Liikenteessä onnistuu vain asiakasta ymmärtämällä

Solitalla on Suomen syvintä osaamista liikenteen ratkaisujen asiakaslähtöisestä suunnittelusta ja toteutuksesta. Palvelukehityksen monialainen tiimimme ratkaisee räätälöidysti erilaiset tarpeet – datastrategiasta kylttien suunnitteluun.

Liikenteen bisneslogiikat ja arvoverkot ovat kääntymässä uuteen asentoon. Fyysisten palveluiden – infran, kulkuneuvojen ja kuljetusten – ohella liikenteeseen on syntymässä valtavat digitaalisten tieto- ja liikkumispalveluiden markkinat. Vaikka murroksen taustalla on monia teknologisia mahdollistajia, loppujen lopuksi uusien palveluiden menestyksen ratkaisevat asiakkaiden tyytyväisyys.

 • Solitalla yli

  100

  tekijää liikenteen projekteissa

 • Palveluitamme operoi yli

  1 000

  asiakastamme

 • Suomalaisten arjessa yli

  5M

  hyötyy palveluistamme

Tee asiakaslähtöisyydestä kilpailuetusi

 • Ymmärrä liikenteen murroksen vaikutukset ja mahdollisuudet oman liiketoimintasi näkökulmasta. Tee alustavat suunnitteluhypoteesit niistä liikenteen ongelmista, joita olet päättänyt asiakkaallesi ratkaista.

  Selvitä, kuinka hyvin suunnitteluhypoteesisi vastaavat ihmisten liikkumisen tarpeita todellisuudessa. Jalosta asiakaslähtöinen konsepti joka sisältää perustellut päätökset asiakkaan prosessista, liiketoimintamallista ja niiden toimeenpaneisesta.

  Muodosta juuri sellainen "tech stack" joka parhaiten mahdollistaa uuden palvelusi - ilman kompromisseja asiakaskokemuksessa.

  Jalosta palvelua ketterästi asiakasdatasta kootun ymmärryksen pohjalta.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Mikko Varjos

Asiakkuusjohtaja

mikko.varjos@solita.fi

050 3865 218

Töitämme liikennesektorilla

 • Digitalisaatio ja palvelumuotoilu joukkoliikenteen palveluissa

  HSL on hakenut palvelumuotoilun avulla ratkaisuja niin matkstajien kuin kuljettajien palveluiden kehitykseen muuttuvissa joukkoliikenteen palveluissa. HSL:lle on muodostettu palvelumuotoiluryhmä, jonka työhön olemme osallistuneet useamman vuoden ajan asiakasymmärtäjinä, palvelumuotoilun asiantuntijoina ja kouluttajina

 • Koko maan tietliikenteen tilannekuva koottiin yhteen paikkaan

  Solitan Liikennevirastolle toteuttama uusi tieliikenteen ohjauksen integroitu käyttöliittymä kokoaa kaikki oleelliset liikenteeseen liittyvät tiedot ja toiminnallisuudet yhteen. Sen avulla Liikenneviraston liikenteenohjaajat voivat seurata ja ohjata liikennettä kokonaisvaltaisesti.

 • Uusi veturipääte jättää paperitulosteet historiaan

  Toteutimme Liikennevirastolle täysin uudenlaisen veturin kuljettajien päätelaitteen, jonka myötä kaikilla kuljettajilla on ajantasaiset tiedot helposti käytettävissään, ja ohjaamoon haettavat paperitulosteet jäävät historiaan.

 • Viking Linen palvelukulttuurin uudistaminen

  Uudistimme Viking Linen toimintamallin prosessimaisesta asiakaskeskeiseen ja kokeilevaan malliin. Uuden mallin elementit auttavat jokaista työntekijää asiakkaiden ja kollegoiden kohtaamisissa.

 • Suomen rautatieliikenne tehokkaammaksi ja turvallisemmaksi

  Olemme yhdessä Liikenneviraston kanssa toteuttaneet laajan järjestelmäkokonaisuuden rautatieliikenteen hallinan tehostamiseksi, kustannusten vähentämiseksi ja liikenteen turvallisuuden parantamiseksi. Uusien järjestelmien myötä voitiin myös avata rautatieliikenne kilpailulle.

 • HSL:n mobiilisovellus korvaa muovisen matkakortin

  HSL:n uusi sovellus yhdistää kaikki pääkaupunkiseudun joukkoliikennematkustajan tarpeet. Yksi palvelu tarjoaa reaaliaikaisen liikennetiedon ja matkaliput. Olemme vastanneet sovelluksen konseptisuunnittelusta, graafisesta ilmeestä ja käyttökokemuksen front-end toteutuksesta.

Think Tank

Maailman suurin järjestelmä, liikenne, on valtavassa murroksessa. Digitalisoituminen on tämän murroksen suurin moottori. Lue Think Tank –raporttimme liikenteen tulevaisuudesta »