21.12.2015Blogi

Näin Oulu kasvoi vauvasta taaperoksi

Minulla on ollut ilo ja kunnia aloittaa Solitalla Oulun toimiston ensimmäisenä työntekijänä lokakuussa 2014.  On ollut ainutlaatuista seurata uuden toimipisteen rakentamista ihan alusta asti. Ensimmäisenä työpäivänäni toimistolla oli vastassa paitsi kaikuva huone ja kymmenkunta kalustettua työpistettä, myös ensimmäinen esimieheni Aution Ari Tampereelta. Homma oli alussa niin lapsenkengissä, että ensimmäiset kahvitkin piti tuoda töihin termospullossa!

oulu_tyopiste_1

Oulun toimiston ainoa työpiste lokakuussa 2014

Arin tunsinkin jo työhaastattelusta, ja hän alkoi opastaa minua firman käytäntöihin rennolla ja humoristisella otteella. Ensimmäisenä päivänä teimme lyhyen videotallenteen sisääntulostani tyhjään toimistoon. Video laitettiin saman tien firman sisäiseen jakeluun ja se sai valtavan määrän tykkäyksiä: Tampereella ja Helsingissä oli iso joukko ihmisiä, jotka olivat todella innoissaan Solitan laajentumisesta pohjoiseen. Sainpa toisena päivänä myös ystävällisen tervetulotoivotuksen puhelimitse aiemmin tuntemattomalta oululaislähtöiseltä kollegalta. Olin odottanutkin ystävällistä vastaanottoa, mutta inhimillistä lämpöä ja uuden odotusta oli ilmassa sittenkin enemmän kuin osasin toivoa. Oli kiva liittyä tällaiseen porukkaan.

Termospullokahvia juodessamme päätimme Arin kanssa laittaa perusasiat kuntoon ja lähteä hieman shoppailemaan: mukaan kaupungilta tarttui muun muassa pari pakettia kahvia, kaksi erilaista kahvinkeitintä, teetä, vedenkeitin ja mikroaaltouuni, sekä tietysti pieni lähes Solitan pinkki radio! Tätä radiota ei taideta enää paljon Oulun toimistolla käyttää, mutta alkupäivinä rokki täytti mukavasti tilan muutoin tyhjässä toimistossa.

Hyvin pian sain sitten pari uutta työkaveria sekä muodostuvalle tiimillemme asiakkuuden ja projektin. Siitä asti olen ollut tekemässä suurehkoa julkishallinnon järjestelmähanketta, jossa saan osallistua monipuolisesti sekä palvelin- että selainpuolen kehitykseen, ympäristön automatisointiin sekä asiakkuuden hallintaan. Olen päässyt tekemään funktionaalista ohjelmointia Clojure-setä Tatun opastuksella, mikä on ollut varsin silmiäavaava kokemus. Suosittelenkin lämpimästi olio-ohjelmointiin vaihtelua hakeville kehittäjille funktionaaliseen maailmaan tutustumista.

Uudet työkaverit ovat yksi kerrallaan osoittautuneet loistotyypeiksi, joiden kanssa on mukava pyörittää arkea.

Kun meitä alussa oli vain yksi tiimi, tuntui ihan normaalilta, että koko toimipisteen väki istui samassa lentokoneessa, jopa samalla penkkirivillä! Pikkuhiljaa työntekijöitä on palkattu lisää, ja toiminta muistuttaakin jo enemmän oikeaa työpaikkaa.

Ensi kuukausina sain itse toimia välillä myös talonmiehen roolissa: olipa kyse tuhottavan paperin astian tyhjennyksestä, uusien verhojen hankinnasta tai juomavesiautomaatin pullojen vaihdosta – koskaan ei tiennyt mistä syystä puhelin seuraavaksi pirahtaa. Toukokuussa meitä palvelemaan saatiin ihan esimieskin, paluumuuttajaparoni Tampereelta.  Esimiehen myötä käytännön asioiden hoitoon on tullut ryhtiä. Kahvit ja hedelmät toimitetaan toimistolle säännöllisesti, on alettu pitää tiimipalavereita ja yhteisiä virkistystapahtumia. On ollut muun muassa wakeboardingia, code camp, lautapeli-ilta sekä hauskat lasten juhlat. Myös tiedonjakoa on parannettu ja muutamia toimiston pelisääntöjä sovittu. Kahvipöytäkeskustelut ovat alkuaikoja monimuotoisempia, kun työpaikalla on käynnissä muitakin projekteja kuin oma. Ja puhutaan täällä toki muustakin kuin työstä: pienen toimiston etuna kaikki tuntevat vielä toisensa ja kahvitauoilla nauretaan usein isolla porukalla, juttujen tason ollessa… noh, vaihteleva.

Kymmenen työntekijän rajapyykin mentyä rikki pidimme ensimmäisen saunaillan, jossa laitoimme porukalla itse ruokaa.  Siitä jäi mieleen ainakin ryhmätyönä tehdyt seinäjulisteet ja lämpimään paljuun tarjoiltu herkullinen Banana Split. Ja juuri tätä kirjoittaessani saapui kutsu tammikuulle juhlimaan 20 työntekijän rajapyykin rikkoontumista!

Tapahtumarikkaaseen ensimmäiseen Solita-vuoteeni on mahtunut myös hieno konferenssimatka Barcelonaan EuroClojure-tapahtumaan  sekä monia Solitan sisäisiä tapahtumia, jotka helpottavat tutustumista ihmisiin eri toimipisteissä. Tämän vuoden pikkujouluissa oululaiset muuten esiintyivät pukuloistollaan vahvasti edukseen!

oulu_pikkujoulu_2

Oululaisten riemua ja tyyliä Solitan pikkujouluissa

Meitä siis on Oulussa jo yli 20 ja rekrytoinnit jatkuvat edelleen. Muutamme täysin uuteen toimistoon Oulun ydinkeskustaan vappuna. Suosittelen Solitaa työpaikkana joukkuehenkiselle ja kehittymishaluiselle ihmiselle. Avoimet työpaikkamme löydät täältä.

oulu_uusitoimisto_3

Solitan uuden Oulun toimiston pitäisi valmistua vappuna 2016

Jarno Väyrynen työskentelee Solitalla Oulun toimipisteessä ohjelmistojen parissa rentojen työkavereiden seurassa.