14.1.2015Blogi

Solita Hackathon: 24 tunnin haaste

Järjestämme Solitan seuraavan Hackathonin tällä viikolla. Noin 40 innokasta Solitalaista ottaa 24h-haasteen vastaan. Emme vielä tiedä mitä kaikkea tulee tapahtumaan, mutta yksi asia on varma: siitä tulee huippua!

Mikä tällainen Hackathon sitten on, ja mitä siellä tapahtuu?

Hackathoneja on paljon erilaisia ja toteutustavat vaihtelevat todella paljon. Usein Hackathon mielletään jotenkin koodaamiseen liittyväksi. Me Solitalla haluamme yhdistää Hackathonin avulla ihmisiämme ja osaamisiamme organisaatiomme eri laidoilta ja muodostaa poikkitieteellisiä tiimejä. Aikaa 24 tuntia. Aika on haaste sekä mahdollisuus.

Kolvaamisesta konseptiin

Aiheita ei ole rajattu mitenkään. Aiheet syntyvät ihmisten omien intohimojen ja osaamisten ympäriltä. Tiimien lopputuotokset voivat olla uusia konsepteja, toimivaa koodia tai uusia liiketoimintamalleja. Toisaalta lopputuotoksena saattaa syntyä jotain meidän omaa arkea kehittävää tai toiminnallista huumoria.

Teemme asiakkaillemme todella monipuolisia projekteja, joiden aihealueet ovat toisinaan aivan eri äärilaidoista. On todella mielenkiintoista nähdä mitä syntyy, kun muodostamme tiimejä näistä hyvin erilaisista osaamisista ja annamme ihmisille täyden vapauden toteuttaa jokin heitä innostava idea yhdessä. Solitalla Hackathon on siis hyvin paljon muutakin kuin toimivan koodin rakentamista.

Organisaation luova potentiaali

Lupa, tila ja aika ovat luovuuden rakennuspalikoita. Organisaation luova potentiaali on usein hankalaa tunnistaa ja löytää liiketoiminnan arjessa. Uskomme, että Hackathonin kaltainen toiminta antaa sykäyksiä oikeaan suuntaan ja antaa tilaa luovuudelle.

Hackathonien tuotoksia

Edellinen Hackathon synnytti neljä mielenkiintoista tuotosta:
1. Konenäköratkaisun erään pelilaudan pisteiden laskuun – ihan vain huvin vuoksi.
2. Ehdotuksen uudesta mobiilissa toimivasta VR-kanta-asiakasohjelmasta.
3. Sisäistä kehitystä: sarjan koulutuksia käyttämistämme build-työkaluista.
4. Exchange-palvelimeen integroidun neukkarivarausjärjestelmän tabletille.

Todella huikeita tuotoksia 24 tunnin aikana. Kaksi näistä ideoista oli mielestämme niin hyviä, että annoimme molemmille vielä lisäaikaa jatkojalostukseen Hackathonin jälkeenkin.

Mitähän tällä kertaa syntyy?!

Kirjoittaja Mikko Väätäinen on kansainvälisesti tunnettu fasilitaattori ja järjestää mm. avoimia Service Jam -tapahtumia Suomessa.