22.6.2021Uutinen

Itämeri Plogging starttaa! Solita yhteistyökumppaniksi Itämeri-talkoisiin

Itämeri Plogging

Solita on liittynyt Itämeri Plogging 2021 -hankkeen kumppaniksi. Yhdessä Vesiurheilukeskus Laguunin, Fortumin, muiden kumppaneiden ja kaikkien hankkeeseen osallistuvien suomalaisten kanssa järjestettävän Itämeri Plogging -hankkeen tavoitteena on puhdistaa Itämerta roskista, nauttien samalla yhdessä tekemisestä luonnossa. Viime vuonna hanke keräsi yli 1000 kiloa roskaa merestä ja rannoilta. Tänä vuonna hanke kattaa pääkaupunkiseudun lisäksi koko rannikon Helsingistä Turkuun, Vaasaan ja Ouluun asti.

Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä, jonka ongelmana on rehevöityminen ja roskaantuminen. Itämeri Plogging -hankkeen tavoitteena on kerätä roskia Itämerestä ja laajentaa ihmisten Itämeri-tietoutta. Solita on yksi Laguunin järjestämän Itämeri Plogging -hankkeen yhteistyökumppaneista tänä kesänä.

”Itämeri-talkoot on innostavaa yhdessä tekemistä tärkeän asian eteen. Liitymme ilolla mukaan talkoojoukkoihin vaikuttamaan lähiluontomme hyvinvointiin. Yhdistämällä voimat tällä saralla voimme yhdessä saada hienoja tuloksia aikaan – kutsumme kaikki mukaan”, tiivistää Solitan viestintäjohtaja Minna Pinola.

Sinut on kutsuttu!

Itämeri Plogging -hanke kokoaa tänä vuonna entistä enemmän paikkakuntia siivoustalkoisiin. Siivoukseen modifioidut Fortum Itämeri -kajakit ovat varattavissa läpi kesän kahdeksassa toimipisteissä Helsingissä, Espoossa, Turussa, Porissa, Vaasassa ja Oulussa. Kesän aikana voi varata maksuttomia siivouskajakkeja ja osallistua Itämeren siivoustalkoisiin. Hanke huipentuu 26.8., jolloin vietetään John Nurminen Säätiön Itämeri-päivää.

Lue lisää hankkeesta, varaa oma kajakkisi ja tule mukaan puhdistamaan Itämerta sekä nauttimaan merestä ja luonnosta.

Lisätietoja:

Kirjoittaja

Solita