22.6.2017Blogi

Microsoft Build 2017 – Windows Containers Your Way

Microsoft Build järjestettiin tänä vuonna Seattlessa toukokuun alussa. Solitalta oli paikalla kahden hengen iskujoukko kuuntelemassa mitä uutta ja hienoa Microsoft on tuomassa .NET kehittäjille tänä vuonna. Konferenssista oli paljon tuomisia, joista kiinnostavinta antia oli Windows Docker konttien (eng. Docker Containers) nykytila.

Docker kontit on uusin askel jo yli vuosikymmenen kestäneessä kehityskulussa, jossa ohjelmistojen ajo siirtyy yhä kauemmaksi fyysisestä raudasta. Kontit myös muuttavat merkittävästi tapaa miten ohjelmistoja kehitetään. Lue Tommin Microsoft Build 2017 – Windows Containers Your Way -blogikirjoituksesta, miten tämä tulee vaikuttamaan .NET kehittäjän elämään seuraavien vuosien aikana.

Tommi Raunio työskentelee Solitalla ohjelmistoarkkitehtina .NET-leirissä. Kahdentoista vuoden uransa aikana Tommi on oppinut, että yksi työkalu ei sovi joka ongelmaan, vaan työkalusetti kannattaa valita käsillä olevan ongelman mukaan. Ja tämä käsillä oleva työkalusetti kehittyy joka vuosi aina vain monipuolisempaan suuntaan. Devaajalle jokainen vuosi on parempi kuin edellinen! Vapaa-ajalla Tommin löytää yleensä pururadalta tai talvella suksien päältä.