24.3.2015Blogi

Neljä askelta – näin Solitalle pääsee töihin

Olemme onnistuneet asiakkaidemme hurmaamisessa tuottamalla erinomaisia palveluita, joita suomalaiset rakastavat. Kannattava kasvumme jatkuu tänäkin vuonna. Rekrytoimme Tampereella, Helsingissä ja Oulussa alan kovimpia osaajia sekä kasvavia kykyjä.

Vastaanotimme viime vuonna yli 3500 hakemusta. Palkkasimme tästä hakijajoukosta karvan verran yli 100 uutta solitalaista. Rekrytoimme yrityskulttuurimme ja arvojemme mukaisia, jäätävällä osaamisella varustettuja uusia, rakastettavia kollegoita. Tässä neljän askeleen vinkkini siihen, miten päästä Solitalle töihin.

1. Löydä (piilo)työpaikat

Rekrytoinnin painopistealueemme on tänä vuonna koodaustaitoisissa ohjelmistosuunnittelijoissa, ohjelmistoarkkitehdeissa, teknisissä projektipäälliköissä ja teknologia-arkkitehdeissa. Avoimiin työpaikkoihin törmäät todennäköisimmin eri puolella verkkoa tai saatat kuulla niistä solitalaisten verkostoissa.

Meillä on myös niitä kuuluisia piilotyöpaikkoja. Piilotyöpaikka voi tarkoittaa osaamista, jolle emme tienneet meillä olevan tarvetta tai mitä emme ole julkisesti avanneet hakuun. Piilotyöpaikkojen löytämiseen voi saada ärsykkeitä seuraamalla uutisointiamme ja kuulumisiamme vaikkapa LinkedInissa, Twitterissa tai Facebookissa. Myös reilulla 300 solitalaisella saattaa olla vinkkejä piilotyöpaikkojen löytämiseen.

Helpottaaksemme avoimien työpaikkojen seuraamista, voit nyt myös tilata Duunipostin eli avoimet työpaikat suoraan sähköpostiisi. Duunipostia seuraamalla saat myös ensimmäisenä tiedon tulevista hakuun avattavista työpaikoista. Löydät avoimet työpaikat täältä.

2. Anna meidän rakastua hakemukseesi

Solitalle hakeminen on helppoa ja aiomme pitää siitä kiinni jatkossakin. Annamme sinulle vapauden päättää tyylistäsi hakea meiltä töitä. Vaikka kohdistaisit hakemuksesi johonkin tehtävään, arvioimme soveltuvuutta meillä automaattisesti myös muihin avoinna oleviin työpaikkoihin. Kerro meille, mitä juuri sinä olet tehnyt projekteissa ja liitä mukaan työnäytteesi, GitHub-linkkisi tai opintosuoriteotteesi.

Hyvä hakemus ei välttämättä ole se kaikista kaunein tai kaikista virheettömin. Hyvästä hakemuksesta huokuu tinkimätön intohimo omaan osaamisalueeseen. Koska rekrytoimme vain yrityskulttuuriimme nätisti soljahtavia tyyppejä, voit myös kertoa miksi solitalaisten arvot intohimo, rohkeus, rentous ja välittäminen ovat myös sinun arvojasi. Yrityskulttuurimme näkyy mm. palkkausmallissamme.

3. Ota kaikki irti työhaastattelusta

Haastattelemme vuosittain suuren määrän hakijoita. Tyypillisesti uusi solitalainen käy työhaastattelussa kaksi kertaa ennen kuin vastaanottaa meiltä työtarjouksen. Haastatteluita pidetään puhelimitse, videoitse, Skypen/Bluejeansin avulla sekä toimistoillamme tai vaikkapa junassa. Haastatteluissa tutustut todennäköisimmin ensin tiimi- tai rekrytointipäälliköihin sekä myöhemmin tuleviin kollegoihisi.

Suhtaudumme haastatteluihin rennosti ja vastaanotamme sinut avoimin mielin. Emme pistä sinua piinapenkkiin vaan haluamme tutustua sinuun ja löytää tulevaisuuden potentiaalisi. Haastatteluissa pääset tapaamaan useita solitalaisia ennen tärkeää päätöstäsi. Ota kaikki irti haastattelusta, näytä parhaat puolesi avoimesti ja kysy rohkeasti mieltäsi askarruttavista asioista. Voit myös pyytää meiltä palautetta haastattelun lopuksi.

4. Eikö tärpännyt? Älä lannistu!

Tyssäsikö matkasi jossain kohtaa? Tuntuuko solitalaisuus juuri sinun jutultasi? Älä luovuta. Osa nykyisistäkään solitalaisista ei ole päässyt ensimmäisellä yrittämällä sisään.

Käsittelemme valtavan määrän hakemuksia vuosittain. Osa parhaistakin tyypeistä haihtuu mielistämme kun olemme rajallisen muistikapasiteettimme armoilla. Ole rohkea, lähetä uusi hakemus, käy juttelemassa solitalaisten kanssa tapahtumissa ja verkossa. Pidä itsesi ihmistemme mielissä.

Tervetuloa Solitaan!