8.12.2015Uutinen

Open Finland Challenge -innovaatiokilpailun tulokset julki

Solita mukana palkitsemassa Mobility ja Tourism -sarjan töitä

Open Finland Challenge -innovaatiokilpailu huipentui 3.12.2015 järjestettyyn palkintogaalaan. Ykkössijan jakoivat tänä vuonna tasaäänin kaksi kisatyötä: erikoisruokavalioiden suunnittelupalvelu Miils ja turvapaikanhakijoiden muuttoliikettä visualisoiva The Flow Towards Europe. Voittajat valittiin yleisöäänestyksellä viiden pääsarjan parhaimmistosta, kahdeksan finalistin joukosta. Solita toimi kilpailussa yhtenä sponsoreista, haastoi kilpailijoita mukaan erityisesti ennakoivan liikenneanalytiikan töillä ja osallistui Mobility and Tourism -sarjan tuomarointiin yhdessä Liikenneviraston, Trafin sekä HSL:n kanssa.

Pohjoismaiden suurin, kaikille avoin Open Finland Challenge -kilpailu etsii uusia ideoita ja palveluita, jotka edistävät avointa yhteiskuntaa ja esimerkiksi hyödyntävät avointa dataa, kuten liikennetietoja. Vuoden 2015 kattoteemat olivat Civic Tech eli kansalaisteknologia sekä älykäs kaupunki ja avoimuus innovaatioiden lähteenä.

”Töitä kilpailusarjaamme tuli ennätysmäärä, yli 70 kappaletta. On hienoa nähdä, että avoin data sekä avoin kehittämiskulttuuri on voimissaan Suomessa. Avoimen datan hyödyntämisessä mm. liikenteessä on paljon mahdollisuuksia, ja kilpailussa nähtiinkin runsaasti uusia hyviä ideoita”, toteaa sarjan tuomaristossa toiminut Lauri Helenius Solitalta.

Mobility and Tourism -sarjassa palkittiin kuusi työtä ja kahdelle annettiin erikseen kunniamaininta.

Palkinnot saivat

  1. Cook With a Local
  2. Service Map of the Helsinki Capital Area
  3. Smoother e-commerce with NFleet
  4. Trip planner with estimation of bus connection chance
  5. Tuup
  6. Routes

Kunniamaininta myönnettiin Wireless Display Turku ja JULIA-töille.

Näihin töihin sekä muihin loppusuoralla olleisiin taidonnäytteisiin pääsee tutustumaan OFC:n sivuilta.

”Tuomarointi oli erittäin kiinnostavaa. Kilpailutyöt olivat viimeisteltyjä ja monessa niistä on potentiaalia myös Suomen rajojen ulkopuolella. Haluamme lämpimästi kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita ja onnittelemme voittajia. On ilo nähdä, miten OFC-kilpailukulttuuri voi hyvin ja antaa mahdollisuuksia kehittäjille ja start-upeille edistää palveluidensa sekä ideoidensa leviämistä”, kertoo Helenius.

Lisätietoja:
Lauri Helenius, Manager, Public Sector, Solita Oy
[email protected], puh. 040 529 4354

Lue lisää Open Finland Challenge -kilpailusta, sarjoista ja osallistumisesta

Lue myös Solitan Think Tankin raportti Liikenteen murros ja digitalisaatio

 

Solita on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys. Olemme asiakkaidemme matkaopas muuttuvassa maailmassa. Luomme uutta liiketoimintaa ja palveluja yrityksille ja julkishallinnolle yhdistämällä teknologian, liiketoimintaprosessit ja sisällöt uudella tavalla. Solita tuottaa digitaalisia ratkaisuja ja verkkopalveluita sähköiseen liiketoimintaan ja asiointiin sekä tiedolla johtamiseen. Vuonna 1996 perustettu Solita on kasvuyritys, joka on kasvanut kannattavasti yli 20 prosentin vuosivauhtia. Yhtiön liikevaihto vuonna 2014 oli 36,8 miljoonaa euroa. Solita työllistää lähes 400 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella ja Oulussa

 

Kirjoittaja

Solita