9.5.2016Blogi

Pilvipalvelu muuttaa kustannussäästöt liiketoimintahyödyiksi – jopa minuuteissa

Pilvipalveluvallankumous muuttaa tällä hetkellä yrityksien IT-osastoja tavalla, joilla niiden on odotettu toimivan viimeiset 15 vuotta – nimittäin tuomalla läpinäkyvyyttä osaston operatiivisen toimintaan.

Läpinäkyvyys tulee muuttamaan IT-organisaatioiden liiketoimintaa pysyvästi, koska muutoksessa perinteiset siilot (kuten kehitys, ylläpito, talous, liiketoiminta) poistuvat organisaatioista ja IT-liiketoiminnan kulut tulevat läpinäkyviksi liiketoimintayksiköille. Ilmiö tulee tarjoamaan globaalisti miljardien arvoisia uusia liiketoimintamahdollisuuksia yrityksille ja heidän yhteistyöverkostoilleen.

Muutos on saatava ensin päätökseen

Jotta muutos onnistuisi, on ensin muutettava perinteistä ajattelumallia siitä, kuinka määrittelemme projektin tai tuotteen hyödyt ja kustannukset. Pilvipalvelut eivät välttämättä ole halvempia kuin nykyiset ratkaisut, kuten organisaation sisäiset konesalit ja ylläpito-organisaatiot. Niiden avulla saavutetaan kuitenkin tärkeitä kilpailukykyyn vaikuttavia asioita, kuten ketteryyteen ja joustavuuteen liittyviä etuja, joita nykyisillä ratkaisuilla ei pystytä toteuttamaan. Liiketoimintasuunnitelmaa laatiessa tulisi huomioida investoinnin (CAPEX), ylläpitokulujen (OPEX) ja myyntiputken lisäksi myös arvot, joihin ei ole ennen kiinnitetty huomiota. Näitä ovat muun muassa muutoskyvykkyys, skaalautuvuus tulevaisuuden haasteisiin, asiakastyytyväisyys ja järjestelmän ylläpidettävyys. Pilvipalveluilla pystytään vastaamaan näihin haasteisiin tehokkaasti, kustannustehokkaasti ja nopeasti.

Vallankumouksen myötä uudet hankkeet on suunniteltava seuraavista näkökulmista:

 

1) Liiketoiminta

2) Teknologia-alustat

3) Organisaation kypsyys

4) Ihmisten osaaminen

5) Olemassa olevat ja uudet prosessit

6) Operatiivinen toiminta

7) Turvallisuus

thumb_IMG_1637_1024

Kiinnostuitko? Haluaisitko tietää lisää ja liittyä mukaan tulevaisuuden edelläkävijöihin ja kiihdyttää liiketoimintasi uuteen vauhtiin? Lue lisää Solitan pilvipalveluista verkkosivuiltamme ja ota yhteyttä asiantuntijoihimme. Katso myös samalla avoimet työpaikkamme. Estimme jatkuvasti uusia osaavia ja rakastettavia työkavereita joukkoomme.

Petja työskentelee Solitalla Business Managerina Cloud & Connecitivity -liiketoimintayksikössä. Hän on kiinnostunut erityisesti liiketoiminnan ketteryyden ja tehokkuuden parantamisesta pilvipalveluiden avulla. Petja uskoo, että parhaisiin tuloksiin päästään ihmisten yhteistyön, kommunikaation ja rohkeuden kautta. Vapaa-ajalla Petjan voi tavata nurmikentän reunalla valmentamassa juniorijalkapalloilijoita tai maastopyörän kanssa metsässä.