3.3.2017Blogi

Teknologiakehitys ei mahdollista muutosta yksin – vai mahdollistaako?

Teknologia kehittyy hurjaa vauhtia koko ajan ja mahdollistaa asioita, joista emme ole aiemmin välttämättä edes osanneet haaveilla (joko teknisesti tai taloudellisesti). Uusiin ratkaisuihin saadaan tuotua mm. keinoälyä mukaan, pystymme käsittelemään entistä suurempia tietomääriä ja pilvipalvelut mahdollistavat aiempaa nopeamman ja helpomman käytön. Teknologian kehitys synnyttää jopa jatkuvasti kokonaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia!

Vaikka teknologia mahdollistaakin paljon, niin ei se kaikkea sentään tee. Se ei muun muassa täydennä puutteellista masterdataa kuntoon (voisi kyllä tehdäkin), se ei uudista puutteellisia ja vanhentuneita sisäisiä prosesseja tai ryhmittele intranetin sisältöä uudestaan. Ja itse asiassa, usein tämän kaltaiset asiat saattavat viedä teknologian käyttöönotosta leijonanosan käytetystä ajasta.

Teknologian käyttöönottoon yhdistetään usein paljon muutakin uudistamista.

Samalla uudistetaan esim. kirjauskäytännöt, sisäiset prosessit tai kokonaan uusi laskentalogiikka. Hankintaprosessit kestävät pitkiä aikoja ja paineet muutoksille sekä samalla teknologiaa kohtaan kasvavat. Miksi et käärisi hihoja jo tänään alkaisi laittamaan asioita kuntoon, pala kerrallaan?

Teknologia edellä etenemistä voidaan perustella, että silloin asiat nousevat helposti esille

Todellisuudessa olemme varmasti kaikki yhtä mieltä, että osan asioista voi laittaa kuntoon ilman projektointiakin. Miksi aloittaisin tänään?

Jos panostat kehitykseen, tässä pari esimerkkiä hyödyistä. Jo huomenna…

  1. sinulla on piirun verran luotettavampaa tietoa johtamisen tueksi.
  2. työntekijöilläsi menee vähemmän aikaa tiedon etsimiseen.
  3. luotettavampi tieto tarjoaa asiakkaillesi paremman asiakaskokemuksen.

Ja itse asiassa kun vihdoin aloitat uuden teknologian käyttöönoton, se sujuu kuin leikki; pystyt kuvaamaan toimittajalle paremmin monimutkaisimmatkin toimintatapasi, epäluotettavan tiedon läpikäymiseen menee merkittävästi vähemmän aikaa ja epäolennaiset asiat on voitu eliminoida prosesseista pois jo valmiiksi. Jokainen nurkka ei enää vuoda ja käyttöönoton kustannukset sekä aikataulut pysyvät helpommin kurissa.

Toki edelleen kannattaa muistaa vaiheittainen eteneminen, pala kerrallaan keräten kokemuksia ja ohjaten oikeaan suuntaan – ketterästi.

Jos tuntuu, että et tiedä mistä lähteä liikkeelle ja mikä on olennaista niin ota ihmeessä yhteyttä! Meillä on kokemusta monenlaisista ratkaisuista, tiedämme mitkä asiat sujuvoittavat ratkaisujen käyttöönottoja. Käydään läpi porukassa ja pääsette vauhtiin.

Ps. Kirjoitin tämän blogikirjoituksen jo tänään, koska toivon että jo huomenna joku voisi lukea sen ja saada siitä idean itselleen.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan Birst 6 Roadshow -tapahtumaan 28.3., jossa kerromme mm. kuinka muutat raakadatan helposti ja nopeasti liiketoimintaa hyödyttäväksi tiedoksi ja miten BI- ja analytiikkapalvelut voidaan ottaa ketterästi suurenkin konsernin liiketoimintojen avuksi. Tutustu lisäksi ratkaisuihimme verkkosivuillamme ja lue lisää ajankohtaisista blogeistamme. Kurkkaa myös avoimet työpaikkamme. Etsimme jatkuvasti uusia kollegoita joukkoomme. Oletkohan sinä seuraava solitalainen?