6.12.2014Uutinen

Linnan juhlat nyt myös verkossa

Uusi palvelu keskittyy pukuloistoon ja ottaa katsojat mukaan keskusteluun

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto Presidentinlinnassa eli linnan juhlat on ollut vuodesta toiseen katsotuin tv-lähetys Suomessa. Sitä seuraa keskimäärin yli kaksi miljoonaa katsojaa. Tänä vuonna Yle tarjoaa perinteisen tv-lähetyksen lisäksi myös erityisesti juhlien pukuloistoon keskittyvän verkkopalvelun. Solita osallistui palvelun suunnitteluun ja toteutti sivut yhteistyössä Ylen kanssa.

Yle ei voi vaikuttaa linnan juhlien perinteisten tv- ja radiolähetyksien muotoon, sillä ohjelma noudattaa presidentin kanslian laatimaa aikataulua. Linnan juhlien tv-lähetyksen rinnalle katsojille tarjotaan nyt uusi tapa seurata juhlia ja mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä ruudulta näkyy. Vastaavia livelähetyksiä on tehty mm. urheilutapahtumista, ja uusia tuulia haluttiin tuoda myös linnan juhliin.

Tässä tehdään nyt historiaa – tällaista lähetystä ei ole ennen tehty. Katsojat voivat räätälöidä omat linnan juhlansa.

Palvelu on suunnattu erityisesti katsojille, joita puvut ja ihmiset kiinnostavat ja joiden toiveissa on viihteellisempi lähetys. Halusimme verkkolähetyksellä myös tuoda perinteisiin lisää rentoutta ja iloa”, kertoo linnan juhlien päätuottaja Marko Krapu.

Kaksituntisessa verkkolähetyksessä mukana ovat kommentaattorit, muodin pioneerit Jarkko Valtee, Sami Sykkö ja Anne Kukkohovi. Katsojat voivat halutessaan valita omat kamerakulmansa, selostuksen katkeamatta. Mikäli suoraa lähetystä ei ehdi seurata, niin linnan juhlien verkkosivuille ladataan koko illan ajan klippejä puvuista.

Linnan juhlien verkkosivujen uskotaan tavoittavan erityisesti nuorempia katsojia. Heille verkko on luonteva tapa viestiä, osallistua ja kommentoida. Linnan juhlissa verkossa on mukana mm. Suomen suosituimpiin videologgaajiin lukeutuva Miisa Rotola-Pukkila. Miisalla on YouTubessa yli 120 000 seuraajaa.

Linnan juhlat kiinnostavat ja niitä kommentoidaan paljon. Siksi keskeisessä roolissa ovat myös sosiaalisen median kanavat kuten Twitter, Instagram ja Facebook. Niiden sisältöjä nostetaan Linnan juhlien verkkosivulle, jolloin katsojien on helppo seurata some-keskusteluja yhdessä paikassa.

Pukulähetyksen lisäksi verkossa voi seurata kolmea muuta suoraa lähetystä: Mikko ”Peltsi” Peltola ja Petra Manner juontavat uudenlaista haastattelupistettä, jossa tavataan mielenkiintoisimmat vieraat.

”Tv-lähetyksessä haastattelut voidaan aloittaa vasta kättelyn jälkeen, mutta verkossa teemme haastatteluja taukoamatta sitä mukaa, kun vieraat saapuvat juhliin”, Krapu mainitsee.

Lisäksi kamerat välittävät kuvaa illan yhtyeestä sekä tanssista.

Seuraa linnan juhlia verkossa linnanjuhlat.yle.fi

case_linnanjuhlat_1200x615

 

Kirjoittaja

Solita