2.12.2020Uutinen

ISG:n Provider Lens™ -tutkimus nimesi Solitan johtavaksi julkisten pilvipalvelujen ja ratkaisujen toimittajaksi Pohjoismaissa

Solita & ISG

Solita on nimetty Pohjoismaiden johtavaksi julkisten pilvipalvelujen ja -ratkaisujen toimittajaksi Information Services Groupin (ISG) Provider Lens™ -tutkimuksessa. Public Cloud – Solutions & Service Partners 2020 Nordics -raportissaan ISG sijoitti Solitan nelikentän Leaders-kategoriaan keskikokoisten* yritysten konsultointi- ja transformaatiopalveluissa ja julkisten pilvipalveluiden hallintapalveluissa.

ISG:n mukaan julkiset pilvipalveluratkaisut ovat nyt valtavirtaa Pohjoismaiden markkinoilla. Pohjoismaiset yritykset tulevat käyttämään yhä enemmän rahaa julkisiin pilvipalveluihin tietojenkäsittelyn ja ketterien pilvinatiivien teknologioiden ruokkiessa kasvua ja kansainvälistä laajentumista.

Solita pilvipalvelujen Leaders-segmentissä

Solita sijoittui Leaders-kategoriaan ISG:n Provider Lens™ -tutkimuksessa keskikokoisille yrityksille suunnattujen pilvipalvelujen konsultointi- ja transformaatiopalveluissa sekä julkisten pilvipalveluiden hallintapalveluissa.

Tutkimuksen mukaan Solitan vahvuudet konsultoinnissa ja transformaatiopalveluissa ovat seuraavat:

  • AWS-sertifioitu MSP-kumppani. Pohjoismaiden ensimmäinen Amazon Web Services -kumppani, jolla on vaadittava pätevyys toteuttaa AWS-migraatioita.
  • Vahva konsultointi- ja migraatio-osaaminen. Solita on vakiintunut konsultointivetoinen migraatiopalvelujen tarjoaja, jolla on kypsät kehysympäristöt ja laaja valikoima työkaluja asiakkaiden pilveen siirtymistä varten.
  • Parannettu hyperskaalaosaaminen.

Solita on lisännyt hyperskaalaosaamistaan viime vuosina pätevöitymällä Amazonin, Microsoftin ja Googlen pilvipalveluihin.

Julkisten pilvipalvelujen hallintapalveluissa Solitan vahvuudet olivat tutkimuksen mukaan seuraavat:

  • Konsultointivetoiset muutos- ja hallintapalvelut. Solitan konsultointivetoinen lähestymistapa tarjoaa asiakkaille tilaisuuden valita työkuormien hallintaan sopivin vaihtoehto, esimerkiksi Amazon Web Services, Microsoft Azure tai Google Cloud Platform.
  • AWS-sertifioitu MSP-kumppani. Solitalla on Pohjoismaissa 350 AWS-koulutettua ja -sertifioitua työntekijää, jotka vastaavat AWS-palvelujen tarjoamisesta yksityisenja julkisen sektorin asiakkaille.
  • Kattava pilvipalveluvalikoima: Solitan kattava pilvipalvelujen valikoima sisältää arvioinnin, kehysympäristön migraatioille ja Solita CloudBlox -konseptin, joka kiihdyttää asiakkaan pilveen siirtymistä.

”Solita tarjoaa julkisen pilven hallintaan ja muutoksiin kattavan ja joustavan valikoiman palveluja, joilla pohjoismaiset yritysasiakkaat voivat vauhdittaa digitalisaatiotaan”, sanoo tutkimuksen laatija Manoj Chandra Jha, joka toimii ISG:llä julkisten pilvipalvelujen tutkijana.

”Olemme innoissamme Solitan sijoittumisesta Pohjoismaiden johtavien pilvipalvelujen tarjoajien joukkoon ISG:n Provider Lens™ -tutkimuksessa. Tämä on tunnustus kovasta ja periksiantamattomasta työstä sekä organisaatiomme asiantuntemuksesta. Pilvipalvelut ovat Solitan nopeimmin kasvava liiketoiminta-alue Pohjoismaiden markkinoilla. Kehitämme osaamistamme ja valikoimaamme jatkuvasti, ja olemme esimerkiksi äskettäin tuoneet markkinoille Solita CloudBlox -palvelun, joka auttaa yrityksiä hallitsemaan haastavia monipilviympäristöjä, erityisesti niiden kapasiteettia, kustannuksia ja tietoturvaa”, sanoo Solitan pilvipalvelujen johtaja Jari Jolula.

Lue lisää pilvipalvelujen tehokkaasta hallinnasta.
Lue lisää Solitan avoimista pilvipalvelujen työpaikoista.
Lisää voit lukea ISG:n lehdistötiedotteesta.

Lisätiedot:

Solita, Jari Jolula, Director, Cloud Services, +358 40 596 9518, [email protected]

ISG:n Provider Lens -tutkimusISG:n Provider Lens™ Quadrant -tutkimussarja on palveluntarjoajien vertailu, jossa yhdistyvät empiirinen tietopohjainen tutkimus, markkina-analyysi ja ISG:n kansainvälisen asiantuntijatiimin omat havainnot ja kokemukset. Tutkimus antaa yrityksille runsaasti yksityiskohtaista tietoa sopivien palvelutoimittajien valintaan, ja ISG:n asiantuntijat käyttävät raportteja oman markkinatuntemuksensa tarkistamiseen ja suositusten laatimiseen ISG:n yritysasiakkaille. Lisätietoa ISG:n Provider Lens -tutkimuksesta on tutkimuksen verkkosivuilla.

ISG:n Provider Lens™ -tutkimuksen raportti The Public Cloud – Solutions & Service Partners 2020 Nordics auttaa ostajia arvioimaan järjestelmätoimittajia pilvipalvelustrategian suunnittelun yhteydessä ja tunnistamaan palveluntarjoajien osaaminen eri markkinoilla. Tutkimuksessa arvioitiin 50 pilvipalvelujen toimittajaa keskikokoisten yritysten markkinassa. Keskikokoisella tarkoitetaan yritystä, jolla on tyypillisesti alle 5 000 työntekijää tai jonka liikevaihto on alle miljardi dollaria.

Kirjoittaja

Solita