15.10.2018Blogi

Millainen on lahtelainen Solita?

Solita on vahvasti kulttuuriohjattu yhteisö, jossa jokainen pääsee tekemään merkityksellisiä asioita. Solitan kehittyessä, olemme saaneet työkavereiksemme osaajia niin niiltä paikkakunnilta, joissa toimimme sekä myös muilta alueilta. Helsingin toimistolla on jo pitkään työskennellyt lahtelaisia. Nyt halusimme tulla myös lähemmäksi niitä työntekijöitä, jotka Lahdesta ovat meillä työskennelleet ja tuoda myös Lahteen uudenlaista yhteisöä.

Aloittaessani työskentelyn Solitalla tammikuussa 2014, meitä solitalaisia oli tuolloin n. 250 ja yritys toimi kahdella paikkakunnalla, Helsingissä ja Tampereella. Oli mukava tulla isosta globaalista organisaatiosta itselle pieneen Solitaan, jossa ihmiset, toimitusjohtajaa myöden tunsivat toisensa. Kasvun siemen oli tuolloin jo kylvetty ja uusia solitalaisia tuli taloon keskimäärin joka toinen viikko. Seuraavana vuonna uusien solitalaisten määrä kasvoi solitalainen/viikko – tahdilla ja seuraavana vuonna määrä jo tuplaantui. Tänä vuonna olen saanut jo 140 uutta työkaveria. Nyt en voi sanoa tuntevani tai edes tunnistavani jokaista uutta työkaveriani, mutta verkostoni Solitalla yltävät läpi koko organisaation Münchenistä Ouluun ja tarpeen tullen jokainen uusikin solitalainen on puhelinsoiton päässä.

Nyt on hienoa olla perustamassa uutta toimistoa Lahteen ja auttamassa uusia lahtelaisia solitalaisia verkostoitumaan meidän asiantuntijoden kanssa. Emme perusta toimistoa tyhjästä vaan meitä lahtelaisia on talossa tällä hetkellä jo kymmenkunta. Rekrytoinnit ovat käynnissä ja haemme meille Lahteen eri osaamisalueiden asiantuntijoita.

Millaisten tyyppien kanssa Lahdessa sitten pääsee työskentelemään?

Esittelemme teille muutaman lahtelaisen, heidän itsensä kertomana.

Harri Kallio, Information Architect. LinkedIn

Olen Kallion Harri ja alkuperäinen lahtelainen. Olen opiskellut Lahden ammattikorkeakoulussa sovelluskehitystä liiketalouden laitoksella sekä tiedonhallintaa Lahden kauppaoppilaitoksessa.

Työkokemusta on kertynyt 14 vuotta data-intensiivisten tietojärjestelmätuotteiden kehityksestä (teleoperaattoreiden verkon ja palvelujen monitorointi Ericssonilla ja Accanto Systemsillä, logistiikan IoT-järjestelmät Aveconilla nyk. Fleetlogis ja nyt Solitan Agile Data Engine pilvitietovarastojen DataOps-alusta).

Olen ollut Solitalla 2,5 vuotta Data-organisaatiossa. Työskentely itselläni jakaantuu Lahden ja Helsingin toimistoille sekä silloin tällöin Tampereen pääkonttorille.

Olen Solitan Agile Data Engine -tuotekehitystiimin vetovastuussa. Vastuualueina tekniset konseptit, sprinttien veto ja kanssakäyminen asiakasprojektien kanssa. Tuote on uniikki DataOps-alusta pilvitietovarastointiin, jossa automaatiota ei ole säästelty huomioon ottaen kuitenkin asiakasprojektikohtaiset konfiguraatiot ja tarpeet.

Solitan Lahden toimisto on itselleni loistava lisä, sillä perhearki, Solitan kansainvälistyminen ja Agile Data Engine -tuotteen maailmanvalloitus ja moninaiset vastuualueet tekevät päivistä kiireisiä, niin kun toimisto löytyy Lahdesta, se mahdollistaa näiden asioiden vielä sulavamman yhteensovittamisen. Muutenkin alkuperäisenä lahtelaisena arvostan sitä, että Solita tuo tullessaan Lahteen nykyaikaisen työnantajan uudeksi vaihtoehdoksi lahtelaisten työurille (ja helsinkiläisille mahdollisuuden muuttaa Lahteen asumaan).

Tuomas Heroja, Scrum master. LinkedIn

Olen Tuomas Heroja ja aloitin Solitalla tammikuussa 2017. Tehtäviini kuuluvat dataintensiivisten projektien ohjaaminen ketterillä menetelmillä sekä tiimiläisistäni huolta pitäminen.

Olen tähän mennessä ollut junassa Lahden ja Helsingin välillä yli 480 työpäivää (auts, ei olisi pitänyt laskea), joten eiköhän sitä voisi työpäivänsä Lahdessakin välillä viettää.

Teppo Ruokosalmi, Front-end Developer. LinkedIn

Olen Teppo Ruokosalmi, 36 vuotias syntyperäinen lahtelainen, kahden lapsen isä. Toiminut Solitalla täystyöllistettynä konsulttina tammikuusta 2014 alkaen, kesäkuussa 2018 siirtynyt yrityksen palkkalistoille (parasta!). Olen pääosallisesti toiminut front-end kehittäjänä ja vuodet ovat toki vierittäneet full-stack suuntaan myös vahvasti, työkohteina ovat olleet EPi-projektit. Olen erittäin iloinen Lahden toimiston saapumisesta, usean vuoden pääosallisen etätyöskentelyn jälkeen on erittäin mukavaa päästä toimiston makuun jälleen!”

