Är du vår nästa Data Engineer?

Ort

Sweden

Lockas du av att jobba med modern teknologi och skapa bestående värde hos våra kunder och i samhället? Vi letar nu efter data engineers till vårt team i Sverige; personer som gillar att gräva ned sig i data och analys  och som kan förklara dessa för våra kunder! 

Ansök

Lockas du av att jobba med modern teknologi och skapa bestående värde hos våra kunder och i samhället? Vi letar nu efter data engineers till vårt team i Sverige; personer som gillar att gräva ned sig i data och analys och som kan förklara dessa för våra kunder!

Våra dataexperter finns för tillfället i 6 olika länder, och vi jobbar med datalösningar inom nästan alla teknologier. Våra data engineers bygger tekniska lösningar som består av datamodeller, dataintegrationwe och data pipelines baserat på cloud. En stor del av tiden jobbar man hands-on med konfigurering, integration, installation och scripting av data, men också med designarkitektur och möten där man förklarar lösningarna för våra kunder. Inte sällan sitter man vid samma bord som de högsta cheferna hos våra kunder.

Oavsett kund, projekt eller bransch har du hos oss alltid tillgång till ett stort nätverk av fantastiskt kunniga, passionerade datakollegor, som bara är ett slackmeddelande bort. Därtill kan du ständigt lära dig nytt genom våra autonoma competence communities, otaliga infosessions och möjligheten att ta olika certifikationer etc. Vi jobbar också mycket med våra techpartners så som AWS, Azure, Snowflake och Semarchy. Vill du verkligen utvecklas och ligga i framkant inom datalösningar, så har vi rätt mycket att komma med!

Känner du igen dig i följande?

 • Du har erfarenhet och intresse för cloud-teknologi (framför allt AWS, Azure och Google Cloud)
 • Du har erfarenhet från något av följande; datamodellering, data warehousing, databaser (SQL/NoSQL) och ETL/ELT. Erfarenhet från att automatisera data warehousing är ett bonus!
 • Du har kunskap att bygga datapipelines med hjälp av Python, R eller java
 • Du är bekant med mjukvaru-utveckling så som version control och CI/CD
 • Du kan implementera datalösningar som fungerar både för dataexperter och beslutsfattare på företag
 • Du lär dig gärna nya teknologier och metoder

Det viktigaste för oss är ändå att du delar våra värderingar och att du gärna delar din kunskap med dina kollegor. Våra anställda på Solita har själva valt våra värderingar.

I våra bloggar kan du läsa mera om vad dina framtida kollegor har att säga om AI, data och analys.

Detta får du hos Solita.

Vår företagskultur är väldigt, väldigt viktig för oss, och vi värdesätter låg hierarki, självständighet och ansvar, värdeskapande arbete, och trevliga kollegor. Läs mer om Solita som företag!

Som anställd hos oss kan du vänta dig;

 • Projekt som skapar riktiga avtryck, både hos kunder och i samhället
 • Nya teknologier
 • En arbetskultur med hög självständighet och tillit
 • Variation; i projekt, i teknologier, i angreppsätt
 • Personlig utveckling och möjligheten att lära sig både från erfarna experter och våra interna utbildningssatsningar och communities
 • Kollegor som värnar om varandra och kollegor att både lära sig av och lära sig med

Exempel på kundprojekt vi gjort

 • För Amer Sports har vi byggt en unik dataplattform. Genom att använda Microsoft BI och Azure Cloud designade och implementerade vi en platform som kombinerar säljdata och annan kunddata. Platformen producerar prognoser, som ger möjlighet att optimera produktion och logistik med 90 % korrekthet.
 • För DNA, en finsk teleoperator, skapade vi artificiell intelligens i världsklass som hjälper företaget att förutspå kundernas behov. AI-lösningen är byggd i molnet och drivs av data-science och opens-ource code. Dataplattformen möjliggjorde att kunden kunde gå från flera olika silolösningar till en helhetslösning.

Solita är ett snabbväxande nordiskt företag som jobbar med digital transformation, styrd av data och mänsklig expertis. Vi har kontor i Sverige, Belgien, Danmark, Finland, Tyskland och Estland. 

Vi värdesätter dina kunskaper, men är också nyfikna på dig som person. Berätta för oss vad du brinner för och drömmer, så återkommer vi strax!