25.4.2017Blogi

Simultaneous Development and Support

Kun ohjelmistotiimi saa tehtyä suuren julkaisun onnistuneesti, on vihdoin juhlan paikka. Kuukausien, tai jopa vuosien aherrus palkitaan ja jännityksellä aletaan seurata, kuinka hyvin järjestelmä oikeasti onnistuu palvelemaan käyttäjiä. Mutta, kun samppanjalasit on juotu tyhjäksi, muuttuu arki salakavalasti entistä tiukemmaksi; tuotantoon viety tekele saa valtavasti uusia ensikäyttäjiä ja kysymyksiä, palautetta ja bugiraportteja alkaa virrata tiimille päin. Samaan aikaan kun tukipyyntöihin alkaa mennä paljon aikaa, haluaisi myös asiakas jo entiseen malliin uusien ominaisuuksien kehitettämistä.

Lue Jarnon englanninkielinen Simultaneous Development and Support -blogikirjoitus, joka kuvaa lyhyesti miten Solitan tekemässä Liikenneviraston Harja-hankkeessa onnistuttiin parantamaan rinnakkain tehtävää uuskehitystä ja tuotantotukea. Avuksi tuli – ehkä hieman yllättäen – vuohi.

Jarno Väyrynen työskentelee Solitalla Oulun toimipisteessä ohjelmistosuunnittelijana julkishallinnon hankkeessa, kehittäen sekä selain- että palvelinpuolen ohjelmistoja. Myös kehitystiimin toimintatapojen jatkuva parantaminen on aina ollut lähellä Jarnon sydäntä.