14.9.2020Blogi

People of Solita: Henry Jalonen, Software Designer, Koronavilkku

Tutustu solitalaisiin – meitä on eri toimipisteissä jo yli 1 000. Meillä kaikilla on omat taustamme ja vahvuutemme, ja jokaisella oma tarinansa siitä, mikä innostaa meitä työssämme.

Tässä on Henry, Software Designer ja isä, joka tasapainottelee lasten, työn ja arjen välillä.

Merkitykselliset projektit ovat minulle avainasia

Minulla on pitkä historia ohjelmistokehityksen parissa. Innostuin alasta jo teininä ja siitä tuli minulle harrastus. Ensimmäisen kokopäivätyöni aloitin jo ennen lukiosta valmistumista, ja samalla tiellä olen edelleen.

Nykyään olen Software Designer Solitalla, ja vastuualuettani ovat asiakkaille suunniteltujen tuotteiden tekniset ratkaisut. Työskentelen pääasiassa mobiilisovellusten parissa, jolloin työhön kuuluu sekä sovelluksen kehittämistä että sen vaatiman teknisen rakenteen kasaamista.

Tavoitteeni on varmistaa, että sovelluksen käyttö on helppoa ja yksinkertaista, ja päädyn usein ratkomaan sovelluksen ja käyttäjän välillä vastaan tulevia haasteita. Tärkeässä roolissa on yhteistyö työkavereiden kanssa. Testaan myös, miten designsuunnitelmat toteutetaan teknisesti ja miten sovellus saadaan toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Prosessi on iteratiivinen, ja tiimityöskentely on tärkeää. Työn laatu on minulle ensiarvoisen tärkeää, ja siksi olenkin aina valmis tekemään kaikkeni, että sovelluksen käyttö sujuu kuin tanssi.

Ehkä parasta työssäni on se, että pääsen tekemään jotain merkityksellistä ja vaikuttamaan asioihin. Minulle se tarkoittaa sitä, että ymmärrän sovelluksen hyödyt ja näen, miten se voi auttaa ihmisiä. On palkitsevaa, kun voi luoda lisäarvoa loppukäyttäjälle teknisellä ratkaisulla, joka toimii hyvin ja täyttää tehtävänsä. Olen onnekas, etten ole oikeastaan koskaan joutunut miettimään, onko työlläni tarkoitus – sillä on!

Koronavilkku-projekti oli yhteinen saavutus

Olin mukana Koronavilkku-tiimissä, ja tehtävänkuvani oli hyvin monipuolinen. Koronavilkku on suomalainen koronaviruksen jäljityssovellus, joka auttaa taistelussa virusta vastaan.

Olin vastuussa iPhone-sovelluksen teknisestä puolesta, mutta minulla oli myös laajempi neuvoa-antava rooli, jossa pyrin varmistamaan, että design, käyttöönotto ja asiakkaan saama hyöty pysyvät tasapainossa. Minulla on myös kokemusta sovelluskaupoista, joten minun vastuullani oli mobiilisovelluksen julkaisun ja jakelun takana oleva arkkitehtuuri.

Koronavilkku on ollut ainutlaatuinen projekti. Monet organisaatiot ja yritykset työskentelivät yhdessä sen parissa, ja siisteintä koko projektissa olikin toimiva yhteistyö ja mukana olleiden omistautuminen. Olimme aidosti kaikki samassa veneessä, ja kaikki halusivat antaa oman panoksensa, riippumatta siitä mitä maata tai organisaatiota he edustivat.

Ennakkoluulottomat työkaverit

Solitalla ollaan mielestäni hyvin ammattimaisia ja ystävällisiä. Solitalaiset ovat ennakkoluulottomia ja keksivät aina uusia kehitysideoita. Täällä halutaan kokeilla uutta ja päästää irti vanhoista työtavoista. Yrityskulttuurissa arvostan myös sitä, että kaikkien mielipiteitä pidetään arvossa.

Projekteissa on jaettu vastuu, enkä joudu murehtimaan, olenko vahingossa astunut työkaverini varpaille. Työnkuvat ovat joustavia, ja jos joku on tosi innostunut tietynlaisista tehtävistä, hän saa hoitaa ne. Olen itse hoitanut useita erilaisia työnkuvia ja olen saanut ottaa vastuun mielestäni kiinnostavista aiheista. Meillä on myös paljon uusia aloitteita, esimerkiksi Solitan Palmun alla -podcast. Kuuntelen paljon podcasteja ja olen aina halunnut päästä tekemään sellaista. Solitalla sain siihenkin mahdollisuuden.

Solita on tarjonnut minulle tilaisuuden kehittää osaamistani mobiilisovellusten kehityksessä, mistä olen myös haaveillut pitkään. Olen kasvanut uusien alanvaltausten myötä, ja olen ainakin tähän asti saanut oppimisennälkäni tyydytettyä. Sitten kun tilanne sallii, lähden ehkä mukaan koulutusohjelmiin, joita Solitalla on tarjolla: Amazonin, Microsoftin tai Googlen kumppanuusohjelmien kautta voi suorittaa erilaisia sertifikaatteja. Nykyinen työnkuvani tarjoaa kuitenkin vielä valtavasti oppimistilaisuuksia, joten annan sertifikaattien vielä suosiolla odottaa.

Henry Jalonen on Software Design -ammattilainen, joka työskentelee Solitan kehitysyhteisössä, osana Special Competences -tiimiä. Tiimi koostuu usean eri osaamisalueen asiantuntijoista, ja sen tehtävä on tuoda arvokasta osaamista projekteihimme.

 

Etsimme jatkuvasti uusia lahjakkaita työkavereita. Katso avoimet työpaikat!