10.8.2017Blogi

Miten pääset n. 5 % joukkoon — eli Solitalle töihin?

Vuonna 2016 uraa Solitalla havitteli yli 3000 osaajaa. Ensimmäiseen haastatteluvaiheeseen eteni näistä noin 600 henkilöä. Päädyimme lopulta tarjoamaan töitä näistä 130 uudelle solitalaiselle. Jos Solita kiinnostaa sinuakin työpaikkana, tässä muutamia vinkkejä helpottamaan hakuprosessiasi meille.

#MIETI, MITEN SOLITALAISET ARVOT TULEVAT SINUSSA ESILLE

Kaikkea tekemistämme ohjaa Solitalla arvot eli välittäminen, rentous, rohkeus ja intohimo. Rekrytointiprosessin aikana kuulet varmasti myös termin ”solitalaisuus”. Solitalla on asiantuntijoita eri taustoilla, mutta solitalaisuus yhdistää meitä kaikkia – toivottavasti myös siis sinuakin! Arvioimmekin rekrytointiprosessin aikana, miten soljahdat yrityskulttuurimme sekä, miten solitalaiset arvot tulevat sinussa esille. Tsekkaa kulttuuriministerimme Jonnen kirjoitus solitalaisesta arvomaailmasta.

arvot

#TILAA DUUNIPOSTI SÄHKÖPOSTIISI JA HYÖDYNNÄ AVOIN HAKEMUS

Ilmoitamme avoimista työpaikoista nettisivuillamme, mutta kaikki paikat eivät ehdi ilmoitukseksi asti nettisivuillemme. Voidaan puhua ns. piilotyöpaikoista, joista ilmoitamme esimerkiksi Duunipostissamme. Tilaamalla Solitan Duunipostin sähköpostiisi, saat vaivattomasti tiedon avoinna olevista paikoistamme. Lähettämällä avoimen hakemuksen meille, parannat mahdollisuuksiasi työllistyä meille.

Käsittelemme kaikki sisään tulevat hakemukset ns. koko Solitan hattu päässä eli katsomme, mihin parhaiten osaamisesi ja intohimosi kautta istuisit.

Eli vaikka kohdistaisit hakemuksesi johonkin tiettyyn paikkaan, arvioimme soveltuvuuttasi automaattisesti myös muihin paikkoihin. Avoimet työpaikat, avoimen hakemuksen ja Duunipostin löydät täältä.

#TUTUSTU SOLITAN SOMEKANAVIIN

Uutisointia ja solitalaisten arkea kannattaa kurkata myös sosiaalisen median puolella. Tsekkaa kanavista esimerkiksi Twitter, LinkedIn, Facebook, Instagram ja Youtube niin saat samalla myös parempaa kokonaiskuvaa projekteistamme, solitalaisista ja pinnalla olevista asioista.

#OTA KAIKKI HYÖTY IRTI SOLITALAISTEN KIRJOITTAMISTA BLOGEISTA

Meillä Solitalla on joukko kovia asiantuntijoita (yli 600 jo!), jotka jakavat ajatuksia, mietteitään sekä osaamistaan blogikirjoituksien muodossa. Solitalla voi kuka tahansa naputella läppärillensä ajatuksia juuri siitä näkökulmasta kuin itse parhaakseen näkee ja sen jälkeen julkaista ne. Mikä lisäarvoa näillä blogeilla sitten on työnhakemiseen?

Blogit luovat mielettömän mahdollisuuden tutustua tuleviin kollegoihin eli solitalaisiin myös hieman pintaa syvemmältä sekä hyödyntää sieltä syntyneitä ajatuksia työnhaussa.

Blogien aihealueet vaihtelevat teknologiasta, ihmisiin ja yrityskulttuuriin, desingiin ja analytiikkaan, digitalisaatioon ja johtamiseen sekä devaajien ylläpitämään blogiin.

#KERRO HAKEMUKSESSASI INTOHIMOSTASI

Solitalla työskentelee joukko intohimoisesti työhönsä suhtautuvia tekijöitä. Intohimo on myös yksi tärkeistä arvoistamme. Tämän takia arvostammekin sitä, että ennen kun pääsemme tutustumaan kasvotusten, tuot esille mikä juuri sinua työssäsi draivaa.  Jos työkokemuksesi on ohkainen, on hyvä miettiä, pystytkö omien projektien tai itseopiskelujen kautta tuomaan esille osaamistasi. Työhakemusvinkkejä voi kurkata kollegani Katin kirjoituksesta.

 #VALMISTAUDU ENNEN HAASTATTELUA POHTIMAAN NÄITÄ ASIOISTA

Meillä on tärkeää, että haastattelu on rento tilanne, jossa tarkoituksena on tutustua molemmin puolin paremmin. Haluamme kuulla lisää osaamisestasi sekä intohimostasi. Järjestämme yleensä kaksi haastattelukierrosta, jotta pääset myös tapaamaan mahdollisimman monta solitalaista. Ennen haastattelua suosittelemmekin ainakin miettimään seuraavia osa-alueita

Motivaatio – miksi nimenomaan sinä haluat Solitalle töihin?

Osaaminen – kuulemme mielellämme lisää siitä, mistä kokonaisosaamisesi koostuu ja mitä vahvuuksia sinulta löytyy osaamiseesi liittyen

Solitalaisuus – rekrytoimme kulttuuriimme istuvia tyyppejä  ja haluamme kuulla, miten solitalaisten arvot intohimo, rohkeus, rentous ja välittäminen näkyvät sinussa?

Tsekkaa myös aikaisemmat vinkit työnhakuun täältä.

#VERKOSTOIDU TAPAHTUMIEN KAUTTA

Järjestämme vuosittain useita isompia ja pienempiä tapahtumia eri puolilla Suomea, joihin sinun on mahdollista tulla mukaan tutustumaan asiantuntijoihimme sekä kuulemaan lisää alan tämän hetkisistä hot spoteista. Itsekin työllistyin Solitalle alkuvuodesta 2017 oman alani tapahtuman kautta, jota Solitan rekrytoinnista vastaava henkilö oli mukana järjestämässä. Eli verkostoissa on myös ehdottomasti voimaa! Tulevat tapahtumat näet täältä.

Jenni työskenteli Solitan rekrytointitiimissä Recruitment Coachina vuosina 2017-2019.