31.5.2018Blogi

Kun koneet osaavat ajatella, millainen merkitys ihmiselle jää?

Jos koneet osaavat ajatella ihmismielen tavoin, mitä enää merkitsee olla ihminen? Kysymys muuttuu yhä olennaisemmaksi sitä mukaa kun teknologinen murros etenee ja luovutamme koneille entistä enemmän päätösvaltaa.

Ihmisillä on aina ollut tapana määritellä itseään aikakautensa teknologian kautta – ei siis ihme koneen ja ihmismielen toiminta yhdistetään tänä päivänä toisiinsa. Onneksemme ihmismielen tulevaisuus ei kuitenkaan todellisuudessa näytä näin mustavalkoiselta ja rajoittuneelta.

Teknologian filosofi ja tutkija Alix Rubsaam oli keynote-puhujavieraanamme Solitan Frontline Summit -tapahtumassa. Hän haastoi meidät ajattelemaan sitä, mitä ihmisyys tarkoittaa digitaalisuuden aikakaudella. Kuinka varmistamme, ettemme ryhdy ajattelemaan kuin koneet tai anna koneiden vaikuttaa mieleemme ja ajatteluumme liikaa? Entä kuinka voimme käyttää koneita niin, että voimme itse elää vapaampaa ja parempaa elämää?

Haluaisitko kuulla lisää tekoälystä? Lataa ilmainen tekoälyopas ja katso myös TED-konferenssista tutun puhujan, teknososiologi Zeynep Tufeckin haastattelu, jossa hän haastaa asiakkaamme ja meidät ajattelemaan palveluiden ja järjestelmien kehittämistä uudesta näkökulmasta.

Solita case DNA