17.9.2019Blogi

Mistä paloista rakennat dataohjautuvaa liiketoimintaa?

Haluatko kuulla salaisuuden? Dataohjautuvuus ei ole vaikeaa!

Dataohjautuvuuden ympärillä on paljon hypeä, jolloin markkinatilannetta hyödyntävät konsultin retkut haistavat helpon mahdollisuuden rahastaa dataohjautuvuuden perusteilla. Ymmärryksen ja osaamisen ollessa harvinaista markkinoilla, on helppoa olla edelläkävijä ymmärtämättä isoa kuvaa ja yksityiskohtien sudenkuoppia taustalla.

Kun markkinat eivät ole vielä muodostaneet standardia dataohjautuvuuden perusteista, me Solitalla olemme kehittäneet itse viitekehystä dataohjautuvuudesta. Olemme hioneet mallia satojen asiakkaidemme kanssa aina yritysjohtajista syväasiantuntijoihin asti. Nyt kun olemme varmoja sen toimivuudesta länsimaisessa yrityskulttuurissa, olemme päättäneet antaa panoksemme datayhteisölle ja julkaista sen avoimeksi! Meidän on aika siirtyä geneeristen perustemallien luomisesta soveltamiseen ja yksityiskohtien hiomiseen. Haluamme keskittyä siihen, mitä dataohjautuvuus oikeasti on juuri sinulle, mitä se vaatii yritykseltäsi ja julkaista päivityksiä malliimme, kun opimme uutta arjen käytännön haasteista.

Ota käyttöön dataohjautuvan liiketoiminnan palapeli, viitekehys, jonka avulla voit aidosti ja kokonaisvaltaisesti kehittää liiketoimintaasi dataohjautuvammaksi.

Dataohjautuvuus terminä vaikuttaa hienolta ja vaikeaselkoiselta – muttei kuitenkaan ole sitä. Data luo lisäarvoa asiakkaillesi, tehostaa toimintaasi ja parantaa tuloksia.

Tulevaisuuden menestyjät rakentavat datan avulla ylivoimaista kilpailukykyä.

Yksi merkittävä osa dataohjautuuden malliamme on koostettu palapeliksi, joka koostuu seuraavista paloista:

Mitä palapelin palat tarkoittavat ja miten voit hyödyntää niitä päivittäisessä tekemisessä? Kolmen kohdan ohje auttaa sinut alkuun:

  1. Kysy itseltäsi: Mitä dataohjautuvuus tarkoittaa omalle yrityksellesi?
  2. Tunnista palapelistä palat, jotka sinulla jo on ja mitkä vielä puuttuvat.
  3. Ole orkesterisi kapellimestari.

Aloita matkasi dataohjautuvaksi ja lataa ilmainen oppaamme.