22.11.2016Blogi

Miksi opiskelijan kannattaa valita Solita?

IMG_2613

Solita on tunnettu digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys, jossa kehitetään ja rakennetaan erilaisia digitalisaatiota edistäviä, käyttäjien rakastamia palveluita sekä yksityiselle että julkiselle puolelle niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Erilaisten projektien parissa työskentelee tällä hetkellä yli 470 taitavaa ammattilaista, joilta ei hymy hyydy tiukassakaan paikassa. Meillä viihtyvät niin kokeneemmatkin kuin vasta uransa alussa olevat henkilöt. Istuin alas Anniinan ja Nikon kanssa jututtaakseni heitä siitä, millaista on olla ohjelmistokehittäjänä Solitalla.

Työskentely onnistuu opintojen ohella

niko_anniina_pinkki_web_1024x600

Niko aloitti Solitalla osa-aikaisena kesätyöntekijänä keväällä 2014, jolloin hänen ensimmäinen työtehtävä oli rakentaa Solitan nykyinen käytössä oleva intranet. Niko rakensi intran backendin Confluence-alustalle ja käyttöönotto tapahtui alkuvuodesta 2015. Intranet-projektin jälkeen Niko pääsi mukaan yhteen Solitan pitkäaikaisen julkishallinnon projektiin.

Anniina puolestaan hyppäsi mukaan Solitan remmiin alkusyksystä 2016 ja pääsi jo parin viikon perehdytyksen jälkeen mukaan samaan projektiin Nikon kanssa. Anniina ja Niko sanovat molemmat yhteen ääneen, että vastaanotto Solitalla oli lämmin ja alku tuntui helpolta. Solitalle tulo oli varsinkin Anniinalle mutkatonta, koska hän tunsi jo muutaman solitalaisen entuudestaan.

Ennen Solitalle tuloa ovat Anniina ja Niko ehtineet opiskella Helsingin Yliopistolla tietojenkäsittelytiedettä. Vielä olisi molemmilla jonkin verran opintoja jäljellä, mutta niiden yhdistäminen ja aikatauluttaminen työn kanssa on sujunut tähän mennessä melko vaivattomasti. Anniina kertoo että haasteita tulee lähinnä siitä, että haluaisi panostaa molempiin yhtä paljon, mutta aika ei aina tunnu riittävän. Anniina ja Niko ovat viihtyneet Solitalla hyvin, eikä hauskan tiimin kanssa aika käy pitkäksi.

Anniinan mukaan Solitalla parasta on ollut erilaiset ihmiset ja se, että jokaisella on mahdollisuus olla täysin oma itsensä.

Vaikka kummallakaan ei ollut kovin paljoa oman alan työkokemusta ennen Solitalle tuloa, on Anniinan ja Nikon mielestä ollut mahtavaa huomata, että kokeneetkin kaverit ovat lähestyneet heitä ongelmatilanteissa ja kysyneet neuvoa. Tietoa on jaettu avoimesti ja aktiivisesti kaikkien kanssa. Tämä on myös rohkaisut Anniinaa ja Nikoa olemaan aktiivisia ja oma-aloitteisia, eikä kertaakaan ole tullut sellaista tunnetta, että olisi liian nuori tai kokematon. Junior-titteleitä ei myöskään talosta löydy, mitä molemmat pitävät hyvänä asiana.

Aktiivinen, yhteisöllinen ja itsensä kehittämiseen kannustava yrityskulttuuri houkuttaa

Yhteenkuuluvuuden tunnetta porukkaan ylläpidetään erilaisten tapahtumien ja kerhojen avulla, kuten säännöllisillä after workeilla, joissa vietetään aikaa yhdessä työpäivän jälkeen. Lisäksi Solitalla on erilaisia osaamisyhteisöjä ja harrastekerhoja, jossa voi vaikka syventää osaamistaan tietoturvan parissa tai pelata pöytäfutista työpäivän lomassa.

niko-anniina-web-1024x600

Niko kertoo, että ohjelmistokehittäjän työ on ollut Solitalla mielenkiintoista, koska täällä on päässyt tekemään yhteiskunnallisesti merkittäviä järjestelmiä. Hän lisää myös, että kaikkia kannustetaan jatkuvasti kehittämään omaa osaamistaan eri tavoin. Kesken työpäivän voi esimerkiksi käydä kuuntelemassa tietoiskua eri aiheista, jossa ajatuksena on se, että kuka tahansa Solitalta voi jakaa tietoa myös muille. Lisäksi aktiivinen porukka pitää huolen siitä, että tietoa, käytäntöjä ja hyväksi havaittuja toimintatapoja myös jaetaan aktiivisesti keskenään. Tästä syntyi esimerkiksi ohjelmistokehittäjien arkea tukemaan luodut käytännöt jotka on kuvattu Solita Developer Manifesto:ssa. 

