13.11.2018Blogi

Palmun Alla -podcast: Mobiilimindfulness, Jakso 4

Mielenterveys ja sen ylläpitäminen ovat ajankohtainen aihe yhteiskunnassamme, jossa masennus ja työuupumus ovat kansantauteja. Resursseja on rajatusti, ja polku terapeutin vastaanotolle on tuskastuttavan vaivalloinen. Mielialalääkkeitä määrätään joskus kevyinkin perustein, koska lääkäreillä ei ole kovin montaa ässää hihassa, kun potilaan mieli oireilee.

Suomessa ja Yhdysvalloissa toimiva Meru Health haluaa tuoda lisää työkaluja mielenterveyden hoitoon. Startupin etäterapia- ja mindfulness-applikaatio tuo tietoisuustaitojen harjoittelun ja itsetutkiskelun yhä useamman taskuun intensiivisen, tiedeperusteisen 12 viikon ohjelman kautta. Yrityksen tavoitteena on hoitaa 20 potilasta niillä resursseilla, jotka nyt kuluvat yhden potilaan hoitamiseen.

Kuinka digitaaliset työkalut voimauttavat mielenterveysongelmien kanssa eläviä? Miten mielenterveysongelmien kehittymiskulkuun voidaan vaikuttaa Merun kaltaisten sovelluksien avulla?

Keskustelimme Meru Healthin asiantuntijalääkärin ja mindfulness-ohjaajan Outi Hilgertin kanssa lääketieteen ja mindfulnessin rajapinnasta, globaaliin mittakaavaan skaalautuvasta terapiahoidosta ja hoitomuotojen tulevaisuudesta.

Kuuntele podcast

Suositukset:
Outi: Shawn Achor – The Happiness Advantage ja Before Happiness -kirjat
Lauri: Nils Frahmin albumi Felt, sekä Fabrizio Paterlinin musiikki
Maria: Minduu-terapeuttihakupalvelu

Podcastin RSS    
Twitter:
@Palmu_Finland & #palmunalla
Instagram: Palmu_Finland
Facebook: PalmuFinland

Palmun alla on palvelumuotoilutoimisto Palmun oma podcast. Ohjelman ovat tuottaneet Lauri Lukka, Maria Niemi ja Henry Jalonen. Tunnusmusiikki: Juha Vaaraniemi.

Lue lisää: www.palmunalla.fi ja osallistu keskusteluun Twitterissä #palmunalla ja myötävaikuta ajatteluun!