3.8.2021Blogi

People of Solita: Sami Köykkä, Senior Consultant ja Team Manager

People of Solita Sami Köykkä

Tutustu solitalaisiin – meitä on eri toimipisteissä jo yli 1 100. Meillä kaikilla on omat taustamme ja vahvuutemme, ja jokaisella oma tarinansa siitä, mikä innostaa meitä työssämme.

Tässä on Sami, Senior Consultant, Team Manager

Olen ehtinyt tehdä urani varrella monenlaisia asioita. Aloitin tietokoneurani 80-luvulla Commodoren tietokoneiden kanssa monien muiden suomalaisten lailla. Ensimmäinen ”palkkatyöni” olikin Mikrobitti-lehdessä julkaistu Basicilla koodaamani ohjelma.

Urani jatkui yliopisto-opintojen kautta vuosituhannen vaihteen uusmediamaailmaan ja sieltä kansainvälisten suurten firmojen kautta Solitalle, jossa olenkin viihtynyt jo 8 vuotta. Ohjelmoin nykyään enää vain satunnaisesti, joskin Python-koodia tulee vieläkin tuotettua kuukausittain.

Toimin nykyisin arkkitehti-tiimin people leadina Special Competences -yksikössä. Esimiehen tehtävien lisäksi työnkuvaani kuuluu tiimin toiminnan ja kehittämisen suunnittelua, rekrytointia sekä myyntityöhön osallistumista. Esimiestyö ei vie kaikkea aikaani, vaan osallistun projekteihin konsultin roolissa, erityisesti palvelu- ja businessmuotoiluun, suunnitteluun ja määrittelyyn liittyvissä tehtävissä.

Sami Köykkä

Koronavilkku vei minut mukanaan heti alusta asti

Seurasin suurella mielenkiinnolla koronasovelluksien kansainvälistä kehitystyötä keväällä 2020 ja kannoin mielessäni huolta siitä, että saadaanko Suomeen kansainvälisesti yhteensopiva tehokkaita ja turvallisia komponentteja käyttävä ratkaisu.

Kun saimme tiedon THL:n päätöksestä kilpailuttaa GAEN-pohjaisen ratkaisun mukaisen koronasovelluksen toteutus, olin vakuuttunut, että meidän täytyy päästä toteuttamaan tämä sovellus. Olin mukana myyntitiimissä intensiivisessä tarjousvaiheessa, jonka suureksi riemuksemme voitimme. Tästä olikin luontevaa siirtyä konsultiksi varsinaiseen projektiin.

Koronavilkku-projektissa minulla oli paljon vaihtelevia työtehtäviä. Sen lisäksi, että suuri osa ajasta kului palavereissa monien eri kotimaisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa, osallistuin jonkin verran myös määrittelytyöhön, tekniseen suunnitteluun ja toimin välillä projektipäällikön sijaisena.

Ahkerana sosiaalisen median käyttäjänä päädyin ”puolivahingossa” Koronavilkun suurelle yleisölle näkyviksi kasvoiksi sekä some-palveluissa, lehtien palstoilla että jopa televisiossa ja radiossa. Onneksi minulla oli aiemmista töistä jo hieman kokemusta julkisuudessa olemisesta, joten uudet viisitoista minuuttiani maineessa oli miellyttävä kokemus.

Koronavilkku-projekti jatkuu edelleen ja on poikinut ympärilleen muitakin aiheeseen liittyviä projekteja, joissa olen mukana. Näiden lisäksi osallistun myös moniin muihin projekteihin – edellisvuoden aikana olen työskennellyt muun muassa kaivosteollisuuden, tekoälytutkimuksen ja modernien ikääntyvien palveluiden projekteissa.

Yksi parhaista puolista työssäni Solitalla on vaihtelevuus ja kehityksen kärjessä liikkuminen: olen mukana innovatiivisissa modernia teknologiaa hyödyntävissä projekteissa, pääsen tuomaan niihin omaa kokemustani ja osaamistani sekä opin itse samalla jatkuvasti uutta. Sekä Solitan että oma missioni on luoda merkityksellisiä asioita jotka parantavat ihmisten elämää. Sen vuoksi koenkin olevani juuri siinä paikassa tekemässä juuri niitä asioita mitä olen aina halunnutkin.

Solitan työyhteisö on mahtava. Vaikka yrityksen henkilömäärä liikkuu jo yli tuhannessa, olemme silti tiivis yhteisö jossa on ihmisläheinen, ystävällinen ja rento kulttuuri.

Etsimme jatkuvasti uusia lahjakkaita työkavereita. Katso avoimet työpaikat!