13.11.2018Blogi

Palmun Alla -podcast: Yhteisö 2.0, Jakso 3

Internet ja alustatalous ovat radikaalisti muuttaneet tapaamme viettää aikaa, kokoontua yhteen ja ostaa palveluita. Alustojen kautta voimme ohittaa perinteisten medioiden kuraattorit – mutta olemmeko oikeasti vapaita?

Palmun Alla -podcastin kolmannessa jaksossa tutkitaan, millaisia uusia yhteisöllisyyden muotoja digitaaliset alustat ovat mahdollistaneet. Ohjelman vieraana on Pauliina Seppälä, joka on ollut perustamassa suomalaista joukkorahoituspalvelu Mesenaatti.me:tä sekä Nappi Naapuria, digitaalista naapurustoa. Näiden ohella hän on ollut mukana luomassa Yhteismaa ry:n kautta Illallinen taivaan alla ja Siivouspäivä-kaupunkitapahtumia.

Keskustelemme Pauliinan kanssa yhteisöjen voimasta. Voiko tuhat fania voi olla yksi tulevaisuuden työpaikka? Miten alustatalous rakentaa kulttuurin ja luovuuden monimuotoisuutta? Mistä, jos mistään, meidän pitäisi olla alustojen aikana huolissamme?

Kuuntele podcast

Suositukset:

Pauliina: Leigha Butler, YouTube-kanava
Maria: Phill Niblockin musiikki
Lauri: The Work -elokuva, joka löytyy myös Yle Areenan Docventures-sarjasta

Podcastin RSS    
Twitter:
@Palmu_Finland & #palmunalla
Instagram: Palmu_Finland
Facebook: PalmuFinland

Palmun alla on palvelumuotoilutoimisto Palmun oma podcast. Ohjelman ovat tuottaneet Lauri Lukka, Maria Niemi ja Henry Jalonen. Tunnusmusiikki: Juha Vaaraniemi.

Lue lisää: www.palmunalla.fi ja osallistu keskusteluun Twitterissä #palmunalla ja myötävaikuta ajatteluun!