13.4.2016Blogi

Solita vauhdissa Kalmarin CargoHackissa

Kalmar järjesti teknologia- ja tuotekehityskeskuksessaan hackathonin viime viikonloppuna. Solitan tiimi oli onnekkaiden kutsun saaneiden joukossa.
Screen Shot 2016-04-13 at 14.36.41

Photo: Kalmar Global

Joukkue koottiin ns. Nasa-metodilla, eli syvää osaamista haettiin mahdollisimman monelta eri osa-alueelta, mutta yhteishenki oli määrittävä tekijä. Tässä onnistuttiin selvästi, koska päätähuimaava yhteshenki varmasti välittyi kaikille hackathoniin osallistuneille. Intohimo, rohkeus ja rentous edellä työskentely oli luontevaa, kuten Solitan tiimiltä sopii odottaakin.

cargohack-5

Erittäin kovatasoisessa ja kansainvälisessä kisassa Solita katsoi strategiakseen keskittyä mahdollisimman leveään ja liiketoimintalähtöiseen pitchiin, kun monet kanssakilpailijat sukelsivat syvälle tietyn teknologian tai IoT-mahdollisuuden sisään.

cargohack-3

Puitteet olivat erinomaiset ja mentoreiden määrä ja aktiivisuus kiitettävää. Työnteko oli todella hauskaa ja mikään idea ei jäänyt resurseista ja tai mentoreiden avusta kiinni.

catgo hack 2

Cargo Hack

Solitan pitch arvottiin vedettäväksi ekana, joka piti energiatasot korkeana. Hyvä yhdistelmä tiukkaa asiaa ja pilkettä silmäkulmassa oli selvästi mentoreiden mieleen. Meidät palkittiinkin Mentors’ Choice -palkinnolla ja konseptiamme kehuttiin tarpeeksi yksinkertaiseksi toteuttaa ja hyvin liiketoiminnan kannalta validoiduksi.

Mentors’ Choice award at CargoHack was given to team Solita. The team showed great attitude, asked a lot of questions and was able to validate their idea based on the input. Good and simple idea for further development and implementation. –Kalmar Global–

Oli ilo huomata että Kalmarin väki oli tosissaan tuotekehitysmielessä paikalla ja maailman parantaminen varmasti jatkuu.

cargohack-4

Kiitos vielä kerran hienosta hackathonista kalmarilaisille!

Tomi, Mikko, Jonne, Topi

Topi toimii Solitalla Design & Advisory Services -yksikössä johtavana konsulttina vastuualueinaan uusasiakashankinta sekä liiketoiminta- ja strategiakonsultointi. Hän on toiminut markkinoinnin ja liike-elämän asiantuntija- ja johtotehtävissä kahdeksan vuotta. Työelämässä Topia kiinnostaa strateginen organisointi, uusien kaupallisten mahdollisuuksien synnyttäminen sekä siilojen purkaminen. Voit seurata miestä LinkedInissä tai Twitterissä @TopiManu.