Anton Floor, Manager, Pre Sales. LinkedIn

Olen Anton Floor, pitkän linjan IT mies joka ei ole tehnyt päivääkään töitä Lahdessa. Olen ollut Solitalla 2,5 vuotta ja toimin Cloud yksikössä, jossa kehitän palveluita, toimin asiakasrajapinnassa myynnin edistämistehtävissä ja pilvikonsulttina. Lahden toimiston myötä on mahtava tilaisuus päästä tekemään hommia kotikaupungissa.

Gino Franco Velasco, Software Architect. LinkedIn

I am Gino Franco Velasco. I have been working in Solita since March 1, 2018. I’m member of the Agile Data Engine team and working on the product development. With the new Solita office in Lahti, I think it will provide more work flexibility even though, so far, I have enjoyed traveling while working. It will also be perfect place to get to know more about the people who are also working and living in Lahti.

Terhi Jaakonsaari, Team Manager. LinkedIn

Olen Terhi Jaakonsaari ja työskennellyt Solitalla kohta viisi vuotta. Omasta työajastani n. 50 % menee projektityössä ja toisella puolikkaalla luotsaan projektin- ja palvelunhallinnan asiantuntijatiimiä. Asun perheeni kanssa Lahdessa, mutta Solitan joustavan työkulttuurin takia päivittäinen pendelöinti Lahden, Helsingin ja Tampereen välillä ei ole tuntunut mahdottomalta. Solitan laajentaminen Lahteen oli kuitenkin iloinen uutinen. Ensinnäkin on hienoa päästä rakentamaan uutta toimistoa Lahteen ja samalla tuomaan tänne solitalaista työkulttuuria ja toisekseen nyt voin valjastaa työmatkat hyötyliikunnalla. Kolme kouluikäistä lasta ovat myös tyytyväisiä, kun pääsen helpommin ja nopeammin kuskaamaan heitä harrastuksiin.

Rikhard Pärssinen, Project Manager. LinkedIn

Olen Rikhard Pärssinen, 38-vuotias ruuhkavuosien keskellä pyörivä perheenisä Nastolasta.

Solitalla olen ollut 4 vuotta. Tällä hetkellä työskentelen Liikenneviraston Velho-allianssin projektipäällikkönä vastaten valtion väyläomaisuuden hallintajärjestelmän uudistamisesta yhdessä 20 asiantuntijan kanssa. Projektimme on ollut käynnissä vuoden verran ja valmista pitäisi tulla 2020 loppupuolella.

Toimisto tuli omalta kannalta aivan huippupaikkaan bussi- ja ratayhteyksien viereen. On mukava päästä luomaan tiiviillä porukalla Solita-kulttuuria kotikaupunkiin lahtelaisella twistillä.

Kalle Bäckman, Director – Development. LinkedIn

Olen Kalle Bäckman, penkkiurheiluammattilainen, ja olen saanut nauttia joukkuepelistä Solitalla tammikuusta 2018 alkaen. Development-yksikössämme vastaan kaupallisista asioista eli esimerkiksi myynnintuesta, asiakkuuksista ja tarjooman kehittämisestä. Paljasjalkaisena lahtelaisena olen todella innoissani siitä, että Solita laajenee nimenomaan Lahteen. Tuomalla digialan kotimaisen kärjen kaupunkiin, tarjoamme mielenkiintoisia tehtäviä niin paikallisille kuin pääkaupunkiseudun huippuosaajille erinomaisten yhteyksien äärellä.

Teemu Tikka, Senior Software Designer. LinkedIn

Lahteen muutin perheeni (kaksi poikaa ja kaksi kissaa) kanssa neljä vuotta sitten Leppävaarasta. Tuolloin myös aiemman työpaikkani kanssa (pieni 20 hengen firma) perustettiin pieni sivukonttori Lahden tiedepuistoon, joten Lahdessa työskentely tuli jo silloin tutuksi. Pääasiassa palaverit ja työt hoituivat etänä kun asiakkaat olivat pääasiassa pääkaupunkiseudulla.  Aiemmin työt keskittyi .NET kehitykseen ja pääasiassa SharePoint tuotteen laajennuksiin ja myös Azure on tullut tutuksi.

Tästä porukasta taidan olla tuorein solitalainen ja aloitin hommat 13.8.2018, joten kohta tulee 2 kuukautta täyteen. Solitalla tulin .NET tiimiin sovelluskehittäjäksi ja Lahden konttori on tietenkin huippu juttu! Uskon että rekryt tuottavat tulosta ja pääluku konttorilla lisääntyy nopeasti. Toivottavasti myös paikallisia asiakkaita saadaan nopealla tahdilla mukaan, niin saadaan tekemistä siirrettyä tehokkaammin myös Lahden suunnalle

Jos sinäkin haluat työskennellä Solitan lahtelaisten, kuten mm. Tepon, Terhin, Kallen, Ginon, Tuomaksen, Antonin, Harrin, Rikhardin ja Teemun kanssa,  ota yhteyttä Terhi Jaakonsaareen 044 339 8629 / [email protected] tai lähetä meille viestiä osoitteeseen [email protected].