helsinki, tampere, turku

Senior Cloud Service Specialist (AWS/Azure) to Finland

 

Senior Cloud Service Specialist, mihin sinä haluaisit urallasi suunnata seuraavaksi?

Solitalla rekrytointi jatkuu myös näin poikkeusaikana niihin rooleihin, joista on edelleen suuri kysyntä asiakasprojekteissamme. Cloud-rintamalla on näköpiirissä useita uusia Azure- ja AWS-avauksia ja etsimme nyt ammattitaitoiseen ja asioihin intohimolla suhtautuvaan tiimiimme lisää kokemusta. Palkkaamme aina harkitusti Solitalle, osaksi työyhteisöämme, emme koskaan yksittäisiin projekteihin. Lue Katin kirjoitus siitä, miten rekrytointimme ja perehdytyksemme pyörivät tällä hetkellä.

Solitan Cloud auttaa asiakkaita siirtymässä pilveen ja tarjoamme pilvipalveluihin liittyvän kapasiteetin, ylläpidon ja hallinnan, raportoinnin ja analytiikan sekä DevOps-asiantuntemuksen. Osaamisemme on huippuluokkaa ja olemme saaneet esimerkiksi AWS Migration Competency -tunnustuksen ensimmäisenä Pohjoismaissa. Tutustu Solitan cloud-osaajien omaan blogiin ja aiempiin projekteihimme kuten Lowell, eduskunta ja Traffic Management Finland.

Seuraavassa kaksi mahdollista tulevaa tiimikaveriasi, Juha ja Jaakko, kertovat, mitä voisi olla luvassa.

Azure-projektissa asiakasta lähellä, osana moniosaajatiimiä

Solitalla viisi vuotta työskennelleen Senior Cloud Service Specialist Juha Jankan työnkuva painottui alussa operointiin ja asiakkaiden ympäristöjen haltuunottoon Solitan valvonnan piiriin. Viimeiset pari vuotta työhön on sisältynyt aiempaa enemmän konsultointia ja Juha on työskennellyt pitemmässä dataprojektissa, jossa asiakkaana on kansainvälinen raskaan teollisuuden konserni. Projektissa on ollut asiakkaan puolelta noin 5-6 henkeä ja Solitalta parhaimmillaan lähes kymmenen asiantuntijaa. Osaamista on päässyt ammentamaan muun muassa Data Scientistilta, Data Engineeriltä ja Agile Coachilta.

Parasta projektissa on ollut se, että tiimissä on päässyt vaikuttamaan asioihin ja viemään asioita eteenpäin. Asiakkaan toimitiloissa työskentelyä on ollut noin 2 päivää viikossa ja töitä on tehty intensiivisesti yhdessä.
Haasteita on tullut matkan varrelle, mutta asiakkaalla on ollut kova tahtotila saada hienoja juttuja aikaiseksi. Yhdessä on päästy tekemään asioita, joita kumpikaan ei yksin olisi pystynyt tekemään.

Kysyntää on tällä hetkellä erityisesti Azuren governance-puolelle ja autamme asiakkaitamme esimerkiksi ottamaan Azurea käyttöön.

Vaihtelevissa AWS-projekteissa pilvi-infran asiantuntijana

Jaakko Aaltonen on työskennellyt Solitalla vajaan vuoden verran Senior Cloud Specialistina. Hänellä on noin 15 vuoden kokemus erilaisista devops- ja sysadmin-tehtävistä.

Jaakko on toiminut useissa AWS-projekteissa pilvi-infran asiantuntijana osana Solitan projektitiimiä. Tehtäviin kuuluu muun muassa arkkitehtuurin suunnittelemista ja rakentamista, teknisten haasteiden ratkontaa, kehitystiimin tukena toimimista ja konsultointia. Infrastructure-as-code, AWS:n pilvinatiivien ratkaisujen käyttäminen ja CI/CD-putket ovat tärkeä osa arkea. Kun projekti siirtyy ylläpitovaiheeseen, Jaakko varmistaa, että ympäristöt ovat haltuun otettavissa ylläpidon toimesta.

Solitalla olen positiivisesti yllättynyt monien erilaisten projektien määrästä sekä mahdollisuudesta itse vaikuttaa millaisiin projekteihin ja rooleihin päätyy työskentelemään. Täällä pääsee tekemään uusia asioita.

Pari sanaa toiveistamme sinulle

Perehdytyksen ja “sisäänajovaiheen” jälkeen työskentelet asiakasprojekteissa luotettuna asiantuntijana ja jaat näkemystäsi ja osaamistasi muille niin Cloud-yhteisön sisällä kuin vaihtelevissa projektitiimeissäkin. Olet valmis kehittämään osaamistasi jatkuvasti ja hyppäämään epämukavuusalueelle: virallisten oppimispolkujen, tietoiskujen ja muiden kanavien lisäksi joka päivä tulee paljon tiedonvaihtoa tiimissä.

Kokeneellekin tekijälle tämä on mieletön paikka ja mahdollisuus oppia. Töitä ja haasteita piisaa ja työkaverit yllättävät aina uudestaan osaamisellaan. Jokainen uusi tiimiläinen pääsee alussa harjoitustyön kautta sisään tiimin tekemiseen.

Teknologiamielessä projekteissa voi tulla vastaan esimerkiksi Azure, AWS, GCP, Cloudformation, Terraform, Ansible, Splunk, Fargate, Kubernetes, Jenkins, Git.

Tiimissä on tiivis yhteishenki ja positiivinen “avautumisen kulttuuri”. Kehitämme koko ajan toimintaamme ja pyrimme siihen, että arjessa sparrauskaveri löytyy läheltä. Laadukas työnjälki, intohimo automatisointiin ja auttamishaluinen asenne ovat meillä verissä. Jos tunnistat tästä itsesi, jutellaan ehdottomasti lisää.

Hae Senior Cloud Service Specialistiksi Solitalle

  • Kerro meille vapaamuotoisesti itsestäsi laittamalla viestiä alla olevasta painikkeesta viimeistään 2.6. mennessä. Luemme jokaisen hakemuksen ajatuksella ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.
  • Kurkkaa myös, mitä tiimissä työskentelevä Helinä vastaa yleisimpiin hakijoita askarruttaviin kysymyksiin.
  • Lisätietoja avoinna olevasta tehtävästä voit kysyä Marikalta numerosta 044 5720 563 tai marika.saarnilinna@solita.fi. Lisätietoja Solitasta työpaikkana ja hakuprosessista voit kysyä Minnalta numerosta 040 843 6245, minna.luiro@solita.fi tai laittamalla viestiä LinkedIn:ssä.

Rekrytoimme myös julkipilviympäristöihin liittyviin konsultointitehtäviin uusia osaajia – lue lisää täältä.

Apply here

Create impact that lasts

Ask us!