29.6.2016Uutinen

Solita ja Gofore rakentamaan Espoon ja Vantaan yhteistä varhaiskasvatuksen ohjausjärjestelmää

Yhteistyötä yli kunta- ja toimittajarajojen

Solita ja Gofore on valittu Espoon ja Vantaan yhteisen varhaiskasvatuksen ohjausjärjestelmän kehjittäjiksi. Espoo ja Vantaa parantavat kaupunkilaistensa palvelua yhtenäisen sähköisen järjestelmän avulla. Poikkeuksellisella toimittaja- ja kuntarajat ylittävällä yhteistyöllä varmistetaan avoin, toimittajariippumaton ja moderni tulevaisuuden varhaiskasvatuksen palvelujen kehittäminen Espoon ja Vantaan asukkaille.

Espoo ja Vantaa saavat käyttöönsä asiantuntevat digitaalisten palveluiden kehittäjät Goforen ja Solitan valikoituessa varhaiskasvatuksen ohjausjärjestelmän palveluiden toimittajiksi KL-Kuntahankintojen-puitesopimuksen kevennetyssä kilpailutuksessa. Toimittajakaksikko tarjoaa hankkeeseen yli 600 asiantuntijan kehittämispoolin. Kehitysmalli tullaan räätälöimään kaupunkien tarpeisiin sopivaksi. Tärkeitä periaatteita kehitystyössä ovat avoimuus, toimittajariippumattomuus, teknologinen edelläkävijyys, ketterä kehittäminen sekä yhtenäisen käyttäjäkokemuksen luominen kaupunkilaisille.

Yhteistyöllä avointa kehittämistä ja parempaa asiakaskokemusta

– Espoon ja Vantaan varhaiskasvatuksessa odotetaan tulevalta ohjausjärjestelmältä helppokäyttöisyyttä ja toimivuutta erilaisissa päätelaitteissa. Tavoitteena on saada nykyaikainen, entistä paremmin kuntalaisten tarpeita palveleva järjestelmä, joka säästää henkilökunnan aikaa varsinaiselle varhaiskasvatustyölle sekä antaa varhaiskasvatuksen johdolle uusia työkaluja tiedolla johtamiseen, toteaa Espoon varhaiskasvatuksen johtaja Titta Tossavainen.

Vantaan varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläisen mukaan uusiutuvissa  varhaiskasvatuspalveluissa on tärkeää tavoitella nykyistä parempaa palvelutasoa ja asiakaskokemusta. Uuden  järjestelmän avulla saadaan sujuvampia ja tehokkaampia prosesseja  ja työn tuottavuus kasvaa. Tieto liikkuu nopeasti ja on käytössä heti. Tästä hyötyvät tulevaisuudessa niin varhaiskasvatuksen työntekijät kuin palvelutuotannon johtajatkin, Sole Askola-Vehviläinen arvioi.

– Tämäntasoinen kuntarajat ylittävä yhteistyö palveluiden kehittämisessä on hieno edistysaskel. Modernit kehitysmenetelmät, sujuva toimittajayhteistyö ja avoimen lähdekoodin hyödyntäminen ovat tulevaisuuden julkisten palvelujen luomisen kivijalkaa. Kahden lapsen espoolaisena isänä odotankin innolla erityisesti varhaiskasvatukseen liittyviä sähköisiä palveluita, Solitan Lauri Helenius kertoo.

– On erittäin hienoa päästä kehittämään  varhaiskasvatuksen ohjausjärjestelmän palveluita yhteistyössä Vantaan ja Espoon kaupunkien kanssa. Me Goforessa uskomme, että yhteistyössä on voimaa. Odotammekin innolla, että pääsemme käärimään hihat ja täyttämään kuntalaisten toiveet, Goforen myyntijohtaja Juha Virtanen sanoo.

Lisätietoja:

Espoon kaupunki
Sirpa Puumalainen
Varhaiskasvatuksen digikehittämisasiantuntija
Espoon kaupunki/Sivistystoimi/Suomenkielinen varhaiskasvatus
Puh. 043 824 7205
sirpa.puumalainen(at)espoo.fi

Vantaan kaupunki
Merja Asikainen
Suunnittelija
Puh. 09 8392 3607/040 513 8604

Solita Oy
Lauri Helenius
Liiketoimintajohtaja,  julkishallinto
Puh. 040 529 4354

Gofore Oy
Kristiina Härkönen
Liiketoimintapäällikkö/kunnat ja aluehallinto
Puh. 040 742 3411

Solita Oy on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys. Olemme asiakkaidemme matkaopas muuttuvassa maailmassa. Luomme uutta liiketoimintaa ja palveluja yrityksille ja julkishallinnolle yhdistämällä teknologian, liiketoimintaprosessit ja sisällöt uudella tavalla. Solita tuottaa digitaalisia ratkaisuja ja verkkopalveluita sähköiseen liiketoimintaan ja asiointiin sekä tiedolla johtamiseen. Vuonna 1996 perustettu Solita on kasvuyritys, joka on kasvanut kannattavasti yli 20 prosentin vuosivauhtia. Yhtiön liikevaihto vuonna 2015 oli 49,7 miljoonaa euroa. Solita työllistää yli 430 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. www.solita.fi. Gofore Oy on johdon konsultoinnin ja tietojärjestelmien kehittämisen asiantuntijayritys. Missiomme on muuttaa maailma paremmaksi − digitalisaation keinoin ja työkulttuuria uudistamalla. Autamme asiakkaitamme kehittämään tietojärjestelmiään palvelulähtöisesti ja ketterästi pala palalta, arkkitehtuurilla ohjaten. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeriö, Opetushallitus, Liikennevirasto, Väestörekisterikeskus, Fonecta ja Alma Media. Toiminnallemme on ominaista huippuasiantuntemus, ripeys, aito vuorovaikutus sekä jatkuva, kannattava kasvu. Goforelaisia on Helsingissä ja Tampereella yli 170 ja tavoittelemme tänä vuonna n. 18,5 miljoonan euron liikevaihtoa. Gofore saavutti 3. sijan Suomen parhaat työpaikat 2016 -tutkimuksessa ja 6. sijan Euroopan parhaat työpaikat 2016 -tutkimuksessa. Yritys on perustettu vuonna 2001. www.gofore.com.

Lisätietoja Espoon kaupungista osoitteessa www.espoo.fi  ja Vantaasta www.vantaa.fi.

Kirjoittaja

Solita