9.6.2017Blogi

Opas pilvipalvelun ostajalle

Read solita.cloud.fi blog

Viimeisen vuoden aikana ollessani Solitalla olen huomannut, kuinka eri tasoilla asiakkaiden ja jopa omien kollegoiden tiedot pilvestä ja pilvipalveluista ovat tällä hetkellä. Tästä oivalluksesta tuli idea kirjoittaa aiheesta opas, jonka avulla päästään helposti samalle ”sivulle”. Syntyi paketti, jossa kerrotaan kootusti faktaa, informaatiota ja asiantuntijoidemme mielipiteitä pilvipalveluista.

Pilvipalveluiden ostajan oppaan on tarkoitus johdattaa sinut hedelmällisempään ja helpompaan keskusteluyhteyteen pilvipaveluiden tarjoajien kanssa.

Oppaassa kerrotaan muun muassa konkreettisesti mikä pilvi on ja käydään läpi pilven erilaisia jalostusasteita ja hankintamallit (kuten Iaas, PaaS, SaaS).

Tavoitteena on tarjota selkeä ja konkreettinen käsityksen siitä, miksi ja miten pilveen kannattaa mennä ja mitkä ovat pilven liiketoiminnalliset hyödyt. 

Tavoitteena on tarjota selkeä ja konkreettinen käsityksen siitä, miksi ja miten pilveen kannattaa mennä ja mitkä ovat pilven liiketoiminnalliset hyödyt. 

Käymme myös lyhyesti läpi suosituimpien pilvipalveluiden AWS:n, Azure:n ja Googlen keskeiset palvelut sekä niiden erot ja hinnoittelumallit.

Tietoturvaa käsitellään myös omassa kappaleessaan. Selitämme oppaassa muun muassa sen, miksi tietoturva ei ole ongelma pilvipalveluissa. Eri osapuolien on vain ymmärrettävä omat vastuunsa ja se, mitä ollaan tekemässä.

Selitämme oppaassa muun muassa sen, miksi tietoturva ei ole ongelma pilvipalveluissa.

Pilvistrategialle tai hallintamallille ei ole varattu tällä kertaa omaa kappalettaan, mutta aiheeseen liittyviä mietteitä ja nostoja löytyy runsaasti. Mikäli startegiat tai hallintamallit ovat sinulle ja organisaatiollesi ajankohtaisia, jaamme tietoa ja keskustelemme niistä mielellämme.

Aivan lopussa annamme vielä myös lyhyen katsauksen palvelutoimittajien maailmaan, jotta voimme auttaa sinua ostotilanteessasi ymmärtämään kaikkien eri osapuolien näkökulmia paremmin.

Toivon, että saat oppaasta itsellesi jotain uutta tietoa ja pohdinnan aiheita. Se on kokoelma vuosien varrella kertynyttä tietoa, raakaa faktaa ja mielipiteitä…hyvin vähän fiktiota.

Jos koet, että jäät joiltain kaipaamiltasi osin vaille vastauksia, olet erimieltä tai haluat muuten jatkaa aiheesta keskustelua, niin otathan rohkeasti yhteyttä! 

Lataa opas

Toivottavasti se tarjoaa sinulle antoisan ja oivaltavan lukuhetken!