14.6.2021Blogi

People of Solita: Henri Nybom, Software Architect, Lahjoitapuhetta

Henri Nybom People of Solita

Tutustu solitalaisiin – meitä on eri toimipisteissä jo yli 1 000. Meillä kaikilla on omat taustamme ja vahvuutemme, ja jokaisella oma tarinansa siitä, mikä innostaa meitä työssämme.

Tässä on Henri, Software Architect Solitan special competence yksiköstä.

Uuden oppiminen ja mahtavat työkaverit ovat minulle tärkeimmät asiat työssäni

Päädyin ohjelmistoalalle hieman suunnittelemattomasti. Lukion jälkeen tiesin että, tekniikka kiinnostaa ja päädyin opiskelemaan Tampereen teknilliseen yliopistoon automaatiotekniikkaa. En juurikaan ollut harrastanut ohjelmointia ennen yliopistoa, mutta tietokoneiden kanssa oli tullut säädettyä paljonkin peliharrastuksen parissa. Yliopistossa innostuin todella paljon ohjelmistotuotannosta ja informaatiotekniikasta, joka nykyään tunnetaan tuttavallisemmin data sciencenä. Yliopiston jälkeen siirryin suoraan työelämää ohjelmistokehittäjäksi.

Tällä hetkellä toimin Solita Software Architect nimikkeellä. Solitalla on monenlaisia arkkitehtejä ja itse toimin paljon projektityön lisäksi konsultatiivisessa roolissa sekä teknisenä asiantuntijana myyntityössä. Työni sisältää paljon läheistä yhteistyötä asiakkaiden kanssa ja monesti työskentelen osana tiimiä, joka koostuu asiakkaasta sekä Solitan ja muiden toimittajien ammattilaisista. Tällaisessa ympäristössä sujuva ja selkeä kommunikaatio sekä luottamus ovat avain asemassa onnistumisen suhteen. Pidänkin erittäin paljon työskentelemisestä tiimissä, jossa on mukana eri osa-alueiden osaajia, joilta voi oppia uusia asioita.

Ohjelmistoala on pitkälti yhteistyötä ja tekemisessä onnistuminen vaatii, että asiakkaan ja muiden toimijoiden kanssa tehdään asioita ilman mitään vastakkain asettelua. Projekteissa onnistumiset sekä myös epäonnistumiset tulee olla koko hanketiimin jakamia.

Lahjoitapuhetta projektin mahdollisti julkinen pilviympäristö

Toimin Lahjoita puhetta -projektissa taustapalvelun arkkitehtina ja toteuttajana. Taustapalvelu rakennettiin AWS-pilviympäristöön. Koska projektin tarkoituksena oli kerätä suuria tietomääriä, mahdollisti julkinen pilviympäristö tämän toteuttamisen maltillisin kustannuksin. Taustapalvelu toteutettiin käyttäen AWS lambda serverless taustapalvelua ja pilven tietovarastoja. Näin toteutuksesta saatiin skaalautuva ja kustannustehokas suurillekin kävijä- ja tietomäärille. Palvelu hyödynsi AWS:n palveluita myös asennus- ja infra-automatiikan osalta (CDK ja Code*). Näin saatiin toteutettua vaivaton sekä toistettava asennus- ja ympäristönpystytysprosessi.

Omasta AWS osaamisestani on pitkälle vastannut Solita, joka on kannustanut opiskelussa ja luonut mahdollisuudet mm. sertifikaattien suorittamiseen. Pääsin myös tutustumaan AWS re:Invent konferenssiin työnpuolesta Las Vegasissa, jossa tuli opittua esityksissä paljon asioita sekä luotua asiakaskontakteja erinäisissä tapahtumissa.

Koska pelkkä taustapalvelu ei juurikaan lämmitä ketään, niin projektissa toimin läheisessä yhteistyössä mobiilikehittäjien sekä designin kanssa käyttöliittymäkehityksessä. Yhteistyössä syntyivät määrittelyt siitä minkälaista sisältöä ja millaisia rajapintoja taustapalvelun tulisi tarjota. Koska todellisessa maailmassa asiat eivät ole vakiota, oli myös sujuva kommunikaatio tärkeässä osassa kehitystä, kun muutostarpeita ilmeni. Kommunikaatio toimi projektissa erityisen hyvin ja oli mukavaa, kun ihmiset ottivat vastuuta asioista omien ”hiekkalaatikoidensa” ylitse.

Vapaa-ajan ja työn balanssi nousee esiin erityisesti korona-aikana

Itselleni koronan etätyöaika on ollut haasteellista. Kaipaan todella paljon konttorin luomaa ilmapiiriä sekä puuttuvia käytävä / kahvihuone keskusteluita. Solitalla on tuettu etätyötä ja siinä jaksamista erittäin paljon, mutta itselleni mikään ei korvaa oikeita naamatusten tapahtuvia tapaamisia. Tänä aikana oma vapaa-aika ja perhe ovatkin olleet erittäin suuressa osassa hyvinvointia.

Vapaalla harrastan maastopyöräilyä aina kun mahdollista. Metsässä polkeminen on erittäin terapeuttista ja rentouttavaa, eikä ole haitaksi, että kuntokin kasvaa. Tämäkin harrastus sai uusia ulottuvuuksia Solitan tarjoaman pyöräedun kautta ja sain hankittua talvipyöräilyä varten uuden fatbiken. Työkavereista on löytynyt paljon maastopyöräilyn harrastajia, joista olen saanut seuraa lenkeille. Solitalla onkin monien eri harrastusten ympärille muodostunut harrasteporukoita, joista saa tukea ja neuvoja eri asioissa kuten myös kavereita, joiden kanssa harrastaa.

Aika perheen kanssa, niin korona-aikana kuin sen ulkopuolella, on tärkein asia elämässä. Solitalla on aina ollut kunnossa työ- ja vapaa-ajan balanssi ja vaikka joskus pitkiä päiviä tuleekin, niin ei itsestäni ole koskaan tuntunut, että työ olisi pakottanut uhraamaan aikaa perheeltä. Olen molempien lapsien kanssa pitänyt täydet isyysvapaat ja aina projektityöt on saatu järjestettyä, niin ettei itseä ole jäänyt mietityttämään miten työkaverit pärjäävät.

Henri Nybom People of Solita

Henri Nybom on Software Architect -ammattilainen, joka työskentelee Solitan kehitysyhteisössä, osana Special Competences -tiimiä. Tiimi koostuu usean eri osaamisalueen asiantuntijoista, ja sen tehtävä on tuoda arvokasta osaamista projekteihimme.

Etsimme jatkuvasti uusia lahjakkaita työkavereita. Katso avoimet työpaikat!