11.5.2015Blogi

Oulu sai paluumuuttajaparonin Tampereelta

Solitan uusi toimisto Oulussa kasvaa hurjaa tahtia. Oulusta on alusta alkaen ollut tavoitteena rakentaa itsenäinen toimisto Helsingin ja Tampereen rinnalle, joka voi tarjota ratkaisuja ja palveluita asiakkaille kokonaisuuksina. Puolessa vuodessa tiimikoko on kasvanut yli kymmeneen ja projektimäärä on samalla nelinkertaistunut. Ouluun on muuten haussa uusia tiimiläisiä, katso avoimet työpaikat täältä.

Oulun toimistoa on rakennettu tähän asti Tampereelta ja Helsingistä käsin. Totesimme noin kuukausi sitten, että tulemme tarvitsemaan pian Ouluun oman ihmemiehen/-naisen luotsaamaan tiimiä, vaalimaan solitalaista kulttuuria ja tekemään Solitaa tutuksi tässä teknologiaosaamisen luvatussa kaupungissa. Sekä myös edistämään oululaisen osaamisen valumista Solitan isoimmille toimistoille etelään.

Onneksemme tällainen ihmemies löytyi Tampereelta. Hän tottelee nimeä Teemu Sevon. Jututin Teemua uuden pestin julkistamisen jälkeen ensifiiliksistä ja Oulun toimiston tulevaisuudesta.

heimoMiksi takaisin Ouluun?

“Olen asunut Oulussa reilut 30 vuotta ennen muuttoa Tampereelle. Olen Kaketsun poikia ja opiskellut yliopistolla Tollilla. Päädyin Solitalle vajaa 2 vuotta sitten tutun suosituksesta kun olin muuttanut Tampereelle toisen työpaikan perässä 2011 vuoden tienoilla. Solitan UX-tiimissä nykyisinkin työskentelevä Hannu Toivola vinkkasi minulle hyvästä työpaikasta ja siitä se ajatus sitten lähti. Tulin Solitalle projektipäällikön ja UX-suunnittelijan hybridirooliin syksyllä 2013. Viime syksynä otin vielä yhden dev-tiimin vetovastuun. Nyt muutin takaisin Ouluun perheeni kanssa aloittaessani hommat Oulun saittimanagerina.

On todella mahtavaa päästä auttamaan Solitan toimistoa Oulussa, ja myös Oulua luomalla sinne uusia työpaikkoja. Näen mahdollisuuksia tässä joka suuntaan kun sekä Solita voi löytää täältä tosi kovia osaajia ja myös Oululle Solitan tulo tänne on ollut hyvä juttu. Tämä on kaiken kaikkiaan tosi mahtava juttu!”

Miten olet viihtynyt Solitalla?

“Olen viihtynyt Solitalla erityisesti meidän mahtavan porukan vuoksi. Täällä on aika huikeita ihmisiä töissä. Solitalla osataan ottaa rennosti ja samalla painetaan intohimoisesti duunia eteenpäin. Kun on hyvä porukka niin niiden kanssa pystyy viettämään vapaa-aikaakin yhdessä. Täällä voi olla kuin kotona, saa olla ihan oma itsensä.

Teemu on tunnettu omalaatuisesta huumoristaan

 

Halutaan tehdä porukalla hyviä asioita ja halutaan kehittyä. Laatu on solitalaisille kunnia-asia. Projektit mitä me tehdään, niillä on oikeasti merkitystä yhteiskunnallisessa mielessä. Eli ei mitään pilipaliprojekteja vaan hienoja projekteja, joista voi olla ylpeä. Mun mielestä Solita maistuu ennen kaikkea menevältä, tuoreelta ja vastuulliselta työpaikalta. Kuin kotiinsa tulisi.”

Miltä Oulun toimiston tulevaisuus näyttää?

“Mun henkilökohtainen missio on viedä solitalainen kulttuuri Oulussa vieläkin syvemmälle. Nyt meininki on kuin startupissa, mutta hyvässä mielessä. Haluan tuoda Ouluun sen saman hyvän meiningin mikä meillä on jo Tampereella ja Helsingissä. Niin, että kaikki tietää missä firmassa oot töissä ja viihtyy täällä.

Vuoden loppuun mennessä tiimikoko tulee kasvamaan todennäköisesti vielä ainakin kymmenellä. Eniten palkataan koodausosaamista Java- ja .NET/EPiserver -projekteihin, mutta myös muuta mm. analytiikan osaamista tarvitaan lisää.

Tavoitteena on monipuolistaa projekteja täällä, sillä sitä kautta myös oma porukka pääsee oppimaan toisiltaan enemmän. Myös Oulusta tullaan jakamaan osaamista Solitan muille toimistoille tietoiskujen ja koulutusten muodossa. Kun porukka kasvaa niin myös rennompien akiviteettien määrää saadaan lisättyä. Voitaisiin vaikkapa perustaa lennokkikerho Ouluun tai järkätä osaamisen jakamiseen liittyviä rennompia tapahtumia.

Oulussa Solitan kulttuuri näkyy tällä hetkellä parhaiten rentoutena. Täällä porukat on myös tosi intohimoisia oman työn laadun suhteen. Vaikka projektin deadline ois vasta vuoden lopussa niin nyt jo panostetaan niin, että laatu olisi parasta mahdollista. Uudet ovat lähteneet innoissaan opettelemaan Clojurea täällä, mikä on ollut kiva nähdä. Porukka on kaiken kaikkiaan tosi mukavaa täällä, oululainen avoimuus on aistittavissa kun kävelee ovesta sisään. Kuin kotiinsa tulisi.”

Oulun tiimi vapputunnelmissa