Jokainen saa käyttää vuodessa tietyn määrän päiviä itsensä kehittämiseen. Sekä Anniina että Niko pitävät siitä, että työtä tehdään projekteissa hyvin itsenäisesti, mutta omalta esimieheltä saa aina apua tarvittaessa. Solitalla ohjelmistokehittäjiä kannustetaan olemaan suoraan yhteydessä asiakkaaseen, mikä säästää aikaa kun ei tarvita turhia välikäsiä. Niko kertoo, että projektia vaihtaessaan hän on saanut olla mukana vaikuttamassa myös siihen, millaisiin projekteihin hän on mennyt mukaan.

Tulevaisuuden haaveita ja vinkkejä ohjelmistokehitysalalle aikoville

Tulevaisuudessa Anniina haluaisi kehittyä enemmän Data Sciencen parissa ja Nikoa taas kiinnostaisi kasvaa esimiesrooliin. Kumpikaan ei halua täysin lopettaa koodaamista, vaan sen pitäisi sisältyä tehtäviin jatkossakin. Vasta alalle aikoville ohjelmistokehittäjille Anniina ja Niko vinkkaavat, että

”Kannattaa pysytellä ajan tasalla uusista muotivirtauksista ja teknologioista, sekä verkostoitua yritysten ja muiden alan osaajien kanssa.”

Nikon mielestä koodaaminen on hauskaa, kun löytää sen oman jutun mistä tykkää. Silloin pysyy myös ajan tasalla melkein itsestään, kun uskaltaa kokeilla uusia juttuja, vaikka ne eivät koskaan valmistuisikaan. Lopuksi molemmat vielä kehottavat, että kannattaa olla utelias uusille asioille, vaikka ne eivät aluksi vaikuttaisikaan kiinnostavilta. Anniina ja Niko ovat oppineet että on parempi tehdä sitä mistä on kiinnostunut eikä sitä missä on hyvä, vaikka omia vahvuuksiaan kannattaa toki hyödyntää. Sen avulla voi nimittäin aueta täysin uusia mahdollisuuksia, joita ei ikinä edes tullut ajatelleeksi.

Viimeinen ja ehkäpä kallisarvoisin vinkki vielä opiskeleville on, että Solita tarjoaa uran alkuvaiheessa oleville erilaisia mahdollisuuksia. ”Täällä saa tehdä oikeita töitä ohjelmistokehityksen parissa jo opintojen aikana” sanovat Anniina ja Niko yhteen ääneen. Hyville osaajille on aina tarvetta.

Opiskelijan Solita pähkinänkuoressa:

  • työskentely 3-4 päivää viikossa onnistuu sujuvasti opintojen ohella
  • tuemme opintojasi eri tavoin, saat esimerkiksi käyttää kuukauden työaikaa lopputyöhösi
  • kehitämme jatkuvasti osaamistasi, opit muilta ja muut oppivat sinulta
  • mukava ja osaava porukka ympärilläsi tekee työnteosta hauskaa
  • saat itse vaikuttaa siihen, mihin suuntaan haluat kehittyä tulevaisuudessa

Kiinnostaako Solita sinua työpaikkana?

Katso meidän tämän hetken avoimet työpaikat tai lähetä meille avoin hakemus osoitteeseen rekry(a)solita.fi. Tarjoamme mahdollisuuksia sekä ohjelmisto- että analytiikkapuolella urallaan eri vaiheessa oleville osaajille ja toivommekin löytävämme pitkäaikaisia työntekijöitä. Kuulemme myös mielellämme sinusta lisää, jos lopputyön kirjoittaminen on sinulle ajankohtaista.

Tärkeimmät rekrytointikriteerimme jotka näkyvät myös arjen työssä ovat yrityksemme arvot; rohkeus, rentous, välittäminen ja intohimo. Lisäksi arvostamme ymmärrystä ohjelmistokehityksen perusteista ja moderneista työkaluista ja järjestelmistä, laaja-alaista osaamista sekä hyvää oppimiskykyä. Lue myös Katin vinkit hyvän työhakemuksen kirjoittamisesta.

Kirjoittaja työskentelee Solitalla rekrytointien parissa ja viimeistelee myös itse opintojaan työn ohessa. Jatkuva uuden oppiminen ja itsensä kehittäminen on Hannalle tärkeää niin työssä kuin vapaa-ajallakin, jonka lisäksi hän nauttii uusien ihmisten tapaamisesta. Verkostoidu nyt Hannan kanssa Linkedinissä tai Twitterissä ja ole rohkeasti yhteydessä jos uudet haasteet kiinnostavat!