheter till vidareutveckling? Då kan Solita och rollen som integrationsarkitekt vara en bra match för dig i ditt nästa steg. 

Ansök

Vi söker nu efter en integrationsarkitekt för att leda vår fortsatta satsning inom integration i Sverige. Vårt team i Sverige jobbar nära våra kunder i olika delar av landet i en mångfald spännande och utmanande projekt. Du kommer ofta tidigt in i projekten och har ett övergripande ansvar för att sätta strategier och se över vilka integrationsförmågor kunden behöver för sina projekt, på både kort och lång sikt. Tillsammans med ditt team ser du över allt från lösning, design, implementation, testning och driftsättning av integrationslösningar. 

Storleken på våra projekt varierar, och därmed söker vi både konsulter som känner sig bekväma i rollen att driva arbetet ute hos nyckelkunder på en högre nivå, samt konsulter som gärna vill utvecklas i denna riktning men känner sig mer bekväma med att börja med att stötta kunder i projekt på mindre skala.

Var du behövs:

 • Analysera kundens integrationsbehov;
 • Analysera befintligt integrationslandskap och ta fram målbild för kundernas framtida integrationsstrategi och integrationsarkitektur;
 • Ta diskussioner med kundens arkitekter och CTO;
 • Driva arbetet ute hos våra kunder på en högre nivå

Vi använder oss av både kommersiella integrationsplattformar och integrationsramverk med öppen källkod samt tjänstekomponenter i offentliga molnplattformar. Vi jobbar i nära samarbete med ett flertal tech partners, såsom MuleSoft, Dell Boomi, Apigee, Azure och Google Cloud, och värdesätter en tech-agnostisk approach. 

Din arbetsplats kan vara något av våra i Stockholm eller Göteborg eller i någon av våra mindre Talent Hubs i Malmö, Östersund och Skellefteå. Vi arbetar både på plats och virtuellt/på distans beroende på hur var och en trivs bäst. Eventuella resor till kund kan förekomma. 

Vad vi söker efter i denna roll:

 • Solid erfarenhet av systemutveckling, gärna från integrationsprojekt. Vi ser gärna att du har hands-on erfarenhet i integrations- och API-tekniker såsom MuleSoft, Dell Boomi, Azure Logic Apps & API Management, Apache Camel, REST API…;
 • Förmåga att arbeta i en rådgivande roll. Förståelse för konsultverksamhetens och kundverksamhetens sammanhang;
 • Kunskaper och insikt om integrationsmönster och arkitektur;
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska;
 • Viktigast av allt hoppas vi hitta någon som delar våra värderingar: frihet under ansvar; öppen och aktiv kommunikation; laganda och omtanke; och en törst för kunskap och kontinuerligt lärande. 

Detta får du hos Solita: 

Vår företagskultur är väldigt viktig för oss. Hos oss börjar allt från människan och våra värderingar utgör kärnan i vår kultur och vårt dagliga arbete. Vi värdesätter låg hierarki, självständighet och ansvar, värdeskapande arbete, och trevliga kollegor. Därtill kan du ständigt lära dig nytt genom våra autonoma competence communities, otaliga info sessions och möjligheten att ta olika certifikationer etc. Du har även chansen att dela med dig av din expertis genom att bidra till våra inspirerande workshops och crash courses, blogginlägg och podcasts, agera mentor för våra juniora kollegor, om intresse finns.

Våra förmåner är generösa, såsom att du får tillgång till Inhouse coach som kan stötta runt välmående på och utanför jobbet, Friday breakfasts, många olika fritids/hobby klubbar, friskvårdsbidrag, 30 dagars årlig semester, pension som inkluderas under föräldraledighet, och mycket annat!

Som anställd hos oss kan du vänta dig;

 • Projekt som skapar riktiga avtryck, både hos kunder och i samhället
 • En arbetskultur med hög självständighet och tillit
 • Variation; i projekt, i team, i nya teknologier och system, i angreppsätt
 • Personlig utveckling och möjligheten att lära sig både från erfarna experter och våra interna utbildningssatsningar och communities
 • Allt vi har är våra individer. Vi erbjuder support och stöd för våra anställda både på jobbet och också när livet händer. 

Låter det spännande?

Vi ser fram emot att höra från dig!

Berätta om dina färdigheter och önskemål, så tar vi tillsammans reda på om det kan bli en bra matchning. Vi håller koll på möjligheter i hela företaget för att hitta en perfekt plats, där din profil och dina intressen kan matcha våra behov.

Ansökningstiden löper fram till söndag 16 oktober. Intervjuer hålls löpande. Om vi tror att det kan vara en matchning bjuder vi in dig till ett introduktionsmöte. Vi håller vanligtvis intervjuer i två omgångar innan vi är redo att gå vidare till att förhandla om anställningsavtal. Alla intervjuer hålls virtuellt i MS Teams.

Om du har frågor får du gärna nå ut till Head of Talent Acquisition & Staffing Patrik Rafstedt ([email protected]) eller Head of People & Culture Peter Svensson ([email protected]).