31.8.2020Uutinen

Koronavilkku on nyt julkaistu – lataa sovellus puhelimeesi!

Koronavilkku

Tartuntaketjujen katkaisua helpottava Koronavilkku-älypuhelinsovellus on julkaistu. Voit nyt ladata Koronavilkun maksutta puhelimeesi yleisimmistä sovelluskaupoista.

Koronavilkku on ladattu sovelluskauppoihin tänään (31.8.2020). Tämän vuoksi se ei välttämättä vielä löydy sovelluskaupan hakutoiminnolla. Sovelluksen voi ladata heti koronavilkku.fi-sivustolla olevien latauslinkkien kautta.

Koronavilkku on julkaistu suomen- ja ruotsinkielisenä versiona. Englanninkielinen sovellus julkaistaan myöhemmin syksyllä.

Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

”Koronavilkku-mobiilisovellus on osa hallituksen testaa-jäljitä-eristä-hoida -strategiaa. Altistuneiden tavoittaminen ja hoitoonohjaus tehostuu sovelluksen avulla. Näin myös tartuntaketjuja voidaan katkaista tehokkaammin”, sanoo sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila.

Koronavilkun käyttö on vapaaehtoista, mutta siitä saadaan sitä enemmän apua, mitä useampi käyttää sitä. ”Toivomme, että mahdollisimman moni lataa sovelluksen puhelimeensa”, toteaa THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho.

”Nyt on meidän kaikkien talkooaika! Tiimi teki hienoa työtä pitkinä kesäiltoina – nyt voimme kaikki osallistua tartuntaketjujen katkaisuun lataamalla Koronavilkun ja näyttää esimerkkiä tässäkin muulle maailmalle ”, kommentoi Solitan teknologia-asiantuntija Sami Köykkä. ”Hanke oli täysin poikkeuksellinen niin tiiviiltä aikataulultaan kuin esimerkiksi kansainvälisen yhteistyöverkoston osalta. Oli kunnia olla mukana.”

Sovelluksen on toteuttanut ohjelmistoyhtiö Solita. Kehittämistyöhön osallistuvat THL:n lisäksi STM, Kela ja SoteDigi Oy.

Lisätietoja:

Mika Salminen, johtaja, THL, p. 029 524 8454, [email protected]

Aleksi Yrttiaho, tiedonhallintajohtaja, THL, p. 029 524 7671, [email protected]

Sami Köykkä, teknologia-asiantuntija, Solita, p. 044 7582 395, [email protected]

Risto Kaikkonen, Director, Health and Wellbeing Division, Solita, p. 041 536 8745, [email protected]

Kirjoittaja

Solita