17.2.2015Blogi

Oulussa harjataan rennoin rantein

Avasimme Solitan kolmannen toimipisteen Oulun Kontinkankaalle viime syksynä. Kävin jututtamassa Oulun pioneereja Jarnoa, Riittaa, Tatua ja Mikkoa heidän arjestaan sekä uuden toimiston tunnelmista. Oulussa työskentelee jo viisi kymmenen yhdeksäntoista solitalaista ja rekrytoinnit jatkuvat edelleen.

Suomen laajuisia projekteja Oulusta käsin

Jarno, Tatu, Riitta ja Mikko ovat kaikki mukana Liikennevirastolle toteutettavassa Harja-projektissa, jossa tehdään toiminnanohjausjärjestelmää Suomen maantieverkoston ylläpitoon ja sopimusten hallintaan. Jarno, Tatu ja Mikko suunnittelevat ja loihtivat uusia toiminnallisuuksia koodin muodossa kun taas Riitta pyörittää tiimin arkea vahvemmin asiakaspäässä.

Harja-projekti on kooltaan merkittävä ja vaatii yli tuhat henkilötyöpäivää. Alkuvaiheessa hankkeen vaatimuksia analysoitiin ja tarkennettiin, ja näiden tarpeiden pohjalta valittiin sopivat teknologiat. Itse toteutuskin on saatu nyt jo täyteen vauhtiin – kaunista Clojurea syntyy kuin liukuhihnalta! Vaativat integroinnit, palvelinpuolen logiikka ja käyttöliittymät syntyvät saumattomassa yhteistyössä muun muassa pariohjelmointia hyödyntäen.

Helsingin päässä istuvien asiakkaiden kanssa ollaan yhteydessä päivittäin. Viikottaiset palaverit ovat jo rutiinia videoyhteyksiä hyödyntäen, sekä ollaan käyty haastattelemassa palvelun tulevia käyttäjiä sekä muita sidosryhmiä. Oululaisten lisäksi projektia tukevat Tampereen toimiston UI-, tietokanta-, integraatio- ja järjestelmäarkkitehtuuriosaajat.

DSC_9453

Harja-projektitiimin Jari, Juza, Mauri, Mikko, Riitta, Tatu ja Jarno

Kehittymismahdollisuudet houkuttivat

Solitaan oululaisia houkutti eniten asiantunteva porukka ja uusimmat teknologiat, esimerkkinä Clojure. Oulu kun on sulautettujen laitteiden ja ohjelmistojen mekka niin Solita on palveluiden digitalisoitumista toteuttavista ohjelmistotaloista nyt ensimmäinen isompi peluri Oulussa.

Oululaiset ovat yhtä mieltä siitä, että mielikuva Solitasta mukavana ja rentona työpaikkana on vastannut todellisuutta. Oululaiset on otettu avosylin vastaan Tampereella ja Helsingissä. Heti ensimmäisistä päivistä lähtien on päästy kiinni oikeisiin projekteihin. Resursointi toimii hyvin välimatkasta huolimatta eikä työntekoa estetä turhalla byrokratialla.

Teknisissä asioissa aina on löytynyt joku, joka tietää juuri siitä teknisestä asiasta kaiken. “Auttamishalua löytyy, mikä kertoo siitä ettei meitä ole unohdettu vaan meistä välitetään”, tarkentaa Jarno muiden nyökytellessä. Myös sisäiset koulutukset toimii hyvin, vaikka aluksi Tatua rehellisyyden nimissä hieman hirvitti ClojureScript-tietoiskun pitäminen vihreänä solitalaisena. Sittemmin Tatu on kutsuttu jakamaan osaamistaan myös Helsingissä ja Tampereella sekä avaamaan opiskelijoille Clojuren syövereitä.

Kuva2_17022015

Oulun ensimmäinen neukkari nimettiin kotoisasti Toripolliisiksi

Rekrytoinnit jatkuvat – vielä mahtuu mukaan!

Oulun Kontinkankaan toimiston tiimin vahvuus on siis viisi kymmenen yhdeksäntoista tällä hetkellä. Vielä löytyy vapaita sähköpöytiä uusille työkavereille. Juuri nyt rekrytoimme Oulussa mm. ohjelmistosuunnittelijoita ja analytiikkakonsultin (haku auki syksyllä 2015). Katso kaikki avoimet työpaikkamme täältä.