1.9.2021Blogi

People of Solita: Designerit Risto ja Ville

People of Solita blog Risto ja Ville

Tutustu solitalaisiin – meitä on eri toimipisteissä jo yli 1 100. Meillä kaikilla on omat taustamme ja vahvuutemme, ja jokaisella oma tarinansa siitä, mikä innostaa meitä työssämme.

Tässä ovat Risto Kantola, Product Designer & Design Lead, ja Ville Hämäläinen, Senior Visual Designer, meidän Design & Strategy -yksiköstä.

Yli 10 vuotta digipalveluiden suunnittelua yhdessä

Olemme tiiminä suunnitelleet suomalaisia verkkopalveluita yli kymmenen vuotta, täydentäen toistemme osaamisia. Risto auttaa asiakasta strategisissa kysymyksissä ja vastaa loppuasiakkaiden osallistamisesta suunnitteluprosessiin, Ville taas jalostaa ratkaisuja konseptuaalisesta visuaaliselle tasolle ja työstää käyttöliittymäratkaisuja tiiviisti yhdessä kehittäjien kanssa. Monilta osin roolit limittyvät ja lomittuvat, ja hyvä niin. Kokemuksemme mukaan syntyy parempia suunnitteluratkaisuja, kun on aktiivista sparrausta. Työkaverit ovat vitsailleet, että meillä ei mene puhumiseen niin paljon aikaa kun osaamme lukea jo kulmakarvan liikkeestä, mitä toisella on mielessä.

Palo sujuvampaan joukkoliikenteeseen

Viime vuodet ovat kuluneet pitkälti HSL:n, Helsingin Seudun Liikenteen digipalveluita suunnitellessa. Sujuvamman joukkoliikenteen edesauttaminen digipalveluiden avulla on meille molemmille kunnia-asia. Ensimmäistä kertaa teimme HSL:lle projektia jo vuonna 2011, jonka jälkeen on tapahtunut paljon. Tällä hetkellä tiimimme, johon kuuluu myös muita suunnittelijoita, vastaa HSL-sovelluksen, HSL.fi:n, Reittioppaan ja Kaupunkipyörien konseptoinnista ja UI-suunnittelusta.

Vaikka HSL:n digipalvelut ovat menestyneet hyvin alan kilpailuissa ja matkustajat kokevat palvelut pääosin laadukkaiksi, tyytyväisyydessä ei varsinaisesti voi killutella menemään. HSL:n loppuasiakkaat ovat niin monipuolinen ryhmä ja tarpeet sekä tiedolle että palveluille ovat niin moninaisia, että työ ei ole koskaan valmis. Lisäksi asiakkaiden odotukset digipalveluiden jouhevuudelle kasvavat jatkuvasti.

Etsimme jatkuvasti uusia lahjakkaita työkavereita. Katso avoimet työpaikat!