4.5.2017Uutinen

Lupapiste Solitan omistamaan Evolta-yhtiöön

Vahvaa kasvua jatkava Solita on selkeyttänyt yhtiörakennettaan. Kuntien sähköiseen lupa-asiointiin keskittyvästä Lupapiste-liiketoiminnasta vastaa jatkossa Solitan 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö Evolta Oy. Evoltan toimitusjohtajana jatkaa Lupapiste-liiketoiminnasta vastannut Jani Muhonen.

Solita on keskittänyt kuntien sähköiseen lupa-asiointiin keskittyneen Lupapiste-liiketoiminnan ja henkilöstön uuden Evolta Oy -yhtiön alle. Evoltan jatkossa operoima Lupapiste-palvelu jatkaa keskeytyksettä entisellä nimellään ja löytyy jatkossakin osoitteesta www.lupapiste.fi.

”Uskomme, että suomalaisella sähköisen lupa-asioinnin osaamisella on kysyntää myös Suomen ulkopuolella ja yritysrakenteen muutoksilla haluamme osaltaan varmistaa hallitun kasvun myös kansainvälistymisemme jatkuessa. Lupapiste-liiketoiminnan siirtäminen omaan yhtiöönsä vahvistaa myös liiketoiminnan seurattavuutta ja läpinäkyvyyttä”, kertoo Solitan toimitusjohtaja Jari Niska.

Palveluja helpompaan arkeen

Evoltan operoima Lupapiste on Solitan yhdessä Ympäristöministeriön kanssa kehittämä yhden luukun palvelu rakentamisen lupien sähköiseen asiointiin. Vuorovaikutteinen palvelu kokoaa kunnan viranomaisen, luvanhakijan, suunnittelijat ja muut hankkeen osapuolet yhteen osoitteeseen – aina ennakkoneuvonnasta hankkeen loppumiseen ja arkistointiin saakka. Palkitun palvelun on hankkinut käyttöönsä jo noin 200 kuntaa ja sen vaikutuspiirissä on nyt yli 60 prosenttia suomalaisista. Sähköinen lupa-asiointi on lyhentänyt kunnissa hakemusten käsittelyaikoja jopa 90 prosenttia parantaen samalla hankkeiden läpinäkyvyyttä, hallintaa sekä hakemusten laatua.

”Missionamme on jatkossakin helpottaa ihmisten arkea himoittavilla verkkopalveluilla, jotka vähentävät turhaa byrokratiaa, lisäävät läpinäkyvyyttä ja luovat hyvää mieltä. Palvelun kehittäminen jatkuu aktiivisella tahdilla: päivitämme palveluun uudistuksia noin kahden viikon välein ja panostamme myös jatkossa korkealaatuiseen asiakaspalveluun”, kertoo Evoltan toimitusjohtaja Jani Muhonen.

Lisätietoja:
Evolta Oy, toimitusjohtaja Jani Muhonen, puh. 0400 191 646, [email protected]

Solita Oy, toimitusjohtaja Jari Niska, puh. 040 5246 400, [email protected]

Evolta on sähköiseen lupa-asiointiin ja arkistointiin keskittynyt yritys. Evoltan Lupapiste-palvelu on yhdessä Ympäristöministeriön kanssa kehitetty yhden luukun palvelu rakennetun ympäristön sähköiseen lupakäsittelyyn. Evoltan omistaa 100-prosenttisesti Solita. www.evolta.fi

Solita on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys. Olemme asiakkaidemme matkaopas muuttuvassa maailmassa. Solita tuottaa digitaalisia ratkaisuja ja verkkopalveluita sähköiseen liiketoimintaan ja asiointiin sekä tiedolla johtamiseen. Vuonna 1996 perustetun Solitan liikevaihto vuonna 2016 oli 58,5 miljoonaa euroa. Yhdistyttyään palvelumuotoilutoimisto Palmun kanssa Solita työllistää lähes 600 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Singaporessa ja Tukholmassa.

Kirjoittaja

Solita