8.6.2020Blogi

People of Solita Health: Kari Antila

Kari Antila

Solita Health -tiimissä ihmisymmärrys ja älykkäät teknologiat palvelevat parempaa elämää. Tiimimme jäsenten taustat ovat monenkirjavat, ja jokaisella on oma tarinansa siitä, miten he päätyivät terveysprojektien pariin.

Tutustu heidän tarinoihinsa: Tässä on Kari.

Navigoin terveyssektorilla insinöörin luonteella ja fyysikon sydämellä

Olen Kari, nelikymppinen tieteilijä. Olen syntynyt Pohjanmaalla ja nykyisin asun Tampereella. Taustaltani olen insinööri ja fyysikko, ja voisi sanoa, että minulla on insinöörin luonne ja fyysikon sydän. Suurimman osan ammattiurastani olen työskennellyt lääketieteellisten kuvien ja muiden signaalien parissa. Olen myös tehnyt hankevalmistelua ja projektihallintaa. Tehtäväni on toimia data-analyysiasiantuntijana asiakkaille, jotka operoivat terveyteen liittyvän datan kanssa. Tehtävänimikkeeni on Data Scientist.

Mistä innostut?

Sukellan mielelläni syvälle ongelmiin, joiden ratkaisuja voi soveltaa arkeen ja joilla on pitkäkestoisia vaikutuksia. Olen sydämeltäni nikkari, eli nautin suuresti, kun voin keksiä ongelmiin käytännöllisiä ja näppäriä ratkaisuja. Sanotaan, että maailma hukkuu dataan, mutta kärvistelee silti jatkuvassa tiedon puutteessa. Innostun, kun voin jalostaa dataa käytettävään muotoon, ja se on mielestäni myös erittäin hyvä urapolku. Kun en ole töissä, harrastan maantiepyöräilyä, laskettelua ja bassonsoittoa, ja olen myös osa-aikainen maanviljelijä.

Minkä parissa työskentelet nyt? Missä tiimissä olet?

Parhaillaan kehitän analytiikka-alustaa omaolo.fi-palvelulle. Omaolo on itsehoitoon tarkoitettu verkkopalvelu, joka osaa antaa oireiden perusteella toimenpidesuosituksen ja suuressa osassa Suomen kunnista ohjaa oikeaan palveluun tarvittaessa.

Mikä on parasta työssäsi? Kuinka kauan olet ollut Solitalla?

Parasta on työn nopea tahti ja meidän asiakkaat. Minussa on nörtin aineksia, joten arvostan sitä, että pysyn ajan tasalla teknologian käänteistä ja voin käyttää työssäni viimeisintä teknologiaa. Se on minulle tärkeää sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti. Motivoidun nyös siitä, että asiakastyön lisäksi aikaa on varattu myös henkilökohtaiseen kehitykseen. Tulin Solitalle maaliskuussa 2020, eli olen varsin tuore solitalainen.

Miten päädyit terveysprojektien pariin? Mikä inspiroi sinua?

Suurin osa ammatillisesta taustastani on terveysalalta, joten minut rekrytoitiin nimenomaan näiden asioiden pariin. Innostun siitä, että voin vaikuttaa parempaan terveyteen. Suomessa on valtavat määrät ammatillista ja henkilökohtaista terveysdataa, jota voisi käyttää huomattavasti nykyistä useammilla tavoilla. Solita on oikea paikka, jos haluaa päästä käyttämään näitä resursseja.

Mitä olet oppinut sinä aikana, kun olet työskennellyt Solitan terveysprojektien parissa?

Nykyinen koronaviruspandemia on osoittanut, että asiakkaiden tarpeet voivat muuttua nopeasti. Datalle esitettyjen kysymysten määrä ja luonne kehittyvät vauhdilla. On tärkeää tehdä prosesseista ja datan käsittelyssä, rikastamisessa ja jalostamisessa käytettävästä infrasta entistä joustavampia. Näin palvelu pystyy vastaamaan odottamattomiinkin tarpeisiin.

Mikä kokemus Solitalla on tehnyt sinuun suurimman vaikutuksen?

Olen ollut osa Omaolo-tiimiä, joka on kerännyt, jalostanut ja toimittanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle tietoa, joka on mukana koronaviruspandemian etenemisestä tehtävissä malleissa (lisätietoa oirekartasta täällä). Pystyimme toimittamaan dataa jo muutaman tunnin kuluttua siitä, kun dataa hallitsevat viranomaiset näyttivät vihreää valoa.