12.6.2020Blogi

People of Solita Health: Timo Mäntyvaara

Timo Mäntyvaara Solita

Solita Health -tiimissä ihmisymmärrys ja älykkäät teknologiat palvelevat parempaa elämää. Tiimimme jäsenten taustat ovat monenkirjavat, ja jokaisella on oma tarinansa siitä, miten he päätyivät terveysprojektien pariin.

Tutustu heidän tarinoihinsa: Tässä on Timo.

Olen Timo Mäntyvaara, full-stack developer. Rakkain harrastukseni on partio, olen ollut aktiivinen partiolainen kohta 30 vuotta. Partion lisäksi aikani kuluu videopelien, sarjakuvien ja elokuvien parissa.

Kuulun Palveluohjain-tiimiin, jossa kehitämme palvelua sosiaali- ja terveyspalveluiden ajanvarausten hallintaan. Suurin osa Palveluohjain-tiimistä on kotoisin Oulusta. Olen siinä mielessä epätyypillinen solitalainen devaaja, että olen työskennellyt saman projektin parissa koko sen 3,5 vuotta, jonka olen Solitalla ollut. Solitalla työskentelyn parhaita puolia ovat luottamus ja vapaus ja se, että suurin osa tekee töitä omassa toimistossa oman tiimin kanssa. Se oli itse asiassa tärkeä syy siihen, että alun perin hain Solitalle töihin.

Miten päädyit terveysprojektien pariin? Mikä inspiroi sinua?

Minulla oli jo valmiiksi kokemusta erikoissairaanhoidon potilastietojärjestelmistä, joten se taisi olla luonteva seuraava askel. Kaikkein eniten minua inspiroi se vaikutus, joka digitalisaatiolla on. Varsinkin julkisen sektorin terveyspuolen toimijat ovat perinteisesti olleet haluttomia antamaan asiakkaille vaikutusvaltaa. Palveluohjaimen kautta ihmiset voivat tiettyyn pisteeseen asti hallita itse omia vastaanottoaikojaan.

Mitä olet oppinut sinä aikana, kun olet työskennellyt Solitan terveysprojektien parissa?

Järjestelmien käyttöönottovaiheessa ja jakelussa on organisaatioiden välillä valtavia eroja. Osa organisaatioista lähtee rohkeasti kokeilemaan, toisissa ollaan varovaisempia ja halutaan varmistaa jokaisen pilkun paikka. Me autamme jäykkiä organisaatioita näkemään ketterämmän lähestymistavan edut, ja sitä kautta vaikutamme aidosti asioihin.

Mikä kokemus Solitalla on tehnyt sinuun suurimman vaikutuksen?

Mieleen tulee ainakin yksi kick-off-tilaisuus Helsingissä. Olimme vastikään ostaneet Palmun (joka on nykyään meidän Design ja strategia -yksikkömme) ja järjestimme kevään alkuun yhteisen kick-off-tapahtuman. Helsingin toimisto oli täynnä vanhoja ja uusia solitalaisia. Ulkona oli peräkärrysauna ja sisällä katuruokaa, juotavaa ja pelejä. Sää oli hyvä ja kaikilla oli hauskaa yhdessä.