18.10.2016Blogi

Janne ja kansainväliset hankkeet tuovat väriä Oulun syksyyn

oululaiset_web_1024_600

Solitan Oulun toimisto perustettiin syksyllä 2014 vauhdittamaan yrityksen kannattavaa kasvua. Oulussa saavutettiin elokuussa 30 solitalaisen rajapyykki. Oulun saitin vetäjänä on tähän asti toiminut Tampereelta Ouluun palannut Teemu ”Paroni” Sevon. Oulun kasvua vauhdittamaan palkkasimme Teemun arvokkaan työn jatkajaksi Janne ”Lordi” Siltarin. Jututin Jannea uudesta pestistä, ensifiiliksistä ja Oulun toimiston tulevaisuudesta.

Kuka Janne on miehiään?

Olen iloinen ja välitön, ihmisläheinen tyyppi. Tykkään toimia porukassa ja ympäristössä, jossa koko ajan tapahtuu. Olen syntynyt Oulussa Tuiran vanhassa synnytyssairaalassa kylmänä marraskuisena päivänä 70-luvun alkupuolella ja aion myös ehtoopuolella raahautua loppuun kulutettuna vanhuksena Oulun syliin. Lordi-juttu syntyi siitä, että ostin palan maata Skotlannista noin 5 vuotta sitten, koska halusin lordin arvonimen yhtä tapahtumaa varten. Maapala on ruokapöydän kokoinen, joten sillä ei voi keulia yhtä paljon kuin Lordi-arvonimellä.

Minkälaisen startin olet saanut Oulussa?

Mahtavan! Ekat kuukaudet on menneet tosi nopeasti. Porukka on ottanut tosi hyvin vastaan ja ottanut osaa perehdyttämiseen oli kyse sitten kulttuurista tai asiakkuuksista. Myös yhteistyökumppanit ovat olleet aktiivisia, olen tosi kiitollinen, että minuun on oltu paljon yhteyksissä ja kyselty siitä mitä Solitalla tehdään.

janne_teemu_web_1024_600

Janne on ollut ensimmäiset kuukaudet Teemun tiiviissä perehdytyksessä

Mikä on Oulussa kivointa?

Oulussa on parasta ihmiset ja yhdessä tekeminen. Kaikki oululaiset näkevät yhteisen edun ja tekevät yhdessä töitä yhteisen edun eteen.

Mikä on Solitassa parasta?

Solitassa on parasta monipuolisuus. Se on ihan järkyttävän laaja paketti mitä Solita pystyy tarjoamaan. Osaamispohja on käsittämätön. Ei tämmöinen yksinkertainen ihminen pysty edes sisäistämään vielä mitä kaikkea osaamista meiltä löytyy. Oli hienoa olla mukana kun juhlistimme lokakuussa Oulun toimiston 2-vuotissynttäreiden aikaan ensimmäisen Oulussa alusta asti tehdyn projektimme, Liikenneviraston ”Harjan” tuotantoonmenoa.

Liikennevirastolle Clojurella toteutettu ”Harja” saatiin tuotantoon lokakuussa juuri ennen ensilumia. Kuvassa tiimistä ohjelmistokehittäjät Mikko, Jari, Tatu, Jarno sekä toimistomaskotit Darth Vader ja Yoda.

Miltä Oulun solitalaisten tulevaisuus näyttää?

Solitan Oulun toimistolla tehdään tällä hetkellä kansainvälisten ja kansallisten ohjelmistokehitysprojektien lisäksi myös analytiikan konsultointihankkeita sekä integraatiokonsultointia niin paikallisille kuin koko Suomen alueella toimiville asiakkaille. Oulu tulee kasvamaan seuraavina vuosina yhä monipuolisemmaksi osaamisiltaan ja tämä tulee heijastumaan myös rekrytointeihin.

Tulevaisuus näyttää siis tiivistetysti valoisalta ja värikkäältä. Meillä on todella paljon mahdollisuuksia ympärillä ja Oulusta löytyy valtavasti hyvää osaamista. Oulun identiteettiä kirkastaessa näkyvissä on vakaata kasvua ja hemmetin mielenkiintoisia hankkeita. IoT-maailma on tosi mielenkiintoinen; nyt meillä yksi Oulun solitalainen värkkää IoT-demoa, jota voimme käyttää myynnissä konkreettisena esimerkkinä.

Terveisesi oululaisille yrityksille?

Solita voi opastaa teidän liiketoiminnan uusille kasvu-urille, toimialasta riippumatta. Olkaa rohkeasti yhteydessä ja tulkaa kylään meidän Torikatu 18:n toimistolle, uudesta kahvikoneesta saa aina maukasta kahvia!

Terveisesi Solitasta työpaikkana kiinnostuneille

Kaikki puhuu erinomaisesta työilmapiiristä ja kulttuurista. Haluaisin korostaa sitä, että Solitan hankkeet mahdollistaa tekijöille kovan oppimisen ja kehittymisen sairaan mukavassa ympäristössä. Avoimia työpaikkoja löytyy meidän verkkosivuilta, ja eniten on kysyntää uusille lahjakkaille ohjelmistokehittäjille, integraatioasiantuntijoille ja liiketoiminnan analytiikan moniosaajille. Jos sopivaa tehtävää ei löydy suoraan niin aina voi heittää avointa hakemusta meilitse rekry(a)solita.fi. Nakkaa viestin otsikkoon maininta ”Oulu” niin hakemus ohjautuu suoraan minun pöydälleni luettavaksi. Minuun voi olla myös suoraan yhteydessä puh. 040 517 0196 tai janne.siltari(a)solita.fi.

thumb_img_8389_1024

Jos näet Jannea kaupungilla niin nykäise reilusti hihasta tai poikkea jutulle Rotuaarin toimistolle