3.6.2015Blogi

Kasvu lähtee intohimosta ja uskosta tulevaan

Solita kasvatti liikevaihtoaan peräti 35,1 prosenttia 49,7 miljoonaan euroon vuonna 2015. Solita työllistää nyt vuonna 2016 yli 470 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Kasvumme on jatkunut tämänkin vuoden aikana ja tähän mennessä olemme palkanneet jo yli 110 uutta työntekijää.

Saan usein kyselyjä siitä, miten meidän on mahdollista rakentaa kasvua taloudellisesti haastavina aikoina? Millä lääkkeillä menestymme?

Ketteryys. Suomen markkinaan on syntynyt uusi digitaalisen liiketoiminnan markkina. Tämä uusi markkina menee osaltaan päällekkäin perinteisen IT-markkinan kanssa ja se on tuonut mukanaan täysin uudentyyppistä kilpailua. Tällä hetkellä samassa markkinassa kilpailevat perinteiset IT-toimijat, digitoimistot, markkinointitoimistot ja perinteiset liikkeenjohdon konsultointiyritykset. Tässä markkinassa menestyvät sellaiset toimijat, jotka toimivat ketterästi ja innovatiivisesti rakentaen asiakkaille uuden sukupolven digitaalisia ratkaisuja. Tärkeintä on se, että näillä ratkaisuilla ja palveluilla pystytään tehostamaan tai rakentamaan kokonaan uutta liiketoimintaa asiakkaille. Solita on tästä hyvä esimerkki.

Asiakaslähtöinen kehittyminen. Kannattavasta kasvusta huolimatta emme ole hetkeksikään pysähtyneet paikoillemme – maailma muuttuu joka päivä ja meidän täytyy kehittää omaa toimintaamme tässä muuttuvassa maailmassa. Kilpailuetumme on Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen laaja osaamisemme. Rakennamme asiakkaillemme digitaalista liiketoimintaa digistrategioista, konseptoinnista ja palvelumuotoilusta lähtien aina vaativiin teknisiin toteutuksiin, integraatioihin ja ylläpitoon saakka. Lisäksi vahva informaation hallinnan ja analytiikan osaamisemme erottaa meidät selvästi kilpailijoistamme. Asiakkaiden lisäksi jatkuvaa kehittymistä arvostavat huippuosaajat.

Nöyrä, mutta rohkea palveluasenne. Asiakaslähtöisyys ja inhimillisyys on säilytettävä jatkuvassa teknologioiden uudistumisen pyörteissä. Olemme asiakkaidemme matkaoppaita ja digitalisaatiomatkalla yhdessä. Olemme onnistuneet säilyttämään asiakkaidemme tyytyväisyyden ja luottamuksen, mikä näkyy siinä, että lähes kaikki asiakkaistamme haluavat suositella meitä. Vaalimme välittämisen kulttuuria solitalaisten arjessa – pulkkaa ei jätetä puolimäkeen.

Ihmiset ja yrityskulttuuri. Kaikki mitä meillä on, lähtee ihmisistä. Henkilöstö on Solitan menestyksen avain ja yrityksemme tärkein voimavara. Kasvukiireistä ja kovasta työstä huolimatta panostamme inhimilliseen, välittävään ja mutkattomaan yrityskulttuuriin sekä jatkuvaan oppimiseen. Intohimo omaan tekemiseen ja yhteinen usko tulevaan ovat kasvumoottorin polttoainetta – niin meille kuin asiakkaillemme.