27.3.2015Uutinen

Paras B2B-palvelu -voitto Solitan ja ympäristöministeriön Lupapisteelle

Solitan yhdessä ympäristöministeriön kanssa tuottama ja operoima Lupapiste-palvelu on voittanut Grand One 2015 -kilpailun Paras B2B-palvelu -kategoriassa. Palvelu valittiin myös Suomen kuuden parhaan kuluttajapalvelun joukkoon.

Lupapiste on asiointipalvelu, joka mahdollistaa mm. rakennuslupien hakemisen ja niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisen hoitamisen. Palvelu kokoaa kunnan viranomaisen, hankkeen omistajan, suunnittelijan ja muut ammattilaiset yhteen osoitteeseen. Lupapiste-palvelu on käytössä tai tulossa käyttöön jo noin 100 kunnassa. Lupapisteen avulla lupien käsittelyaikoja on voitu lyhentää jopa 90 %. Lisäksi hakemusten määrä on kasvanut joka kuukausi 30 %.

case-lupapiste_500x300

”On harvoja sellaisia palveluja, joita rakastavat sekä käyttäjät, palvelun tilaajat että tekijät. Lupapiste on onnistunut valloittamaan käyttäjien sydämet nopeasti ja kustannustehokkaasti – esimerkiksi Vantaalla pientalojen lupa-asiointi siirtyi lähes sataprosenttisesti verkkoon kahdessa kuukaudessa”, kertoo Solitan Lupapiste-liiketoiminnasta vastaava Jani Muhonen.

“Lupapiste konkretisoi hienosti, mitä mahdollisuuksia digitalisaatio tarjoaa myös julkishallinnolle. Oli hienoa, että julkinen palvelu palkittiin Suomen parhaasta toteutuksesta”, kommentoi ympäristöministeriön projektipäällikkö Pirjo Saksa.

Lupapiste on osa hallituksen SADe-ohjelmaa ja se on toteutettu Solitan toimesta tiiviissä yhteistyössä ympäristöministeriön, kuntien viranomaisten, loppukäyttäjien sekä Sito Oy:n kanssa.

Grand One -tuomaristo perusteli valintaa näin: ”Vihdoinkin työ joka ratkaisee aidon ongelman. Merkittävän hyvää on palvelun yhteisöllisyys. Palvelu on yksinkertainen, toimii hyvin ja on myös pidetty käyttäjien keskuudessa. Tulokset ovat, eivät vain hurmaavia, vaan erittäin vakuuttavia.”

B2B-kategoriassa kisasivat B2B-palvelut sekä sijoittajainformaatioon keskittyneet yrityssivustot. Grand One -gaala järjestettiin Helsingissä 26. maaliskuuta.

Lisätietoja:
Solita Oy, Jani Muhonen, johtaja, Lupapiste-liiketoiminta
puh. 0400 191 646, [email protected]

www.lupapiste.fi

Kirjoittaja

Solita